Hirdetés

Mire E3-ig számolok - Activision, Take-Two, Warner Bros. és a többiek

|

Ezúttal sem csak azok készülnek nagy bejelentésekkel, akik előadást is tartanak az E3 2016-on, így összeszedtük, hogy milyen játékokra és meglepetésekre számíthatunk a többi nagy kiadótól.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben írtunk a konferenciával készülő vállalatok, tehát a Bethesda, a Sony, a Microsoft, a Ubisoft, a PC Gaming Show és az Electronic Arts (valamint a konferenciát idén sem tartó Nintendo) várható felhozataláról, de rajtuk kívül számos olyan, jelentősebb résztvevő is akad, akik előadással ugyan nem szolgálnak, mégis hatványozottan érdemes odafigyelni az E3-as jelenlétükre.

Űrharc előttem, orkok utánam

Ahogy minden évben, úgy az idei expó esetében is az Activision legfontosabb premierje az aktuális Call of Duty lesz (várhatóan a Sony műsoridejéből szakít ki egy nagyobb szeletet). Csakhogy ezúttal minden eddiginél több múlik a távoli jövőben játszódó Infinite Warfare teljesítményén, hiszen az EA a Battlefield 1-gyel igencsak megszorongatja majd a franchise-t. Valószínűleg mutogatják kicsit a Modern Warfare Remastered változatát is, és remélhetőleg elárulnak pár új részletet a tavalyi BlizzConon beharangozott Call of Duty filmről is (és ha már itt tartunk, a Szellemirtók játékból is mutathatnának valamit).

A Bungie biztosan magával hozza a Destiny új kiegészítőjét, a Rise of Iront és talán szóba kerül a Destiny 2 is.

A harmadik nagy Activision franchise, amelynek biztos a jelenléte, a Skylanders. Az Imaginatorst csak most jelentették be, a Battlecast című gyűjtögetős kártyajáték nemrég futott be és korábban beszéltek egy TV-sorozatról is, szóval lesz mit mesélniük ezen a fronton is.

Bizonyára a Blizzardnak is lesz mit mondania a legnépszerűbb címeik, vagyis a Hearthstone, a Heroes of the Storm, a World of Warcraft és az Overwatch kapcsán, bár ők valószínűleg a BlizzConra tartalékolnak. A StarCraft II: Nova Covert Ops további csomagjairól azért illő lenne hallani, de mi azt is nagyon szeretnénk, ha a kiadó végre meglépné a régóta várt Warcraft 4 bejelentését, és a 2014-es Reaper of Souls óta Diablo is elhanyagolva érzi magát. Említésre méltó még, hogy az immáron az Activision-Blizzard kötelékébe tartozó King mobiljátékokat tervez a legnépszerűbb brandek alapján, ezzel kapcsolatban is érhet minket meglepetés.

Amire mindig vágyunk

Nagyot dobbant a játékosok szíve, mikor a Take-Two bejelentette, hogy a Rockstar Games több projekten is dolgozik és hamarosan nagy bejelentéseket várhatunk. Egy új Red Dead játékra hatalmas az esély, talán végre az Agentet is bemutatják és bár már biztosan készül a GTA VI, most valószínűleg "csak" a GTA V további tartalmairól rántják le a leplet. Nincs kizárva egy-két remaster sem (igen Bully, rád gondolunk), ahogyan további meglepetésekre is számíthatunk, elvégre Max Payne-t 2012-ben láthattuk utoljára és az L.A. Noire koncepciója is folytatásért üvölt.

A Mafia III jelenléte száz százalékig biztos, a Battleborn DLC-inek szerepeltetése kézenfekvő, a Borderlands 3-ról és a filmváltozatról is kellemes lenne látni valamit, míg az Evolve folytatása a Turtle Rock nagy meglepetése lehet (egy új IP mellett). A Take-Two azt is elmondta korábban, hogy még tervei vannak a BioShock szériával, itt a remek alkalom bizonyítani (ha nem is a folytatást, de a régóta pletykált BioShock Collectiont bemutathatnák már). Ha sportra terelődik a szó, biztosan előkerül majd az NBA 2K17 és a WWE 2K17, a stratégiák esetében pedig a Sid Meier's Civilization VI kerülhet a reflektorfénybe.

