Hirdetés

E3 2015 - a Nintendo elnöke szerint nincs szükség bocsánatkérésre

|

Satoru Iwata nem kért elnézést az E3-as prezentációk miatt, de mindenkit biztosított arról, hogy komolyan veszik a visszajelzéseket.

Hirdetés

A Nintendo E3-as sajtókonferenciája után rengetegen fejezték ki nemtetszésüket a bemutatott dolgokkal kapcsolatban, vagy éppenséggel hiányoltak bizonyos címeket. 

A Nintendo amerikai divíziójának elnöke, Reggie Fils-Aimé szerint Iwata nem kért bocsánatot az idei E3 miatt. Állásfoglalásnak sem tekinthető Iwata reakciója a tartalommal kapcsolatban, az üzenet inkább felfogható egy "Hallottunk benneteket!" féle kijelentésnek. 

Fils-Aimé szerint azonban sokan nem pontosan úgy értelmezték Iwata szavait, ahogyan az elnök értette őket. 

"Mr. Iwata Japánban tartózkodik, és ott próbál segíteni azokban a folyamatokban, amelyek a japán vásárlók számára közvetítik az E3-on történt eseményeket. A pontos fordítása az üzenetek így néz ki: Köszönjük a visszajelzéseket. Hallottunk benneteket és továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy megfeleljünk az elvárásaitoknak."

A Nintendo rajongóknak egyszerűen annyira nem felelt meg az idei felhozatal, hogy többen is kemény szavakkal illették a vállalatot, a Metroid Prime Federation Force esetében például már petíció is indult, hogy töröljék el a játékot, mert közel sem üti meg azt a színvonalat, amit egy Metroid címnek nyújtania kéne. 

 

Fils-Aimé szerint ha visszatekintünk a Nintendo korábbi E3-as prezentációira, ott is mindig ugyanez volt a helyzet. Aztán ahogy elkezdtek szivárogni a játékokról a részletesebb információk, úgy tért vissza az elégedettség a vásárlókba. Rendkívül jó példa erre a Splatoon, amit ugyanúgy kritizáltak tavaly a nehézkes irányítás és a tintára épülő játékmenete miatt. Ma már mindenki szereti a játékot innovatív és egyedi megoldásai miatt, épp ezért talán érdemes lenne még várni egy picit, hogy még több dolog derüljön ki a felhozatalról, valamint a Nintendo pont ezért demóztatja a címeket a Best Buy üzletekben, hogy az emberek megérthessék a terméket, mielőtt vásárolnak.  

Szerintetek csalódás volt a Nintendo E3-as bemutatója?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)