Hirdetés

E3 2014 - itt a Nintendo Amiibo

|

A Nintendo sem bírta ki, hogy ne szálljon be az interaktív akciófigura bizniszbe.

Hirdetés

Korábban is lehetett már hallani, hogy a Nintendo is előbb utóbb követni fogja a nagyágyúk között mostanság népszerű trendet, de mostantól hivatalos: az Activision féle Skylanders és a Disney Infinity figuráihoz hasonló platformot jelentett be a cég, melynek neve Nintendo Amiibo.

A külön kapható akciófigurák a Wii U gamepad segítségével működnek majd, egy NFC kapcsolaton keresztül. Amint hozzáér a figura a gamepadhoz, a rajta lévő adatok letöltődnek a játékba és a benne lévő exkluzív dolgok azonnal elérhetővé válnak játék közben. A kapcsolat kétirányú, tehát a játék is feltölthet adatokat a figuránkba, ami jó lehet például arra, hogy a folyamatosan fejlődő karakterünket magunkkal vihessük. A Nintendo a prezentációjuk közben ugyan nem beszélt túl hosszasan az új platformról, később mindenképpen többet is el fognak árulni.

A Super Smash Bros. lesz az első játék, ami támogatni fogja az Amiibo figurákat, de ez a Nintendo szerint tényleg csak a kezdet, továbbá olyan játékok is felkerülhetnek a listára amelyek már most is elérhetők, mint mondjuk a mostanság megjelent Mario Kart 8.

Nektek hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)