Hirdetés

Cyberpunk 2077 - mi mindent rejtett az első trailer?

|

Tegnap megjött az első komolyabb bemutató a Cyberpunk 2077-ről, neki is estünk, hogy minden apró részletet kibányásszunk belőle.

Hirdetés

Tegnap a Microsoft E3-as színpadán láthattuk a Cyberpunk 2077 első valódi trailerét. A videó azonnal magával ragadott minket, így gyorsan meg is néztük még vagy 77-szer.

Hirdetés

Mielőtt belefolynánk abba, hogy mi mindent is rejtett a CD Projekt RED új videója, azért először nézzük meg együtt még egyszer. Ha már ennyi évet vártunk rá, akkor ki is facsarunk belőle minden cseppnyi szórakozást.

A Cyberpunk futurisztikus világának térképét már az első másodpercben láthattuk. Mivel ez elsődlegesen a metró vonalakat mutatja, így ez természetesen nem teljesen reprezentatív a játék méretét tekintve, de egy jó kiinduló pont addig, amíg nem kapunk hivatalos bemutatót Night City utcáiról.

A várost egyébként úgy írja le a trailer, mint a Amerika legrosszabb városát, de ez nem volt mindig így. Az eredeti Cyberpunk sztori szerint a Kalifornián alapuló helyszínt Richard Night milliárdos alapította. Sajnos az alapítóatya elhunyt a cégek és utcai bandák közti évekig tartó harcban. Mire a Cyberpunk 2077 elkezdődik, addigra egy relatíve stabil élethelyzet állt be a világban.

A metrós jelenet egy másik fontos elemet is rejtett, az Arasaka nevű cég logóját. A játék világának elvileg ez a legnagyobb katonai szervezete. A Cyberpunk sztorija egyébként egy olyan Amerikában játszódik, aminek az irányítását megacégek vették át, melyekről olvashattok is a trailerben felbukkanó hírfolyamokban. Arasaka valószínűleg központi szerepet kap majd, tekintettel arra, hogy többször is felbukkant a logója a videóban.

Az Orbital Air Space logója is felbukkant a városi látképben, illetve a metró térképén is. A cég leginkább teherszállítással és utasok űrutaztatásával foglalkozik, legalábbis a már létező Cyberpunk 2020 szerepjáték szerint. Az Orbital mellett egy orvosi cég, a Traumateam International is feltűnik.

A város egyébként egy hatalmas gyűjtőhelye a világ minden részéről érkezett embereknek, akik között akadnak különböző high-tech kiegészítővel szerelt személyek is. Rengeteg fura, sci-fi megoldást fogunk látni a játékban, mint például a teljes leszerelhető arcot.

Night City lakói meg sem rezzennek az ilyesmitől. Kívülről befogadó kis helynek tűnik, ahol még japán feliratokból is akad bőséggel. Ha kicsit azonban jobban megvizsgáljuk az utcákat, az újságokat, és város lakóit, akkor bandajeleket láthatunk. A szűkebb zsákutcába csak állig felfegyverkezve lesz érdemes betévedni, itt ugyanis nyoma sincs az elfogadásnak.

A bandás fegyveres háborúk mellett "kifinomultabb" gyilkosságokat is látunk, többször is a videóban. Egyik alkalommal egy utas feje gyullad meg, a másik alkalommal egy kábelre kötött úriember agya sül ki. Mivel többször is, elég hosszasan mutatták ezt a módszert, így feltételezzük, hogy erre a játékosnak is lesz lehetősége.

Végül érdemes néhány sorban megemlékezni a videó főszereplőjéről is. Emberünk jó eséllyel csak a játékos karakter helyettesítője, és nem egy valódi főszereplő. A menő verdája, és a szuper fejlett fegyverei arra utalnak, hogy egy Edgerunnerről van szó. Ezek az arcok magányos zsoldosok, akik a legkeményebb melókat is elfogadják a súlyos fizetésért, és a móka kedvéért.

A CD Projekt RED korábban már elmondta, hogy saját karaktert csinálhatunk majd saját kaszttal. Csinálhatsz majd olyan hőst is, mint a videóban látott zsoldos, de ha nem tetszik a koncepció, akkor tiéd a pálya, lehetsz bármi más is.

A trailer egy jól összerakott kedvcsináló, ami néhány utalással elmeséli a helyünket, és a világ helyzetét a sztoriban. Még messze a megjelenés, úgyhogy mi már ennyinek is örülünk.

Nektek hogy tetszett a Cyberpunk 2077 trailer? Mit vártok a játéktól? Az megvan, hogy az előzetes végén egy teljes üzenet várt titeket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)