Hirdetés

E3 2015 - Square Enix sajtókonferencia összefoglaló

|

Rise of the Tomb Raider kulisszatitkok, ámokfutás a Just Cause 3 főhősével, Deus Ex: Mankind Divided gameplay és Final Fantasy minden mennyiségben. Többek között ezek az alkotások kapták a főszerepet a Square Enix sajtókonferenciáján.

Hirdetés

A Square Enix a Microsoft és a Sony előadásán is mutatott valamit, de az érdekesebb részleteket (és a Japánból importált felhozatalt) saját show-jára tartogatta. Sok mindent ígértek már a show előtt is, és ennyi érdekes alkotáshoz egyszerűen szükség volt a önálló sajtókonferenciára. 

Meglehetősen puskaporosra sikerült a konferencia nyitánya, ugyanis a Just Cause 3 új előzetesével indult az előadás. Rico Rodriguez legújabb ámokfutásához megjelenési dátum érkezett, december legelső napján emelhetjük le a PC, PlayStation 4 vagy Xbox One változatokat a boltok polcairól. Emellett kaptunk egy nagyon durva gameplay trailert is, amiben szinte tényleg minden felrobban, és remekül prezentálja a továbbfejlesztett Grappling Hook széleskörű felhasználási lehetőségeit és az ejtőernyő működését.

Kicsit később Lara Croft lépett színre, a Rise of the Tomb Raider is szerepet kapott. Mivel már tegnap is láthattunk egy gameplay trailert az egyelőre Xbox-exkluzív alkotásból, a Crystal Dynamics fejlesztői inkább a kulisszák mögé vezettek be minket egy videóval, amiben arról meséltek, hogy milyen gondos odafigyeléssel, milyen elképesztő részletességgel hozták létre Larát, a ruháit, és magát a karaktert.

A Hitman GO és a Hitman Sniper sikerén felbuzdulva folytatódik a mobilos terjeszkedés, a Square Enix bejelentett egy vadonatúj Tomb Raider játékot. Csak tabletekre és telefonokra szánják a Lara Croft GO-t, amiről egyelőre csupán annyit tudtunk meg, hogy a grafika cel-shaded megoldásokból építkezik, illetve hasonlóan a Hitman GO-hoz, ennek játékmenete is körökre lesz osztva. Célplatformokat és megjelenési dátumot még egyelőre nem tudunk, de előbbi tekintetében az iOS és az Android az esélyes. Meg egy kicsit a Windows Phone.

Megtörtént a Nier-folytatás leleplezése is, a Drakengard-széria mellékszálaként megjelent 2010-es játék következő fejezete egyelőre még messze nincs kész, olyannyira, hogy a címét sem leplezték le. A folytatást a Platinum Games fogja készíteni, a csapat szorosan együttműködik majd Taro Yoko mesterrel, aki az első rész kreatív rendezője volt. Kevés információt kaptunk a játékkal kapcsolatban, mindössze egy afféle művészeti albumnak is kiválóan alkalmas trailer látott napvilágot, valamint kiderült, hogy a játék PlayStation 4-exkluzív lesz. További részletekre egészen őszig kell várnunk.

Kétségtelen, hogy a Deus Ex: Mankind Divided játékmenetét bemutató videó volt a konferencia egyik nagyágyúja, mi is nagyon vártuk már, hogy végre megnézhessük az E3-ra szánt montázst. Adam Jensen legújabb kalandjával kapcsolatban egyre bizakodóbbak vagyunk, főleg most, hogy kaptunk egy nagyon kicsi ízelítőt az akcióból. Pörgősnek tűnnek a tűzpárbajok, a lopakodás még gördülékenyebbnek néz ki, és felfedezhetünk néhány speciális eszközt is a videóban. A történetről szintén elárultak ezt-azt, Jensen kettős ügynök lesz, az Illuminatit próbálja majd megakadályozni.

Nem maradtak hoppon a Hitman rajongók sem, kedvenc kopasz merénylőnk is visszatér, méghozzá az egyszerűen csak Hitman névre keresztelt játékban. A széria egy picit lazított az utóbbi időkben, de úgy látszik, eljött az ideje, hogy bérgyilkosunk ismét magára öltse a fekete öltönyt és a piros nyakkendőt. Fogtak mindent, ami miatt a Hitman játékmenetét megszerettük, és tökéletesítették; teljesen rajtunk áll, hogy vérszomjas mészárlásokkal vagy elegáns, hidegvérű és precíz húzásokkal oldjuk meg az adott feladatot. A játék csak digitálisan jelenik meg, folyamatosan új helyszínekkel, új megbízásokkal bővül, és lesznek olyan küldetések is, amiket csak egyszer, vagy csak korlátozott ideig próbálhatunk teljesíteni. A Hitman december 8-án érkezik PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokra.

A Final Fantasy-rajongók most el vannak halmozva mindenféle jósággal. A Final Fantasy VII Remake érkezését, valamint a World of Final Fantasyt már a Sony sajtókonferenciáján bejelentették, itt csak futólag tettek említést róluk. A WoFF-t azzal a céllal fejlesztik, hogy a lehető legtöbb korosztály megismerhesse ezt a varázslatos világot. Emellett még nyáron megérkezik a Final Fantasy Portal App angol kiadása és a Final Fantasy XIV: Heavensward.

Boldogok lehetnek a Kingdom Hearts rajongók is, a Disney karaktereket és a JRPG-k világát összemosó sorozat trilógiává bővül. Megjelenési dátumot egyáltalán nem hallottunk, bár az igazat megvallva egyébként is fájóan kevés dolgot árultak el a játékról, mindössze egy gameplay trailerre futotta. Na, de még mielőtt telhetetlennek tűnnénk, azért ez is több a semminél, hiszen láthatjuk Goofy és Donald kacsa küzdelmeit, meseszép tájakat járhatunk be, valamint Sora többfunkciós Keyblade pengéjét is szemügyre vehetjük. Ja, és jön az izometrikus-oldalnézetes Kingdom Hearts Unchained mobilokra.

Hivatalosan is bejelentésre került a Star Ocean 5: Integrity and Faithlessness. A patinás múlttal rendelkező Star Ocean sorozat legújabb felvonása nyugaton csupán PlayStation 4-re jelenik meg 2016-ban, még a japán változat már 2015 végén elérhető lesz, ráadásul PlayStation 3-ra is. Két videót kaptunk a játékból, az egyik összefoglalja nekünk a Star Ocean univerzumban történt korábbi eseményeket, a másik pedig tiszta gameplay, amiben egy hétfős party látványos csatáit vehetjük szemügyre.

A Square Enix egyik legtitokzatosabb bejelentése kétségtelenül a Project Setsuna volt, amit az újonc Tokyo RPG Factory csapata fejleszt. Yosuke Matsuda, a Square Enix vezére csupán annyit árult el a projektről, hogy egy teljesen új széria kiindulópontja is lehet, valamint a közönség elé tártak egy trailert, ami a világ ábrázolásmódját hivatott bemutatni. 

Voltak tehát meglepetések a Square Enix porondján, megtudhattunk néhány érdekességet a nagy ígéretekről, valamint előkerült pár régóta várt folytatás is. Úgy gondoljuk, hogy ennél szuperebb módon nem is debütálhatott volna a Square Enix, várjuk a további információkat a játékokról.

Ti melyik bejelentésnek örültetek a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)