A ChatGPT megalkotott egy játékot, és semmi mást nem fogsz ma már csinálni, ha elkezdesz vele játszani

|

A Sumplete lehet az új Wordle, de annak köszönhetően, hogy nyelvfüggetlen, akár még nagyobb népszerűségre is szert tehet.

Csodálatos dolgokra képes a ChatGPT amellett, hogy ha megkérdezzük tőle, kik a GameStar szerzői, hazudik valamit, amikor erre rávilágítunk, hazudik valami mást, és csak a harmadik-negyedik alkalom után ismeri el, hogy igazából fogalma sincs. A rendszer nagyon jó abban, hogy hihető válaszokat adjon, de abban már kevésbé, hogy ezek valóságtartalma is rendben legyen.

A programozás ugyanakkor egész jól megy neki: most egy Sumplete nevű játékot állított össze, ami nem vadonatúj, de nagyon addiktív, és olyat mehet, mint tavaly a Wordle.

A játék lényege, hogy úgy kell 3x3-tól 9x9-es méretig terjedő rácsokból kizárni számokat, hogy a megmaradók összege a sor végi számmal legyen egyenlő. Minél nagyobb a rács, annál nehezebb a feladat, de nem megoldhatatlan. Van napi kihívás is két szinten, nekem az 5x5-öset másfél perc alatt sikerült megoldani, viszont a 7x7-eshez már 11 perc és 41 másodperc kellett.

A ChatGPT egyébként Daniel Tait segítségével alkotta meg a játékot, ő hozta létre a fenti weblapot is. A programozó először azt kérte a chatbottól, hogy ajánljon a sudokuhoz hasonló játékokat, majd azt, hogy hozzon létre egyet.

Többszöri próbálkozás után sikerült a Sumplete-et megálmodni, amit Tait állítása szerint 30 másodperc alatt rakott össze HTML-lel és Javascripttel, és néhány óra kellett neki, hogy beindítsa a weblapot. Aki a teremtés körülményeire kíváncsi, itt olvashat többet, aki pedig játszana, az ide kattintson!

A GameStar YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)