Hirdetés

A Netflix vezérigazgatója még kételkedik a virtuális valóságban

|

A virtuális videótéka vezetője szerint a jelenlegi VR eszközök még nem elég jók ahhoz, hogy a Netflix ki tudja használni a bennük rejlő lehetőségeket.

Hirdetés

Egyre jobban terjed a virtuális valóság és szerencsére már egyre több olyan játékot láthatunk, amelyet kifejezetten erre a platformra terveztek, viszont ennek ellenére még mindig úgy néz ki, hogy egy szűkebb rétegnek szól ez a móka.

Legalábbis a Netflix vezérigazgatója, Reed Hastings szerint ez az egyik legnagyobb akadálya annak, hogy a cége még nem kezdett el komolyabban terjeszkedni ebbbe az irányba.

Ez a piac szerinte még nem elég nagy ahhoz, hogy megérje befektetni. A cég ugyan már megjelentetett egy amolyan virtuális nappalit, de ennél komolyabb projektbe még nem vágták bele a fejszéjüket.

A másik ellenérv, hogy Hastings szerint a virtuális valóság nagyon nagy hatással lesz a videojátékokra, viszont ha csak nézni akarunk valamit, akkor már nem felel meg az elvárásoknak: "Húsz perc után el is fárad tőle az ember. Mi egy olyan élményt szeretnénk létrehozni, ahol a felhasználó csak hátradől és lazít."

A Netflix felemelkedésével párhuzamosan terjedt el a "binge watching" (vagyis az a jelenség, amikor szünet nélkül nézzük az epizódokat), viszont ilyen kimerítő körülmények között ezt nem lehet megtenni, szóval érthető az érvelés.

Ti mit gondoltok? El tudjátok képzelni, hogy előbb-utóbb VR szemüvegben pörgettek majd végig egy Daredevil évadot?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)