Hirdetés

ASUS ROG Strix GL502 - a két lábon járó játékterem

|

Ha eleged van az egész asztalodat elfoglaló PC-ből, de nem szeretnél belerokkanni egy 5-6 kg-os notebook egésznapos cipelésébe, már nem kell a "kompromisszum"-szót ízlelgetned - van egy jó hírünk számodra!

Hirdetés

Néhány éve még minden gamer periféria igazi különc újdonság volt, de ma már Dunát lehetne rekeszteni a rengeteg gamer PC-vel és kiegészítővel. A hatalmas kínálatban se szeri se száma a tucatcikkeknek, de ha valamiben, hát abban biztosak lehetünk, hogy amennyiben a névben ott szerepel a RoG Strix, akkor valami vérbeli játékos hardverrel sodort minket össze a sors.

 

Elegáns, mégis gamer

Ha az Asus gamer eszköz fejlesztésébe fog, ott máris szembe találkozunk a RoG-jelöléssel, ami a "Republic of Gamers"-t jelöli. Ez egyben garancia arra nézve is, hogy akik az adott hardvert megálmodták és elkészítették, tudják a dolgukat és ők maguk is használják arra a terméket, amire kifejlesztették - játékra. Márpedig a RoG az egyik legrégebb óta futó gamer márka és a hatalmas tapasztalat már önmagában is garancia a minőségre. A RoG-családnak azonban időközben egy szűkebb köre is alakult, amely a Strix nevet kapta. A Strix eszközöknél a RoG minőséghez egyedi, vagány dizájn is társul, illetve némi extravagáns különlegesség - például az, hogy zsinórok és hatalmas dobozok, zaj és örökös gépszerelés nélkül is lehet bivalyerős gamer szettünk.

RoG Strix GL502

A RoG GX700-as notebook tekintélyt parancsoló, ha pedig a vízhűtést is csatlakoztatjuk, garantáltan eláll a lélegzete minden arra járónak, de sokan inkább a mobilitást és a barátságos árat díjaznák. A GL502 éppen nekik készült, ugyanis könnyű, vékony, így hordozásába nem rokkanunk bele, az ára elérhető, ám a teljesítményből és a minőségből nem enged. És hogy mindez mit is jelent? a mindössze 2,2 kg-os, masszív gépet sikerült 23,5 mm vastagságba összesűríteni, miközben odabent a legújabb hardverek dübörögnek.

A laptop motorháztető-szerűen, kétoldalt keresztvonalban megtört fedlapján az ikonikus RoG logó díszeleg, a zsanérhoz közel pedig a Republic Of Gamers felirat fogad - hogy mindenki tudja, itt nem holmi irodai igáslóval van dolgunk.

A Strix GL502 ideális méretű, 15,6 colos kijelzőt kapott, amely természetesen IPS-paneles, így a betekintési szögekkel és a színhűséggel nem lesz problémánk. A felbontást illetően sokan nem értenek egyet azzal, hogy még a full HD-nál kell maradni, de semmi vész, a GL502-t FHD és 4K panellel is lehet kérni - az igazán jó hír, hogy mindkét esetben matt panelt kapunk, és nem hiányzik az NVIDIA G-Sync technológia sem, így nem kell attól tartanunk, hogy majd éppen a legnagyobb ütközet során esik szét a kép vagy akadozik az irányítás.

A billentyűzetet is játékosoknak tervezték, amiről már messziről árulkodik a színes WASD négyes. Kapunk elmaradhatatlan háttérvilágítást is, illetve a vékony készülékház ellenére egészen hosszú, 1,6 mm-es útja van a gomboknak, így kényelmesebb és gyorsabb a gépelés is. Amellett, hogy a teljes, numerikus részt is megkapjuk, nem maradt el a különleges szoftveres támogatás sem.

2016-os hardvercsapat

A sebességet a hatodik generációs Intel Core i7 processzorok, és egy GeForce GTX 980M GPU adja, amelyhez nem kevesebb, mint 8 GB grafikus memóriát csatoltak. Ez az a grafikus chip, amelyen garantáltan nem fog szakadozni egyetlen játék sem.

És hogy mint notebook se valljon szégyent a Strix GL502, ügyeltek a készítők, hogy kiiktassák a gyenge láncszemeket. A rendszermemória természetesen már DDR4-szabványú és akár 32 GB-ig bővíthető, a Windows 10 pedig villámgyors, NVMe-n kapcsolódó PCIe SSD-ről száguld. Ha ez az akár 512 GB tárhely kevés lenne, nem kell mindjárt USB-s tárolóhoz nyúlni (bár USB portból is kapunk eleget), akár 2 TB-os HDD-vel is bővíthetjük a beépített tárolókapacitást. És ha már a legújabb hardver dübörög odabent, hát kívülről se tűnjön elmaradottnak a gép: az oldalsó részeken a Wi-Fi ac vezérlőt kiegészítő gigabites LAN-t, HDMI és mDP videokimeneteket, 3×USB 3.0 portot és egy USB Type-C csatlakozót is találunk.

Már csak a zajongásról kell szólnunk - pontosabban eloszlatnunk a kételyeket: hiába az erős, akár Core i7-es CPU és a GTX 980M grafikus chip, a hőcsövekkel megtámogatott, egyedi tervezésű hűtésnél külön-külön ventilátor gondoskodik a CPU és a GPU hidegen tartásáról, így elfelejthetjük az elviselhetetlen melegedést és a zajos működést.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)