Hirdetés

E3 2013 - az 5 legnagyobb csalódás

|

Kijelenthetjük, hogy az E3 2013 sok meglepetéssel és jó hírrel szolgált, de persze azért nem teljesen őszinte a mosolyunk. Hogy miért?

Hirdetés

Játékos, fn: humanoid, aki a digitális térben érzi a leginkább otthon magát, ámde rendkívül válogatós az említett digitális térrel kapcsolatban, tapasztalati pontjait elégedetlenségből szerzi és igényei kielégíthetetlenek. Példamondat: "Ennek a játékosnak egyszerűen képtelenség megfelelni."

Az E3 2013 rengeteg meglepetéssel és jó hírrel dobogtatta meg a szívünket, de nem lehetne nyugodt a lelkünk - se nem lehetnénk a fentebb említett büszke csoport tagjai -, ha nem számolnánk be a szánkban lévő rossz íz okairól. A játékosok pont annyira különböznek egymástól, mint bármelyik másik két ember; mások az igények, az egyik szereti a Call of Duty-t és a kutyákat(de mélyen hallgat róla), a másik pedig nem, a harmadik polipokkal súlyosbított JRPG-zni akar a halálos ágyán is, a haverja pedig csak egy új síkképernyős tévét kíván a SIMje nappalijába. Különbözőek vagyunk, ebből kifolyólag soha nem tehet a játékipar mindenkinek egyszerre jót.

Most ebben a top5-ös listában elmondjuk nektek, hogy számunkra mi volt az ami hiányzott, vagy csalódást okozott az E3 2013-on, mitől tátong űr a lelkünkben és mitől kellett a szokásos egy helyett, kétszer átfordulnunk az éjszaka.

A lista természetesen szubjektív és a készítése közben ment is rendesen a szokásos szerkesztőségi ketrecharc. 

Az "E3 2013 - az 5 legnagyobb csalódás" című cikk készítésénél egyetlen GameStar szerkesztő sem sérült meg.

1. Az Xbox One 

A Microsoft next-gen konzoljának több olyan húzása is volt az E3 alatt, amit elég nehéz megbocsájtani. A 24 óránkénti bejelentkezéshez való görcsös ragaszkodása, a használt játékok csereberéjéhez és az indie fejlesztőkhöz való hozzáállása, az Xbox One ára, vagy az a tény, hogy kis hazánkban a megjelenéskor csak egy mozgásérzékelős Blu-ray lejátszó lesz, sok embernél kiverte a biztosítékot. Ezzel talán nem is lenne gond, mert rengeteg ígéretes dolgot is láttunk a Microsofttól, viszont ott van a Sony, aki az összes elkövetett hibát másfél óra alatt az előnyére fordította.

2. Hol van a Beyond Good and Evil 2 és a The Last Guardian?

Alapszabály, hogy nem mutatod meg a gyerekednek a karácsonyi ajándékát szeptemberben (főleg akkor nem, ha két év múlva karácsonykor adod majd csak oda, ha egyáltalán valaha), mert hisztizni fog. Aki pedig még egy izguló kisgyereknél is hisztisebb, az az izguló játékos. A Beyond Good and Evil 2-vel már évek óta kecsegtet minket a Ubisoft és hallottunk hangzatos ígéreteket is, de még mindig sehol sincs a játék. Ubosoft konferencia. Semmi. Akkor most mi is történik? A mézesmadzag taktikát a The Last Guardian is nagyon jól alkalmazza. A 2009-es Tokyo Game Show-n, tehát körülbelül három E3-mmal ezelőtt a Sony megvillantotta a The Last Guardiant, de azóta igazából semmit sem hallottunk róla. Pedig akarjuk. Mondjuk tegnapra. De az legalább megnyugtató hír, hogy Shuhei Yoshida szerint készülget. 

3. Fizetős PlayStation 4 multiplayer

Kijelentjük, hogy az E3 2013 legnagyobb győztese a Sony volt. De a parádés exkluzív címek, a relatíve olcsó ár és a felhasználóbarát hozzáállás mellé azért odaficcent egy kevésbé "rózsaszín pónik táncolnak a szivárványon"-specifikus dolog is. A PlayStation egyik legnagyobb előnye a konzolháborúban az volt, hogy ingyenes volt a többjátékos mód. Most ennek vége, a játékosok havi 5 dollárért (~1000 forint) ölhetik egymást halomra a cybertérben. Nyilván senkinek sem lesz gondja egy ezrest kiköhögni, viszont nem örülünk, hogy már a levegő sincs ingyen.

4. A Nintendo és az ő Wii U-ja.

Na igen, a Nintendo. A japánok kálváriája nem most kezdődött, de kicsit arra számítottunk, hogy az E3 2013-on véget ér. Persze már az sem volt jó előjel, hogy a Nintendónak még egy saját konferenciája sem lesz, de azért bíztunk benne, hogy a nagy múltú cég csak kitalál valamit, amivel új életet lehet a WiiU-ba. Nem tette. Sajnos kénytelenek lesznek megemészteni, hogy a bármiféle kőműves dekoltázst nélkülöző olasz vízvezeték szerelő nem tud egy egész konzolt kihordani lábon.  

5. Mit csinál a Naughty Dog és a Bethesda?

Tudom, hogy ez egy kicsit furcsán hangzik, mert a Naughty Dog épp most adta ki az Év Játéka-díj egyik komoly várományosát, a The Last of Us-t, a Bethesda pedig ebben a percben is azon ügyeskedik, hogy a sárkányölős RPG-jük, a The Elder Scrolls Online felköltözzön az internetre, viszont két ilyen zseniális stúdiótól azért még vártunk valamit. Nem is tudom, mondjuk, egy Uncharted 4, vagy egy FallOut 4 bejelentést? (Hol az Uncharted 4-em kutyák, hm? Hol van? Hol?!) Két olyan sorozatról van szó, amiért mindenki tudja, hogy a játékosok az egér, vagy a kontroller működtetéséhez szükséges ujjaikon kívül bármelyiket odaadnák, ezért is fáj annyira a hiányuk. A Naughty Dognak annyit mentsége van, hogy nem akarta elvonni a figyelmet a The Last of Us-ról, a Besthesda pedig éppen a The Evil Withint tolja, de mindez nem tölti be a lelkünkben tátongó űrt.

Számunka ezek voltak a legnagyobb csalódások az E3 2013-on, de biztos, hogy nem mi vagyunk az egyetlenek, akik hiányoltak valamit, vagy jó gamer módjára felháborodtak egyes bejelentéseken. Ne kíméljetek, a kommentszekció szolgáljon digitális vállként, amin kisírhatjátok a bánatotokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)