Hirdetés

E3 2015 - Bethesda sajtókonferencia összefoglaló

|

Az idei E3-at egy pazar show-val nyitotta a Bethesda, ami után tátva maradt a szánk. Most összegyűjtöttük, mi minden történt az expó előestéjén.

Hirdetés

A Bethesda idén először tart saját sajtókonferenciát az E3-on, a felhozatalt elnézve azonban minden okuk meg is volt rá, hogy így döntsenek. A kiadónak bőven van mit a tejbe aprítania. Hatalmas rizikót azért nem vállalnak, sehol egy új IP, de a jól bejáratott franchise-ok folytatásaira már nagyon nagy szükség volt, úgyhogy nem bánjuk, hogy így döntötek

Az előadást elején mutogatták egy kicsit a Quake, a Wolfenstein és a The Evil Within játékokat, azonban leginkább múltidézés volt a cél, bejelentést egyikhez sem kaptunk. A konferencia nagyon nehezen akart elindulni, de amikor végre belevágtak a srácok, akkor végeláthatatlanul hömpölygött az infó, alig győztük feldolgozni. Nekünk még könnyű dolgunk volt a monitoron keresztül, mazurékat a helyszínen még a világító karkötő is megbabonázta, alig tudtak az előadásra koncentrálni.

Pete Hines rövid köszöntője után fejest is ugrottunk a DOOM 4 (vagy csak szimplán DOOM, kinek hogy tetszik) világába, amely ugyan jóval világosabb és kevésbé horrorisztikus, mint a korábbi részek, brutalitásban nincs hiány. A kivetítőn 2015 legvéresebb trailere pörgött, nem sokkal később pedig azt is megtudtuk, hogy bár a játék már most is gyönyörű, a megjelenés még azért odébb van. 

 

2016 tavaszi játékfelhozatala tehát egy újabb fantasztikus címmel bővült, ráadásul attól sem kell tartanunk, hogy hamar ráununk majd a játékra, a Snapmap nevű újdonságnak köszönhetően ugyanis a játékosok nemcsak pályákat, hanem egyedi játékmódokat is alkothatnak, így a szórakozás hosszú időre garantálva van. Azóta kaptunk egy kicsit átdolgozott trailert is, szóval ha az első kör nem lett volna elég, most repetázhattok.

A Doom után a nem kevésbé izgalmas, de azért nem annyira belezős Battlecry volt terítéken. Mint kiderült, a bétára mást most bárki jelentkezhet ezen a linken. Érkezik majd a Bethesda.net is, ahol a közösséget és a tartalomgyártókat próbálják meg támogatni mindennel, amivel csak lehet.

A rövid előadást követően az Arkane Studios lépett színpadra. Tudjátok ők azok, akik tegnap véletlenül egy bekapcsolt mikrofon mellett ültek le beszélgetni és idő előtt leleplezték a Dishonored 2-t. A játékot most hivatalosan is bemutatták, sőt, egy fantasztikus trailert is kaptunk hozzá. 

A Bethesda bevételei valószínűleg igencsak megugranak majd a tavasszal, ugyanis Dishonored 2 is ekkor jelenik meg PC, Xbox One és PS4 platformokra. Ha kimaradt az előző rész, akkor sem kell szomorkodnotok, mert még idén nyáron befut a felújított, minden DLC-t tartalmazó Definitive Edition, így az Xbox One és PS4 tulajok is rámehetnek.

Rövid ideig az Elder Scrolls-é volt a főszerep, ugyanis nemcsak a héten induló The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited trailerét nézhettük meg, hanem bejelentették a The Elder Scrolls Legends-et is, amely egy PC-re és iOS-re megjelenő stratégiai kártyajáték. Egyelőre nem tudni, hogy meg tudja-e szorongatni a Hearthstone-t, de nem vagyunk benne biztosak.

Ezt követte az idei E3 egyik legjobban várt előadása, a Fallout 4 bejelentés, ahol szintén nem volt okunk panaszra, Todd Howard előadása után az állunkat kerestük a padlón. A megjelenési dátum (november 10) mellett leleplezték a gyűjtőit, amire minden rajongó várt, meséltek egy kicsit a történetről, valamint bemutatták a mobilra megjelenő Fallout Sheltert, amiben saját Vaultunk lehet. Ha csak képeket néznétek a játékból, akkor ide kattintsatok, ha viszont minden részletre kíváncsiak vagytok, akkor olvassátok el átfogó összefoglalónkat. A jelenlévők kaptak pár cuki figurát is, mazurnál is van pár darab, de félek, hogy nem az én polcomon kötnek majd ki. Hacsak meg nem veszem eBay-en, amit egyesek már árulnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)