Hirdetés

Így nézne ki a Pokémon Go a HoloLens szemüveggel

|

Most megnézheted, hogy milyen lenne, ha nem csak a telefonodat magad elé tartva fedezhetnéd fel a Pokémonok világát.

Hirdetés

A Pokémon Go jött, látott és győzött. Az Ingress-t fejlesztő Niantic és a The Pokémon Company partnerségéből megszülető kibővített valóságra épülő játék néhány nap leforgása alatt teljesen átvette az irányítást az internet, és legfőképpen az emberek produktivitása fölött. Egy virtuális valósággal foglalkozó cég most egy lépéssel továbbment és azzal kísérleteznek, hogy hogyan működhetne ez a játék a Microsoft HoloLens szemüvegén keresztül.

A fenti koncepciót a CapitolaVR hozta létre a Unity Engine és a HoloLens fejlesztői környezete segítségével. Már az elején érdemes leszögezni, hogy ez csak egy nagyon kezdetleges demó és nincs benne a szó szoros értelmében vett játékmenet, viszont már ebből is látszik, hogy az ötletben azért van bőven potenciál.

A demóban csak egy zárt téren belül fogdoshatunk véletlenszerűen elszórt pokémonokat, de már kísérleteznek újabb gesztusokkal, amelyekkel további funkciók lesznek elérhetőek. A csapat szerint az a legnagyobb kihívás, hogy a Google Maps API-ját valahogyan összekössék a HoloLens-szel, hiszen a szemüveget eddig még többnyire csak zárt térben láttuk működni. Egyébként nem csak a CapitolaVR érdeklődik a játék iránt, hanem a Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella szerint is jót tehet a platformnak:

"Remélhetőleg a Pokémon Go népszerűsége felkelti majd az emberek érdeklődést a HoloLens iránt. Fantasztikus dolog, hogy már most sokan foglalkoznak a kibővített valósággal, hiszen egy új platform esetében az a legfontosabb, hogy legyenek rá igazán kiváló alkalmazások, amelyek miatt megéri használni."

Persze a CapitolaVR nem áll semmilyen hivatalos kapcsolatban a The Pokémon Company-vel, így nem érdemes arra számítani, hogy ez több lesz egy érdekes tech demónál, viszont nagyon izgalmas látni, hogy merre lehetne még vinni ezt az ötletet. Nektek hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)