Hirdetés

Mire E3-ig számolok - Electronic Arts

|

Az Electronic Arts számára is 2015 az új esélyek éve; új Need for Speed, Star Wars Battlefront reboot, Mass Effect folytatás és egy új Mirror's Edge is jön sok más érdekesség mellett. Lássuk, mivel készül a kiadó az E3-ra.

Hirdetés

A sorozat előző része:

Mire E3-ig számolok - Microsoft 

A négy, nagy előadást tartó kiadó közül évről évre az Electronic Arts a legkiszámíthatóbb; általában sikeres franchise-ai új tagjait jelenti be, meg egy rakat sportjátékot hangzatos új funkciókkal, vagy olyan játékokat, melyek érkezésére már régóta számítani lehetett. Tavaly abszolút elmaradtak a nagy meglepetések, az előadás tele volt teaserekkel, de arra például már szinte nem is emlékeztünk, hogy a Criterion Games egy első személyű versenyjáték prototípusát mutogatta. Az EA tavaly két új IP-t is bejelentett, amikről most már tudjuk, hogy a kukában landoltak: az E3-on megismert Dawngate és a gamescomon bemutatott Shadow Realms is elvérzett az elmúlt egy évben. Valószínűleg idén sem az újdonságokkal akarnak robbantani, de lesz mire figyelni; összegyűjtöttünk mindent, ami biztosan ott lesz, amire számítani lehet, és amiben csak reménykedünk.

 

Mindenféle harcmezők

A Battlefield 4-hez már csak ingyenes DLC-k jönnek, a Battlefield Hardline pedig nem váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket (majd talán a DLC-k javítanak a helyzeten, velük kapcsolatos bejelentésekre szintén számítunk), így lassan itt az ideje, hogy megmutassa magát a sorozat következő része, a Battlefield 5. Azt maga az EA is elismerte, hogy már dolgoznak rajta, de várhatóan 2016 végéig nem kapjuk meg, ami viszont nem jelenti, hogy egy aprócska kedvcsinálót ne mutathatnának már idén. A BF4 még elég népszerű ahhoz, hogy ne kelljen annyira nagyon sietni a folytatással, és a DICE most fontosabb dolgokra koncentrál. 

A novemberben megjelenő Star Wars Battlefront esetében hatalmas a tét (a rendezvényen debütál az első igazi gameplay trailer), meg kell mutatniuk a rajongóknak, hogy nem baj az, ha itt-ott elszakadnak a sorozat első két részétől. Ez egy reboot lesz, néhány dolgot fel kell áldozni a nagyobb jó érdekében. Ha már Star Wars, kanyarodjunk el egy kicsit a Visceralhoz, akikről tudjuk, hogy dolgoznak egy TPS-en, ami nem a már törölt Star Wars 1313, de jó eséllyel valami hasonló. A Hardline a csapat hosszú idők óta első FPS-e volt, a hibák egy részét betudjuk ennek, de a TPS-ek kategóriájában már bizonyítottak a Dead Space-szel (itt jegyezzük meg, hogy egy Dead Space HD trilógia sem lenne rossz, pláne egy folytatás), ezt már csak nem szúrják el.

 

Még egy projektet visz a DICE, ami 2016 elejére valósulhat meg: ez pedig az új Mirror's Edge. Régóta nagy a csend körülötte, utoljára a tavalyi E3-on láttunk valamit a játékból, de az is csak koncepció volt, messze a tényleges játékmenettől. 99,9 százalékig biztos, hogy az első, vagy gameplay, vagy legalább a sztorit mélyebben ismertető videó az EA előadása alatt mutatkozik be.

Űrbéli kalandok 

A Shadow Realms ugyan elbukott, de az élet megy tovább, a BioWare is több játékon dolgozik egyszerre. A tavaly sikerrel debütált Dragon Age: Inquisitionnel kapcsolatos jövőbeli tervekkel, és talán a Star Wars: The Old Republic jövőjével kapcsolatban is lesz mit mondaniuk, de vannak ennél sokkal érdekesebb dolgok. Például a Mass Effect folytatás, amiről nem hivatalosan nagyon sok mindent tudunk, hivatalosan meg csak nagyon keveset. Lehet, hogy a megjelenés még messze van, de valamilyen formában ott kell lennie a játéknak, és nem csak úgy, hogy koncepciórajzokat mutogatnak, meg a fejlesztőket, akik csak annyit mondanak, hogy bízzunk bennük, jó lesz. Mivel egyébként a Mass Effect is az előző konzolgeneráció legsikeresebb trilógiái közé tartozik, szívesen látnánk egy felújított kiadást, amiben minden DLC szerepel; nem úgy, mint a Mass Effect Trilogy csomagban. 

