Hirdetés

A PC volt az E3 2012 igáslova

|

Jason Paul, az Nvidia GeForce termékmarketingjének igazgatója szerint a rendezvényen bemutatott demók legtöbbje GTX 680-as PC-n futott.

Hirdetés

Amikor a Ubisoft a konferenciája végén lenyomta a Watch Dogs demóját, a tömegeknek leesett az álluk, és mindenki azt találgatta, hogy ilyen részletességű grafika alatt vajon valami next-gen cucc mozog-e? A játék ugyanis valóban gyönyörű, karakteranimációk, realisztikus mozgó ruházat, és a tüzek tekintetében is, de a Gamefront írásából kiderült, hogy ezt a látványt is egy jó karban lévő PC, és a benne muzsikáló GeForce GTX 680-as kártya keltette életre. Az utóbbi időkben megszokhattuk, hogy nem a PC van az E3 reflektorfényében, és az erre a platformra érkező bejelentések felett könnyű elsiklani. De a színfalak mögött a PC volt az E3 2012 igáslova, és minden olyan játéknál, ahol az újságírók sikongattak, a PC állt a háttérben, például a Watch Dogs, a Star Wars 1313, a Crysis 3, és a Far Cry 3 esetében is.

A tény tehát az, hogy a fejlesztők továbbra is az egyszerűbb, piacképes konzolos közönséget célozzák - ami teljesen érthető politika - , ugyanakkor egyikük sem akarja a demóit egy fél évtizedes platformon bemutatni. Jason Paul szerint a konzolok megöregedtek és a szakadék köztük, valamint a PC-k között egyre nő. "Ez egy természetes jellemzője az életciklusnak, hiszen amikor egy új konzol kijön, akkor közelebb áll a PC-hez, és általában a DirectX azonos verziójával működnek, a fejlesztők pedig könnyedén tudnak mozogni a platformok között, sőt, a látvány és az élmény is közel ugyanaz. De ahogyan a konzolok öregszenek, hatalmas lesz a teljesítménybeli különbség. Egy mostani high-end PC-s kártya 10x annyi potenciállal rendelkezik, mint egy konzolé, és ez egy igen komoly probléma a fejlesztés szempontjából, hogy mit lehet kezdeni így a játékokkal."

Itt szeretnénk felhívni a figyelmet (sajnos muszáj), hogy a cikk nem a vallási fanatikusok aktivizálását hivatott elősegíteni, ezért aki ismét a saját csőlátását kívánja ráerőltetni a többiekre, az magára vessen a következményeket illetően. Kulturált, észérvekre (a "nézd már meg, mennyi exkluzív van PS3-ra" nem minősül észérvnek) és nem elfogultságra alapozott vitát szívesen látunk, de az egyértelműen lenézésre kihegyezett hozzászólókat eltávolítjuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)