Hirdetés

Szövetséget alapítottak a legnagyobb VR-gyártók

|

Egyre nagyobb szerepet kap a virtuális valóság nem csak a videojátékok szempontjából, hanem az élet minden területén is, ezért nagyon fontos az az egyesülés, amelyben a VR-ipar vezető szereplői vesznek részt.

Hirdetés

A virtuális valóság olyan megállíthatatlan jelenség, amely a szakértők szerint meg fogja határozni a jövőnket, ezért elengedhetetlen, hogy a technológia legnagyobb képviselői kommunikáljanak egymással és együttes erővel dolgozzanak a fejlődésén. 

Ezt szem előtt tartva a Samsung, az Acer Starbreeze, a Google, a HTC Vive, a Facebook Oculus és a Sony Interactive Entertainment egy új szövetségbe tömörültek: megalapították a VR eszközöket gyártók nemzetközi nonprofit szervezetét. A Globális Virtuális Valóság Szövetség (vagyis Global Virtual Reality Association, röviden GVRA) legfőbb célja, hogy segítse a felelősségteljes (kihangsúlyozandó) fejlesztést és kutatásokat végezzenek a VR technológiát érintően, valamint közelebb hozzák egymáshoz a VR közösség szereplőit. 

A GVRA fontos szerepet vállalhat például az egészségügy és az oktatás fejlődésében, valamint a világgazdasághoz is nagyban hozzájárulhat, továbbá így a lehető legeredményesebben kiaknázzák a virtuális valóságban rejlő potenciált. Szerintünk ez mindenképpen egy támogatandó kezdeményezés. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)