Hirdetés

Az E3 2015 Top 5 legkellemetlenebb pillanata

|

Ez az E3 már lényegesen jobb volt, mint az utóbbi pár év expói, de természetesen idén is volt egy pár olyan pillanat, amikor percekig a kezünkbe temetett arccal ültünk a monitor előtt.

Hirdetés

Ahogy az már lenni szokott, Paca és szada társaságában idén is élőben közvetítettük az összes E3-as konferenciát a GSO-n, és ennek az energiaital-piac fellendítése mellett a másik előnye az volt, hogy ott voltunk az E3 2015 minden csodálatos pillanatánál. Úgyhogy most emlékezzünk is meg gyorsan a legrosszabbakról. Az viccesebb.

Az E3-ak általában rengeteg csodálatos bejelentéssel, izgalmas trailerrel, hihetetlen technológiai újdonsággal és persze sok-sok remake-kel kápráztatnak el minket, de valahogy mindig becsúszik egy-két vicces baki és olyan előadás, amiről nem vagyunk hajlandóak elhinni, hogy valaki rábólintott. Idén is összeszedtük nektek az öt legkellemetlenebb pillanatot, de ez a toplista persze vérlázítóan szubjektív, úgyhogy fogyasztását igazából nem is tudom, hogy kinek ajánlom. Asszem, senkinek.

5. A PC Gaming Show

A tévém alatt sorakozó konzolok ellenére magam is elsősorban PC-n játszom, úgyhogy nagyon örültem, amikor a PC Gamer bejelentette, hogy idén egy külön konferenciát szentelnek a PC-s játékoknak. De őszintén szólva én nem erre gondoltam. Az egészet egy talkshow mintájára próbálták megcsinálni és Day9 bizony ki is tett magáért, de az E3 2015 többi konferenciájához képest ez nemcsak végtelenül fapadosnak hatott, hanem olyan erőltetettnek is, mint Dean Hall mosolya, amikor arról kérdezték, hogy szerinte cserben hagyta-e a DayZ közönségét. A nagyrészt semmitmondó előadások közé belekényszerített AMD betétek még kényelmetlenebbé tették az egészet és még a Blizzard, a Paradox, a Tripwire és a Bohemia érdekes bejelentései sem tudták elfeledtetni velünk, hogy a stream előtt egy órát kellett kvízeznünk a monitorral. Ezt jövőre máshogy, ha kérhetjük.

4. Pelé és a Minionok

A Despicable Me-ből ismerős Minionok éppen hogy egy unikornissóhajtásnyival kevésbé idegesítőek, mint a Ubisoft Rabbids-es mániája. A filmben még igazából aranyosak is voltak, de azóta olyan agresszívan tolják őket az arcunkba, hogy az már fáj. A Minions Paradise trailere inkább kínos, semmit vicces, de leginkább az a baj vele, hogy körülbelül annyira való ez a játék egy E3-ra, mint egy fű/kő/kecskeszimulátor. Ezt az időt hozzá lehetett volna csapni a Battlefront demóhoz, a Need for Speed előadáshoz, vagy csak mondhattak volna helyette három szót az új Battlefieldről.

Az Electronic Arts konferenciájáról még ide vehetnénk esetleg szegény Pelét is, aki ugyan önhibáján kívül keveredett bele a dologba, de ugyanakkor mondhatott volna nemet is. Legalább volt időm kimenni vécére.

3. A Metroid Prime monnyonle!

A Nintendo ezen az E3-on is csak digitálisan volt jelen, és amellett, hogy csak részben sikerült bármilyen értékelhető dolgot leraknia az asztalra, kirobbantott egy kisebb botrányt is. És nem, nem azzal, hogy egy hat másodperces trailert sem tudtak összerakni az új Zeldából. A Metroid Prime Federation Force bemutatása után pár órával már fel is lőttek egy petíciót, amiben azt követelik a Nintendótól, hogy töröljék a projektet, mert ennek bizony semmi köze a nagy elődökhöz. Érdemes megnézni a like/dislike arányt a hivatalos traileren, elég beszédes.

2. A Square Enix és Lara Croft

A Square idén végre saját konferenciával érkezett az E3-ra, és hozott is pár nagyon ígéretesnek tűnő projektet. Az új Hitman például nagyon érdekesnek tűnik, de a cég láthatóan úgy gondolta, hogy lényegében tök mindegy, hogy mit csinálnak, amíg bejelentenek egy új Final Fantasyt. De nem is emiatt kerültek fel a listára. Először is nagyon kíváncsi lennék, hogy a Microsoftnak mennyibe került az, hogy a Square A SAJÁT E3-AS KONFERENCIÁJÁN egyetlen szót se mondjon a Rise of the Tomb Raider többi platformon való megjelenéséről. Inkább nem is akarom tudni. A legkellemetlenebb pillanat viszont egész biztosan az volt, amikor a Square Enix vezetője, Yosuke Matsuda a konferencia végén (1:26:26-tól) mondott egy háromperces beszédet, ügyesen kihagyva a tapsoknak a helyet, csak minek. Az egész végtelenül kellemetlen, ezért kellenek a beépített tapsolóemberek és konzervnevetők, akik a többi előadáson még az utolsó mobilos remake rebootjának is úgy örülnek, mintha Gabe Newell jelentette volna be a Half-life 4-et.

1. A Just Dance

Igazából nem gondoltam, hogy látok valaha felkavaróbb dolgot Just Dance témában EndreMan Csak Tánc videójánál. Örömmel (???) jelentem, láttam. A Ubisoft konferenciáján a Just Dance 2016-ot egy számomra teljesen ismeretlen figura előadásával tették felejthetetlenné, aki állítólag épp aznap került számával az angol zenei toplista élére. Merész dolog volt ezt épp az után az előadás után bejelenteni, amikor életemben először könyörögtem az autotune-ért, de a Ubisoftnak úgy látszik nem tűnt fel, hogy a fiatalember összesen kettő hangot talált el a másfél perc alatt. 

+1 Aisha Tyler

TÁ barátom hihetetlen érzékkel megállapította, hogy sokat elárul az E3 2015-ről, hogy Aisha Tyler csak +1-ként fért be az expó legkellemetlenebb pillanatai közé. Pedig azért nagyon próbálkozott, a levegővétel nélküli erőltetett viccelődés és a pitch-a-meme megmozdulása nagyon fájt, de nem eléggé.

Ha nem lenne meg, ő az a hölgy, aki (átverte Ross-t a Jóbarátokban) ebben a pólóban lépett fel az egyik korábbi E3-on. Azóta sem tudjuk, hogy miért.

Most pedig ti jöttök. Szerintetek melyik volt az E3 2015 legkellemetlenebb pillanata? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)