Hirdetés

Ilyen vas kell a Windows 10-es VR headsetek futtatásához

|

A Windows 10-es VR-headsetek nem igényelnek erőművet, csak az a kérdés, milyen élményt nyújtanak cserébe.

Hirdetés

Míg a HTC Vive és az Oculus Rift a saját szoftvereiket használják PC-ken, addig a Microsoft a jövőre érkező Creators Update részeként szeretné felkészíteni a gépeket a Windows 10-es VR-headsetek fogadására. 

A legutóbbi Windows 10 build tartalmazott egy "Windows Holographic First Run" névre hallgató alkalmazást is, amivel a felhasználók megbizonyosodhatnak róla, hogy hardverük alkalmas-e a körülbelül 87 ezer forintról induló, Windows 10-re építő VR-ketyerék támogatására. A program szerint minimum 4 GB RAM és egy négymagos processzor kell, valamint egy DirectX 12-kompatibilis videokártya és USB 3.0-s csatlakozó vagy csatlakozók. Az, hogy mit értenek "elegendő szabad hely" alatt, még kérdés.

Ez mindenképpen jó hír lehet azoknak, akik nem szeretnének mélyen a pénztárcájukba nyúlni ahhoz, hogy megtapasztalhassák a VR-élményt, de még mindig rengeteg a kérdőjel. Érdemes lesz figyelemmel követni a Microsoft decemberi eseményét, ahol válaszokat kaphatunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)