A BioWare egyébként szintén kapott egy Star Wars-projektet, ami lehet akár a KotOR 3 is, de erre azért ne fogadjatok.

Izzadságtól csillogó testek

„Még jobb”,  „még fejlettebb”, és „valaha volt legjobb”. Ezen kifejezések ismételgetésére számítunk az EA előadásának EA Sports szegmensében. Lesz FIFA 16, Madden NFL 16, NHL 16 (amibe visszapakolják a kivett funkciókat, hál' istennek), visszatér a most már Rory McIlroy nevével fémjelzett PGA Tour sorozat, és folytatást kaphat az EA Sports UFC is. Tippelni sem merünk, melyik miben lesz több. Az NBA Live az utóbbi két év szégyenteljes bukásai után valószínűleg pihen még egy kicsit.

Még egy kör

A rajongók csak mondták, csak mondták, az EA meg nem hallgatott rájuk. A Need for Speed sorozat odáig jutott, hogy hosszú idő után először ki kellett hagynia egy teljes évet, és nem akarjuk elkiabálni, de úgy lászik, ez az évtized egyik legjobb döntése volt. Az ősszel megjelenő új Need for Speed reboot lesz (valószínűleg ezen a néven, az „Underground 3” alcímet nem csapják mellé), és összemos mindent, amit a játékosok a legjobban imádtak: neonfények, tuning, éjszakai, illegális versenyzés az utcákon, és zsaruk korlátozott mennyiségben. Szóval egy kicsit Underground, egy kicsit régi Most Wanted, már csak a kivitelezés legyen kifogástalan, és megbocsátunk minden ballépést.

A Respawn Entertainment a Titanfallnak fut neki még egyszer. Az első rész nem volt rossz, de amit kínált, nem volt elég a sikerhez. A csapat sokat tanult a hibákból, figyelte a visszajelzéseket, és hamarosan (várhatóan jövőre) elhozza a második részt, amiről azon kívül, hogy már nem csak Xboxra és PC-re jön, semmit nem tudunk még, de elég lesz az E3-ig várni az első részletekre.

Az EA pénzügyi jelentésében szerepelt egy új Plants vs. Zombies játék is, ami nem feltétlenül a Garden Warfare folytatása, de valami nagyon hasonló. Mindenki nagy meglepetésére működött az ötlet, hogy a növények és a zombik egy csapatos TPS-ben csapjanak össze, és mivel márciusban jött az utolsó DLC, valamint pár nappal ezelőtt végérvényesen 20 dollárra csökkentették a játék árát, a folytatás E3-as bejelentésével érdemes számolni. Mi jöhet még? Nagyobb pályák? Több kaszt? Járművek? 

Futhatnának még

Végül jöjjenek azok a játékok, amikben csak félve reménykedünk. Mivel a Maxis fő stúdiója bezárt, szinte esélytelen, hogy egy új SimCityvel válaszoljanak a Cities: Skylines trónfosztására. The Sims 4 kiegészítő ettől függetlenül lesz még, és az E3-on alighanem látjuk is majd. Sosem voltak közvetlen konkurenciák, de a Tony Hawk's Pro Skater 5 szép párt alkotna a Skate 4-gyel, és bár egyik rész sem tudott igazán sikeres lenni, egy új Army of Two-val eltöltenénk egy-két, de inkább több délutánt. Igaz, hogy a Criterion most a már említett projekten munkálkodik, de igencsak ideje lenne folytatni a Burnoutot, és bár a Cryteknek az utóbbi időkben nehéz hónapjai voltak, egy Crysis 4-gyel megmutathatnák, mit tudnak kihozni az új CryEngine-ből. Vagy inkább ne is azt mutassák meg, hanem azt, hogy egyszerre tudnak egy játékot gyönyörűvé, izgalmassá, és hosszútávon érdekessé tenni.

Az EA tehát hoz is bejelentéseket, meg nem is, újra is definiál franchise-okat, meg nem is. Már a felsorolt játékokkal is bőven ki lehet tölteni a rendelkezésre álló másfél-két órát, de a meglepetéseknek mindig örülünk. 

Az Electronic Arts E3 2015 konferencia itthoni idő szerint június 15-én, este 10-kor kezdődik, mi mindenről élőben beszámolunk, feltétlenül kövessetek minket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)