10 emlékezetes videojátékos halál, ami mindenkit szíven ütött

|

Mindig nehéz búcsút inteni azoknak a karaktereknek, akikkel sokszor nem is csak egy játékon át kalandozunk együtt.

Hirdetés

Egy történetközpontú játék akkor igazán jó, ha erős érzelmeket tud belőlünk kiváltani: együtt örülünk, együtt sírunk a szereplőkkel, együtt izgulunk velük a legfeszültebb pillanatokban. Órákon át követjük a velük kapcsolatos történéseket, kötődni kezdünk hozzájuk, és ha eljön a búcsú pillanata, szomorúan vesszük tudomásul, hogy vége.

Ez igaz akkor is, amikor szimplán csak lezárul egy történet, akkor meg különösen, ha egy szereplő, aki sokat jelentett nekünk, a szemünk láttára hal meg. Most, a halottak napja közeledtével tíz olyan videojátékos halálesetet gyűjtöttünk össze, amiket soha nem fogunk elfelejteni - nyilván erősen spoileres lesz a lista, de igyekeztünk nem friss játékokból válogatni.

Hirdetés

Dominic Santiago - Gears of War 3

Azt bizonyára sokan tudják, hogy az első három Gears of War játék központi szereplője Marcus Fenix, ha egyedül játszunk, őt irányítjuk mindvégig, azonban társai történetéről, motivációiról is megtudunk ezt-azt a sáskahordák elpusztítása közben. Dom például eltűnt felesége, Maria után kutat, akire később fogságban, megkínzottan, már menthetetlen, vegetatív állapotban talál rá. Hogy véget vessen szenvedésének, megöli, és ezzel magából is elveszít egy darabot, így gondolkodás nélkül áldozza fel magát a harmadik rész megható jelenetében, amikor egy járművel az ellenséges erők közé hajt, felrobbantva őket és esélyt adva a többieknek a menekülésre.

Lee - The Walking Dead

A Telltale The Walking Dead kalandjáték-sorozata végig izgalmas volt, de egyik későbbi szezon sem ütött annyira, mint az első. A történet során Lee Everettet irányítottuk, egy egyetemi professzort, aki egy fiatal lány, a szüleit elkeseredetten kereső Clementine kíséretében haladt végig az élőholtakkal teli utcákon. Sajnos minden próbálkozás ellenére Clementine egyedül maradt: a játék utolsó pillanataiban el kellett döntenünk, hogy megöljük a haldokló Lee-t és arra kényszerítjük a lányt, hogy éljen együtt a döntés okozta traumával, vagy hagyjuk a férfit átváltozni. Több okból is kemény és emlékezetes volt ez a lezárás, az egyik leghatásosabb, amit kalandjátékban láttunk.

Ghost és Roach - Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009)

Az első két Modern Warfare játék nem csak az általuk kínált többjátékos élmény, de az egyjátékos kampány miatt is emlékezetes. A második részben az írók mertek bátrak lenni: a reptéri mészárlást nyilván senki nem felejtette el, de sokaknak megmaradhatott Shepherd árulása is - a tábornok hidegvérrel lelőtte, majd felgyújtotta Ghostot és Roachot, a játék két ikonikus karakterét, és mi ezt utóbbi szemszögéből élhettük át. Ritkán fordul elő, hogy annyira dühösek és bosszúszomjasak leszünk egy játékban látott fordulat után, mint akkor.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Arthur Morgan - Red Dead Redemption 2

A Red Dead Redemption 2-ben az az igazán durva, hogy a főszereplő, Arthur Morgan halála egyáltalán nem váratlan: órákkal a finálé előtt tuberkulózissal diagnosztizálják, figyelemmel kísérhetjük, ahogy állapota egyre inkább romlik, és életének utolsó napjaiban is mindent megtesz azért, hogy Van der Linde bandájának jobb sorsra érdemes tagjait megmentse az olyan aljas szemétládáktól, mint Micah Bell. Ha becsületességre törekedtünk, békésen hal meg, ha nem, gyilkosság áldozataként, de akárhogy is, lelkileg egészen megterhelő a búcsú.

Vesemir - The Witcher 3: Wild Hunt

Döntéseink következtében sokféleképp alakulhat a The Witcher 3 története, de egyebek mellett azt sem kerülhetjük el, hogy búcsút kelljen intenünk Geralt és Ciri pótapjának, Vesemirnek. A játék egyik leginkább szerethető karaktere a Kaer Morhen-i csatában hullik el, amint Cirit igyekszik megvédeni a Vadak támadásától. A lányt sikerül egy Aarddal arrébb löknie, azonban Imlerith eltöri a nyakát. A játék számos emlékezetes halálesete közül ez volt talán a leginkább meghökkentő.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)