A ChatGPT megalkotott egy játékot, és semmi mást nem fogsz ma már csinálni, ha elkezdesz vele játszani

|

A Sumplete lehet az új Wordle, de annak köszönhetően, hogy nyelvfüggetlen, akár még nagyobb népszerűségre is szert tehet.

Hirdetés

Csodálatos dolgokra képes a ChatGPT amellett, hogy ha megkérdezzük tőle, kik a GameStar szerzői, hazudik valamit, amikor erre rávilágítunk, hazudik valami mást, és csak a harmadik-negyedik alkalom után ismeri el, hogy igazából fogalma sincs. A rendszer nagyon jó abban, hogy hihető válaszokat adjon, de abban már kevésbé, hogy ezek valóságtartalma is rendben legyen.

A programozás ugyanakkor egész jól megy neki: most egy Sumplete nevű játékot állított össze, ami nem vadonatúj, de nagyon addiktív, és olyat mehet, mint tavaly a Wordle.

A játék lényege, hogy úgy kell 3x3-tól 9x9-es méretig terjedő rácsokból kizárni számokat, hogy a megmaradók összege a sor végi számmal legyen egyenlő. Minél nagyobb a rács, annál nehezebb a feladat, de nem megoldhatatlan. Van napi kihívás is két szinten, nekem az 5x5-öset másfél perc alatt sikerült megoldani, viszont a 7x7-eshez már 11 perc és 41 másodperc kellett.

Hirdetés

A ChatGPT egyébként Daniel Tait segítségével alkotta meg a játékot, ő hozta létre a fenti weblapot is. A programozó először azt kérte a chatbottól, hogy ajánljon a sudokuhoz hasonló játékokat, majd azt, hogy hozzon létre egyet.

Többszöri próbálkozás után sikerült a Sumplete-et megálmodni, amit Tait állítása szerint 30 másodperc alatt rakott össze HTML-lel és Javascripttel, és néhány óra kellett neki, hogy beindítsa a weblapot. Aki a teremtés körülményeire kíváncsi, itt olvashat többet, aki pedig játszana, az ide kattintson!

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)