Hirdetés

VR headsetet villantott a Microsoft

|

A Microsoft virtuális valóság szemüvege csak fele annyiba kerül, mint az Oculus Rift, és még kamera se kell hozzá.

Hirdetés

Rengeteg izgalmas újdonságot mutatott ma be a Microsoft, többek közt a vállalat legújabb kütyüjét, egy virtuális valóság headsetet is. Eddig úgy tudtuk, hogy míg a legtöbben a VR-vonaton robognak, addig a redmondiak a Hololens segítségével inkább a kiterjesztett valóságban látják a jövőt, de most kiderült, hogy ez nem teljesen így van.

A Microsoft a hardverről egyelőre nem árult el túl sokat, az azonban már biztos, hogy nem lesz szükség kamerákra vagy egyéb külső érzékelőkre, mindent a szemüvegbe építenek. Maga a kialakítás egyébként leginkább a PlayStation VR-ra hasonlít, gyártani azonban nem a Microsoft, hanem a partnercégek (HP, Dell, Lenovo, ASUS, Acer) fogják.

A headset legizgalmasabb pontja egyértelműen az ára, ugyanis míg a HTC Vive 800, az Oculus Rift pedig 600 dollár körüli áron került a boltokba, addig a Microsoft 300 dollárért kínálja majd a saját szemüvegét.

Kíváncsian várjuk, mire lesz képes a kütyü ezért az árért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)