Hirdetés

A PC Gaming Show babérjaira tört a Koch Media, de ez nem dicséret

|

Úgy tűnik, még mindig van olyan kiadó, amelyik nem tanulta meg, hogy csakis bemutatásra alkalmas állapotban lévő játékokkal szabad E3-as műsort csinálni.

Hirdetés

Okkal választják ketté az ilyesmiben már tapasztalattal bízó szervezők a videojátékos bemutatókat egy trailereket és gameplay prezentációkat a szükségesnél tényleg egy perccel sem hosszabb felkonffal összekötő első, valamint egy mélyebb, fejlesztői interjúkkal tarkított második szegmensre. Ha ugyanis ezeket keverik, vagy már kapásból indokolatlanul hosszú monológgal indít a műsor, akkor bizony a nézők jelentős hányada hanyatt-homlok menekülni fog, és más elfoglaltság után néz.

A Koch Media a jelek szerint nem akart mások (főként a PC Gaming Show szervezőinek) kárán tanulni, inkább elkövette ugyanazokat a hibákat, emiatt a körülbelül kétórásra elnyújtott Koch Primetime jó adag  türelmet és kitartást követelt attól, aki nem kapcsolt el az első negyedórában, hanem maradt a végéig.

Hirdetés
  • Bár az már korábban kiderült, hogy az Embracer Grouphoz (THQ Nordic, Saber Interactive stb.) tartozó, és a Deep Silvert is magában foglaló Koch Media legizgalmasabb franchise-ai közül egyik sem lesz jelen az E3-on, azért nem volt teljesen céltalan a péntek esti műsor, ugyanis a kiadó új divízióját és brandjét, a Prime Mattert volt hivatott megismertetni a közönséggel. Klemens Kundaritz, a Koch Media CEO-ja kiemelte, hogy a Prime Matter egyedi, a partnerek igényeihez igazodó megállapodásokat köt indie és AAA kaliberű fejlesztőkkel egyaránt, de házon belüli projekteket is gondjaiba vesz.
  • Az id Software egykori veteránja, Tod Hollenshead csupán annyit árult a Saber által fejlesztett következő Painkilleről, hogy még túlságosan korai szakaszban van ahhoz, hogy részletekkel szolgálhasson. Legyen elég a tudat, hogy készül.
  • Jön egy külső nézetes túlélőhorror The Chant címmel, amit a '70-es évek spirituális New Age mozgalma ihletett, és Unreal motorra épül. A hivatalos oldal szerint 2022-ben várható.
  • PR baki volt, most valóság lesz: tényleg elkészül Nintendo Switchre is a Kingdom Come: Deliverance. A Warhorse és a Saber közösen próbálják kivágni azt a mamutfenyőt, ami a hibrid konzolra való optimalizálást szimbolizálja.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


  • Perspektívát és műfajt váltottak a Ruiner fejlesztői, következő játékuk egy sci-fi FPS. A Final Form (ez még csak munkacím) nem kisebb feladatot ró ránk, mint hogy egy öntudattal bíró idegen űrhajó humanoid formájú avatárjaként valahol az ismert univerzum peremén szálljunk szembe egy megfékezhetetlennek tűnő járvánnyal.
  • Maradunk a sci-finél, de FPS helyett szerepjáték következik. A Dolmen fejlesztői a Dead Space-től a Dark Soulsig számos játékból, és többek között az Alienből merítettek. Kemény összecsapásokat és gyakori elhalálozást ígérnek. Egyelőre idei megjelenéssel számolhatunk.
  • A Prime Matter veszi át a King's Bounty II gondozását is. A szerepjátékok és körökre osztott stratégiai játékok között egyensúlyozó alkotást nemrég egy exkluzív bemutató keretében közelebbről is szemügyre vehettük. Érdemes elolvasni az erről készült cikkünket.
  • Noha a Scars Above játékmenete lényegesen komótosabb, az újvidéki Mad Head Games alkotásának hangulata a Returnalt juttatja eszünkbe. Egy, a Föld közelében feltűnt, egyértelműen idegen eredetű objektum vizsgálata közben valami nem terv szerint alakul, és a kutatócsoport, melynek a játékos által irányított asztrobiológus, Kate Ward is tagja, nem sokkal később egy ismeretlen planétán találja magát.
  • Geoff Keighley úgy vezette fel az ősszel érkező Encased trailerét, hogy Brian Fargo (az Interplay, majd az inXile alapítója) sem fukarkodott a méltató szavakkal. Az izometrikus nézetű, posztapokaliptikus sci-fi szerepjáték majd' két éve tanyázik a Steam korai hozzáférésű játékokat gyűjtő szekciójában, tehát ha ellenállhatatlan késztetést éreztek, akár már most kipróbálhatjátok. Persze nem ingyen.
  • Ambiciózus, filmszerűnek tervezett akció-kalandjátékon dolgozik az izlandi Myrkur Games. Az Echoes of the End egy születésétől fogva a trón szolgálatára edzett harcos, Ryn szerepét osztja ránk, vele kalandozhatunk majd egy fantasy világban.

  • Itt lett volna a nagy lehetőség, hogy valami izgalmasat villantsanak a Payday 3 fejlesztői, esetleg egy trailert, vagy pár új, a játékból származó képet, ehelyett a videó végén mutattak egy pofás artworköt.
  • Szerepjátékokban gazdagnak ígérkezik a Prime Matter felhozatala, ugyanis a The Last Oricru is e műfaj képviseletében száll majd ringbe, igaz, az akciódúsabb fajtába tartozik. Noha első blikkre fantasynek tűnik, valójában sci-fihez van szerencsénk, csak épp az állandó konfliktusok sújtotta világban a régi korok tudása feledésbe merült, a technikai vívmányokra varázslatként tekintenek.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)