Hirdetés

Rick and Morty Simulator - készül a Job Simulator folytatása

|

Végre megtudhatjuk, hogy mi történik, amikor találkozik a Vive egyik legviccesebb játéka a világ egyik legzseniálisabb rajzfilmjével.

Hirdetés

Habár a virtuális valóság még mondhatni gyerekcipőben jár, már most is akadnak olyan alkotások, amelyekre érdemes odafigyelni. Ilyen a HTC Vive-ra megjelent Job Simulator is, mely abszurd humorával és vicces játékmenetével megvette a játékosokat, és úgy tűnik volt annyira népszerű, hogy egy igen különleges folytatás készüljön hozzá.

Nem is annyira folytatásról van szó, hanem inkább egy partnerségről a játékot fejlesztő Owlchemy Labs és a Rick and Morty-ért felelős Adult Swim között. A Rick and Morty az Adult Swim egyik legnépszerűbb sorozata, ami egy őrült tudósról és a nyámnyila unokájáról szól, amint mindenféle abszurd interdimenzionális kalandokba keverednek. A sorozat elképesztő érzékkel keveri a jó poénokat és a rettentően komoly témák feszegetését, így nem véletlen, hogy a rajongók (köztük TÁ és én is) izgatottan várják a harmadik évadot.

A játék Rick garázsában fog játszódni, ahol rengeteg titokzatos eredetű kütyü van, így tökéletesen adja magát egy Job Simulatorhoz hasonló koncepció. Persze az eredeti történetben a portálok fontos szerepet játszanak, így itt is előkerülnek majd, ráadásul a csapat technikai bravúrjának köszönhetően nem is akárhogy:

"Portálokon is átugorhatsz a Rick and Morty Simulatorban, ráadásul rohadtul menő az egész. A zseniális shader programozónk kifejlesztett egy rendszert, amivel bekukkanthatsz egy portálon, majd át is léphetsz, mindenféle töltőképernyők nélkül. Nagyon durva."

Az ötletet egyébként a sorozat kitalálója (és a főszereplők szinkronhangja), Justin Roiland kezdeményezte, aki maga is nagy VR-rajongó. Roiland aktívan részt is vesz a fejlesztésben, hiszen azokat a párbeszédeket, amiket a csapat elküld neki, felveszi Rick hangján, ráadásul rengeteg extra ötletet is hozzátesz. A sorozat is tele van improvizációval, amihez az animátorok utólag készítik el a rajzokat, és nagyon jó látni, hogy ezt az elvet a játékban is átveszik.

A Rick and Morty Simulator: Virtual Rick-ality megjelenését sajnos még nem tudjuk, de az biztos, hogy ez is a HTC Vive-on lesz majd játszható. Nektek hogy tetszik, szeretitek a Rick and Morty-t?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)