Lassan indul január, de a végére belendül a játékipar

|

Februárban már teljes lendülettel érkeznek az érdekességek, de január végére is jut egy-két érdekesség.

Hirdetés

Január mindig inkább a pénzügyi helyrerázódás hónapja, amikor a nagy ünnepi költekezések után mindenki próbálja összekapargatni az aprókat, elindítani az évet, visszarázódni a munkába - a videojátékozás ilyenkor háttérbe szorul. Tudják ezt a kiadók is, így január első felében jellemzően semmi nem jön, aztán egy-két japán rétegjáték vagy érdekesebb indie következik, és csak a hónap utolsó napjaiban számíthatunk olyan címekre, amik akár milliós eladott példányszámig is eljuthatnak.

2023 első hónapja is menetrend szerint alakul, de ha ránéztek a februári listára, valószínűleg ti is úgy fogjátok érezni, hogy ez egyáltalán nem baj. Nézzük, mire számíthatunk az év elején.

Hirdetés

2023. januári megjelenések 2-3. hét

Dragon Ball Z: Kakarot - január 13. - PS5, Xbox Series X|S

Még 2020-ban jelent meg a Dragon Ball Z: Kakarot, egy vállalható, de nem kiugróan jó akció-szerepjáték, amiből több mint 4,5 millió példány kelt el. Ez arra motiválta a Bandai Namcót, hogy készíttessen belőle egy új generációs változatot is, így 4K-s felbontással, 60 fps-es képfrissítési sebességgel, és kevesebb töltésre várakozással élhetjük újra a kalandot. Akinek már megvan valamely konzolos változat, ingyen frissíthet.

One Piece Odyssey - január 12-13. - PC, PS4, PS5, Xbox Series X|S

A Bandai Namco rendületlenül adja ki a mangák és animék alapján készült játékokat, még ha azok többsége a középszerűnél magasabb szintre nem is jut el. Talán majd a One Piece Odyssey javít a mérlegen: a körökre osztott akció-szerepjátékban minden irányítható karakter egyedi képességekkel száll harcba, amiket a harcok mellett a fejtörők megoldásánál is alkalmazhatnak. Az anime rajongóinak különösen érdemes lesz figyelni, a JRPG-k iránt érdeklődők előbb várják meg a kritikusok beszámolóit, utána döntsenek.

Persona 3 Portable és Persona 4 Golden - január 19. - PC, PS4, PS5, Xbox Series X|S, Switch

A SEGA és az Atlus is látta, hogy jó ötlet volt a Persona sorozatot szélesebb közönséggel megismertetni, így a Persona 5 után a széria további részeit is elhozza nekik. Egy napon érkezik majd a Persona 3 Portable és a Persona 4 Golden is, mindkettőben iskolásokat irányíthatunk, amint élik nem hétköznapi életüket és küzdenek a sötétség erőivel. A látványt természetesen modernizálják, és választható lesz az angol vagy a japán szinkron.

Colossal Cave - január 19. - PC, Mac, PS5, Xbox Series X|S, Switch

Még 1976-ban jelent meg a Colossal Cave Adventure, egy szöveges kalandjáték, amit most a Cygnus Entertainment dolgoz fel Roberta Williams (King's Quest, Phantasmagoria) közreműködésével. Az új változat egy akció-kalandjáték lesz, amiben mindenféle barlangokban kavaroghatunk, elfedezhetjük azokat szabadon, válogatott fejtörőket oldhatunk meg.

Monster Hunter Rise - január 20. - PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Januárban lesz öt éve, hogy megjelent és elképesztő sikert aratott a Monster Hunter: World. Ezt a Rise követte, amit eddig csak PC-n és Switchen lehetett játszani, de a Capcom elkészült a többi porttal, így azok, akik szeretnek nagy szörnyeket legyilkolni, PlayStation és Xbox gépeken is új kalandokra indulhatnak. 11 milliós eladásaival ez a sorozat második legnépszerűbb játéka, egy próbát mindenképp megér.

Fire Emblem Engage - január 20. - Switch

A Fire Emblem sorozat új részével nyitja meg a Nintendo 2023-as exkluzívjai sorát. Az Engage a széria korábbi játékaihoz hasonló játékmenetet kínál néhány újítással, a története pedig Elyos kontinensén játszódik, ahol Emblem Ringek gyűjtögetésével győzhetjük le a Fell Dragont. A csatába régről ismert főhősök is beszállhatnak.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2 3

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)