5 játék, amiben imádtunk szerencsejátékozni

|

Két akciódús szegmens között mindig jól esik blackjackkel, pókerrel, egyéb szerencsejátékokkal kikapcsolódni.

Imádjuk azokat a nyílt világú játékokat, amik lehetőséget adnak arra, hogy amikor épp nem a fő- vagy mellékküldetéseket teljesítjük, eltegyük fegyvereinket, és elvegyüljünk a civilek között. Segíti a beleélést, ha szabadon sétálgathatunk, ellátogathatunk boltokba, netán betérhetünk egy kocsmába vagy kaszinóba, leülhetünk egy asztalhoz vagy nyerőgéphez, és próbára tehetjük a szerencsénket.

Számos alkalommal megtehettük ezt, és mindig nagyon élveztük - órákon át kártyáztunk, és ha nekünk kedvezett a lapjárás, jelentős mértékű extra bevételre tettünk szert. Volt, hogy csak egyszerű minijátékként került be egy nyerőgép (mint a BioShock esetében), de olyan is előfordult, hogy részletesen kidolgozták a szerencsejátékokat, olyannyira, hogy akár önállóan is játszottuk volna őket.

A virtuális szerencsejátékozás az elmúlt években rengeteget fejlődött, már nem csak a hagyományos, mindenki által jól ismert játékokat pörgethetjük, hanem kipróbálhatunk vadonatújakat is - akár anélkül, hogy bármennyi pénzt kockáztatnunk kellene. Magyarország első engedéllyel üzemelő online kaszinója, a Vegas.hu rengeteg érdekes, ingyen kipróbálható játékot kínál, aktuálisan futó promóciójuknak köszönhetően pedig most 100 darab ingyen pörgetéssel nézheted meg, milyen a Wild Wild West játék!

Előbb azonban nosztalgiázzunk egy kicsit azokkal a játékokkal, amikben a legjobban szerettünk szerencsejátékozni.

Grand Theft Auto: San Andreas

A GTA: San Andreas esetében nem volt kérdés, hogy beépítsék-e a szerencsejátékokat, hiszen a játék eseményeinek helyszínéül szolgáló városok között Las Venturas, Las Vegas mása is szerepelt. CJ-nek a kaszinókban lehetősége nyílt blackjackezni, rulettezni, próbára tehette magát félkarú rablókon, videópókerben és szerencsekerékben is. Emellett lehetett fogadni lóversenyekre, valamint kihívhattunk másokat biliárdban.

A későbbi GTA-kban is megjelentek különböző szerencsejátékok: a Chinatown Warsban kaparós sorsjegyek, a The Lost and Damnedben tippelgetnünk kellett arra, hogy a pakli következő felcsapott lapja alacsonyabb vagy magasabb lesz-e, mint az előző, a GTA Online-ban pedig hosszú várakozás után megnyílt a Diamond kaszinó, ahol a San Andreasból ismert játékok újabb változatai várnak minket, háromlapos pókerrel kiegészítve.

Fable

A Fable kocsmáiban a blackjack mellett rendhagyó játékokkal találkozhattunk: volt például többféle érmepöckölés, memóriajátékok, és kártyarendezgetés is. Folytatásában ezeket újabb aktivitások váltották: a Keystone a rulett és a craps keveréke volt, a Fortune's Towerben lapok húzgálásával kellett a lehető legmagasabb pontszámot elérnünk, a Spinnerbox pedig a félkarú rabló egy variációja volt. Ez utóbbiakat a különálló Fable II Pub Games spin-offban is játszhattuk.

Red Dead Redemption

A vadnyugati hangulathoz különösen illik a szerencsejátékozás, ami a Red Dead Redemption sorozat játékaiban többféleképp is megjelent. A szalonokban leülhettünk pókerezni és blackjackezni, kockázni, de fogadhattunk szkanderre, patkódobálásra, és arra is, hogy nem vágjuk le az ujjainkat, amikor egy késsel szurkálunk közéjük. Ha valamiben, a Red Dead játékokban aztán tényleg órákat lehetett eltölteni kártyázással.

Yakuza 0

A Yakuza játékok egyik legnagyobb vonzereje, hogy rengeteg melléktevékenységet kínálnak: lehet például karaoke-zni, mahjongozni, árkád játékgépeken játszani, vagy bowlingozni is. A Sotenboriban található kaszinóban négyféle játékot találunk: baccaratot, blackjacket, pókert és rulettet. Emellett játszhatunk kimondottan japán szerencsejátékokat is, mint a cee-lo, az oicho-kabu, a cho-han és a koi-koi.

Fallout: New Vegas

Még egy posztapokaliptikus világban is kell a szórakozás, pláne azoknak, akik Las Vegas környékén küzdenek a túlélésért. A Fallout: New Vegasban több kaszinóba is betérhettünk, hogy blackjackben, rulettben és nyerőgépeken tegyük próbára szerencsénket, aki pedig valami komolyabbat, összetettebbet akart, a Caravan nevű kártyajátékban építgethette pakliját.

Ezekhez a játékokhoz természetesen bármikor jó visszatérni, nem csak a minijátékaik miatt. Ha azonban kimondottan szerencsejátékoznál, látogass el a Vegas.hu-ra és használd ki a promóciók nyújtotta extrákat!

Hirdetés

18

Ez a tartalom csak 18 éven
felüli olvasóink számára elérhető!

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)