Hirdetés

E3 2013 összefoglaló - ez történt a 3. napon

|

Búcsúzik az E3, nyomdába ment a GameStar, végre szusszanhatnak egyet a kollégák.

Hirdetés

Évek óta a legizgalmasabb E3-at tudhatjuk a hátunk mögött számtalan új és érdekes játékkal minden platformra, még a rengeteg kritikát kiváltott (jogosan) Xbox One-ra is.



A mazur-aDaM-EndreMan trió vasárnap indult útnak, hogy első kézből számoljon be nektek élményeiről. Yves Guillemot Ubisoft nagyfőnök fellökése, a Mad Max, a Thief és a The Evil Within kipróbálása mellett még egy élő bejelentkezésre is futotta a srácoktól.

Amikor épp nem a kérdéseitekre válaszoltak, akkor körbevitték a kamerát a Sony stand mentén, interjút készítettek a Forza Motorsport 5, majd pedig a Disney Infinity készítőivel.

Amikor pedig megunták a tömeget, és friss levegőre vágytak, akkor a közeli parkolóban tanyázó Ouya pavilonjához sasszéztak csajokat... akarom mondani, androidos konzolt filmezni, hogy ne csak a nagyokról szóljon ez az E3.

Természetesen most sem úsztuk meg Microsoft-Sony ütésváltás nélkül: Az Xbox One egy megrendítő erejű jobbegyenessel nyitott felhőbe csomagolva. Gyakorlatilag korlátlan számítási kapacitást biztosít a fejlesztőknek sok százezer szerveren keresztül. A Sony egy balhoroggal válaszolt, ami hogy-hogy nem, szintén a cloud-computing erejéről, a PlayStation 4 vállát nyomó teher csökkentéséről szólt.

A menetet a közönség soraiból bekiabáló katona zavarta meg, szerinte ugyanis a Microsoft megfosztja kedvenc szórakozásuktól az Amerikai Egyesült Államok demokrácia-exportjában résztvevő egyenruhás nőket és férfiakat. Skandalum, mondom én néktek...

Biztos nem olvasta még a hírt, miszerint minimális adatforgalommal jár csupán naponta, hogy az Xbox One rácuppanjon a világhálóra. Pedig ha tudta volna, hogy mostantól milyen új módokon szerezhetünk achievementeket, lehet, hogy másképp fogalmazta volna meg nyílt levelét.

Pedig végződhetett volna sokkal csúnyábban is a történet, ha teszem azt, kiderül, hogy a kamu Gears of War: Redux tényleg jön PS4-re. A Wonderbook kínálatbővülése dinoszauruszokkal és boszorkánykonyhával viszont hivatalos... PS3-ra.



A használt játékok kérdésköre soha nem kapott még akkora publicitást, mint az elmúlt napokban. Pillanatnyilag épp ez tűnik az Xbox One Achillesz-sarkának. Ha létezik banánhéj, amin az egész koncepció elcsúszhat, akkor ez az. Még a Nintendo is megmondta a tutit.

Érdekes viszont, hogy a függetlenné vált Cliff Bleszinski (Jazz Jackrabbit, Unreal, Unreal Tournament, Gears of War... csupa ismeretlen cím tervezője) egyetért a Microsoft üzletpolitikájával.

Mocsyval ma reggel alig pár perccel azután, hogy nyomdába küldtük az E3-as élménybeszámolókkal, exkluzív hand-onokkal, interjúkkal és izgalmas tesztekkel telepakolt júniusi GameStar magazint (melynek teljes játéka a Lara Croft and the Guardian of Light lesz), arról beszélgettünk, hogy a Disney talán a legjobb dolog, ami a Star Wars franchise-zal az utóbbi években történhetett. Láttátok a Battlefield 4-et, ugye?

 

Akkor képzeljétek el ugyanazt a klasszikus trilógia köntösében (noha a Star Wars: Battlefront nem csak külsőségekben lesz más). Ehhez csapjatok hozzá egy akciójátékot a Visceral Gamestől (jó eséllyel ott landolt Star Wars 1313), és egy szerepjátékot (nem MMO) a BioWare-től. Mégpedig úgy, hogy mindet a Frostbite 3 hajtja... borzongatóan jó érzés még belegondolni is. Olyannyira, hogy még a Danger Close bezárásán sem tudok keseregni. Tetszettek volna jó játékokat csinálni.



Mindent összevetve nagyon jó kis E3 volt ez, olyan, amiről még sokat fogunk beszélni, és ha hihetünk a Microsoft Studios európai részlegét vezető Phil Spencernek, a Gamescom is tartogat pár meglepetést a számunkra.

Itt és most viszont a Sony nyert, kiütéssel. A sors iróniája, hogy ezt nem önerőből érte el, hanem azáltal, hogy a Microsoft saját magát gáncsolta el, és beleállt azokba a pofonokba is, amelyekbe nem lett volna szükségszerű.

Minden, amit most az Xbox One-ról tudunk, kőbe vésett, eldöntött dolog, ám a piaci igények olykor felülírják a terveket. Egyáltalán nem irreális egy olyan forgatókönyv érvényesülése, ami olcsóbb (Kinect nélkül) konzolt, és a megkötések feloldását eredményezne még karácsony előtt, ám az első benyomást senki sem fogja könnyen elfelejteni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)