Nincs még vége: jön néhány nagy játék decemberben is

|

Nem maradt már sok újdonság hátra, de azért az új Need for Speed és a The Callisto Protocol mindenképp figyelmet érdemelnek.

Hirdetés

A novemberi nagy hajtás után szokás szerint lecsendesedik a játékipar, hogy mindenkinek legyen ideje eldönteni, mely játékokat teszi majd a fa alá, mivel tölti a téli szünetet. Jelen állás szerint december 13-án jelennek meg az év utolsó teljes értékű játékai, majd egy nappal később a The Witcher 3 next-gen frissítése is megérkezik.

Könnyen lehet ugyanakkor, hogy a The Game Awards szolgál még meglepetésekkel, azonnal kiadott vagy közeli dátumot kapó újdonságokkal, úgyhogy ha semmiről nem akartok lemaradni, mindenképp nézzetek vissza a gamestar.hu-ra december 9-én, de ezt a listát is elmenthetitek, frissíteni fogjuk, ha van mivel.

Most viszont mélyüljünk el az év utolsó, valamint 2023 első játékainak listájában.

Hirdetés

2022. decemberi megjelenések

The Callisto Protocol - december 2. - PC, PS5, Xbox Series X|S

A Dead Space atyja, Glen Schofield egy kemény horror-akciójátékkal igyekszik széppé tenni az év végét. A The Callisto Protocolban a Jupiter egyik holdjára vet minket a sors, egy börtönbe, ahol a rabok egyszer csak elkezdenek rémisztő mutánsokká változni. Jacob kénytelen mindent megtenni az életben maradásért, miközben felfedezi a Callisto sötét titkait. Véres lesz, izgalmas, azoknak szól, akik folyamatos feszültségre vágynak, és nem riadnak vissza a brutális jelenetektől sem.

Need for Speed Unbound - december 2. - PC, PS5, Xbox Series X|S

Három év után ébred fel álmából a Need for Speed sorozat, melynek új részét már nem a Ghost Games, hanem a Criterion készíti. A középpontban az utcai versenyzés áll, tuningolt verdákkal száguldozhatunk Lakeshore városának utcáin, miközben a rendőrök is a nyomunkban loholnak. Az Unboundot különlegessé teszi az is, hogy nem csak a szereplőinek megjelenítése rajzfilmes, de az autókra is aggathatunk majd képregényes effekteket - nem kell megijedni, ez opcionális lesz. Nem ez minden idők legtartalmasabb autós játéka, de amit egy árkád versenyjátéknak tudnia kell, azt látszólag tudja.

Marvel's Midnight Suns - december 2. - PC, PS5, Xbox Series X|S

Jobbnál jobb képregényalapú játékok érkeznek mostanában, és reméljük, a Midnight Suns sem töri meg a szériát. A Civilization és XCOM sorozatokról ismert Firaxis játékában egy testreszabható démonvadászt irányítunk, aki a Marvel hőseinek segítségével igyekszik elbánni egy démoni fenyegetéssel. A játékmenetben megjelennek szerepjátékos elemek, a körökre osztott harcok pedig egy kártyás rendszerre épülnek. A koncepció érdekes, kíváncsian várjuk, mit hoznak ki belőle.

Hello Neighbor 2 - december 6. - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Rendhagyó horrorjáték volt a 2017-ben megjelent Hello Neighbor, amiben a szomszédunk házába kellett betörnünk, elkerülve, hogy észrevegyen és elkapjon minket. A folytatásban ugyanez a feladat, és most sem lesz egyszerű dolgunk, ugyanis a drága jó ember folyamatosan tanul, felismeri mintáinkat, alkalmazkodik hozzájuk, változtat viselkedésén. Trükkösnek kell lennünk, ha ki akarjuk deríteni, milyen titkokat rejt a bajszos úriember háza.

Knights of Honor II: Sovereign - december 6. - PC

Teljes Európa felett átvehetjük az irányítást a Black Sea Games és a THQ Nordic középkori, valós idejű grand strategy játékában, a kár egy magyar király szerepében is. Feladatunk a provinciák menedzselése, hadsereg toborzása, harcokban való diadalmaskodás, diplomáciai kapcsolatok ápolása, kereskedelem és egyéb, királyi teendők hatékony intézése. A fejlesztők kifejezett célja volt, hogy a grand strategy műfajt hozzáférhetővé tegyék, így aki nyitott a nagyívű stratégiai játékok iránt, adjon neki egy esélyt!

High on Life - december 13. - PC, Xbox Series X|S

A Rick és Mortyt alkotó Justin Roiland csapata szállított már néhány játékot, de a High on Life tűnik az eddigi legbizarrabbnak. Az emberiség jövőjét egy földönkívüli kartell fenyegeti, nekünk pedig beszélő fegyverek segítségével kell a galaxis legveszélyesebb fejvadászává válnunk. A humor az elsődleges, de tartunk tőle egy kicsit, hogy sok lesz - mindenesetre érdeklődve várjuk, mérsékelt elvárásokkal.

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion - december 13. - PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

A fura nevű Final Fantasy spin-offok sorát a 2007-ben PSP-re megjelent Crisis Core: Final Fantasy VII remastere folytatja, ami elődjénél szebb látványvilággal és jobb harcrendszerrel meséli el Zack Fair történetét, aki a Shinra sötét kísérleteire derít fényt.

The Witcher 3: Wild Hunt - december 14. - PlayStation 5, Xbox Series X|S

Némi kavarodás után még idén elkészül a The Witcher 3: Wild Hunt ingyenes next-gen frissítése, aminek köszönhetően a 2015-ben megjelent játék még jobb élményt ad, kihasználva a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S hardvere által kínált lehetőségeket. Szebb látványra, jobb teljesítményre, technikai előrelépésre, ray tracing támogatásra, gyorsabb betöltésre, és beépített modokra is számíthatunk, illetve érkeznek új, a netflixes Vaják sorozathoz kapcsolódó tartalmak is. Ha már régen nem vettétek elő a játékot, ennél jobb alkalom nem lesz rá.

A januári játékokért lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)