Denevér- és kockaemberek

A Warner Bros. E3-as jelenlétének két legfőbb alappillére ismét a LEGO és a Batman franchise-ok lesznek. Míg előbbi esetében várhatóan a Star Wars: The Force Awakens, a Dimensions és a Worlds lesznek részesei a mókának, egy-egy új kockásított adaptáció bejelentése is bőven benne van a pakliban (mondjuk a LEGO Batman filmhez kapcsolódóan). A sötét lovag esetében könnyen bekövetkezhet a Damon Wayne főszereplésével pletykált új Batman epizód és egy Suicide Squadra fókuszáló rész bejelentése, de a világháló pedzegette már egy Superman (avagy Igazság Ligája) videojáték lehetőségét is korábban. A Return to Arkham említésére is nagy pénzeket tennénk.

A szuperhős témánál maradva, a NetherRealm Studios az időközben bejelentett Injustice 2-vel készül, ez már biztos. De ez még nem minden: az utóbbi hónapok szóbeszédeit figyelembe véve ugyanis a Middle-earth: Shadow of Mordor és a Dying Light folytatások közül minimum egy felbukkan valamelyik nagyobb konferencián.

Deus Ex Fantasy

A Square Enix nem kevés munícióval érkezik, de legnagyobb bombája egyértelműen a Deus Ex lesz. A Mankind Divided elengedhetetlen kelléke a felhozatalnak, a Deus Ex Universe kezdeményezés keretén belül pedig további, az univerzumhoz kapcsolódó projektek is szerepelnek (például a Deus Ex GO). A kiadó beharangozó posztjában azt ígérte, hogy Tomb Raider bejelentésekre is számíthatunk (a PS4-es változat dátuma mellett esetleg jöhet egy új Lara Croft spin-off), míg a Hitman franchise-t illetően valószínűleg a következő epizódot mutogatják majd, de talán belefér egy Absolution vagy Blood Money HD is. Meglepődnénk, ha valamilyen formában nem robbanna be Rico a Just Cause 3 képviseletében, de ha a Square Enix igazán nagyot szeretne menni, akkor erre az alkalomra tartogatják a Life is Strange folytatásának megerősítését vagy egy új Thiefet, amire  az Eidos Montreal egyszer már utalt.

Szinte biztos, hogy a vállalat meghatározó szerepet szán a Final Fantasy családnak, elvégre jelenleg több vasat is tartanak a tűzben: készül a XV, a VII Remake, a XII: The Zodiac Age és a World of Final Fantasy is. A Dragon Quest három (XI, Builders, Heroes II), a Kingdom Hearts pedig kettő (III, HD 2.8 Final Chapter Prologue) címmel lesz jelen és nincsenek kétségeink afelől sem, hogy a Nier: Automata és az I Am Setsuna is kiveszik a részüket a felhajtásból.

Élőhalottak éjszakája, bejelentések reggele

A Bandai Namco remélhetőleg a Dark Souls III DLC-ivel igyekszik majd letarolni a mezőnyt, de sokat várunk a Tekken 7-től és a Dragon Ball Xenoverse 2-től is. Biztosan kap néhány érdekes információt a Tales of Berseria, meg persze azok a játékok, amiket Európába hoz a kiadó.

A Capcom repertoárjának ékköve a Resident Evil lesz: a Resident Evil 7 bejelentése mellett a Resident Evil 5 HD-re, a Resident Evil 4 Remasterre és az Umbrella Corpsra figyel majd a világ. A teljes örömhöz azért elengedhetetlen lenne a pletykált Dead Rising 4 prezentációja, a Street Fighter V sztorimódjának látványos bemutatója és a Monster Hunter Generations mutogatása. Tudnánk lelkesedni egy Onimusha újraélesztésért és egy új Devil May Cry részért is, miközben a Deep Downról megint megerősítik, hogy még készül.

Nagyot villanthat a Deep Silver is, ha végre pontot tesznek a Dead Island 2 találgatásaira, az E3 előtt bejelentett Agents of Mayhemből legalább egy gameplay videó dukál és kíváncsian várjuk, hogy vajon jön-e újabb Saints Row, illetve van-e már olyan fejlettségi szinten a 4A Games Metro játéka, hogy a kiadó megmutathassa a nagyvilágnak. A kiadó futottak még kategóriájába tartozik a hatalmas Kickstarter-sikerrel zárult Bloodstained: Ritual of the Night, a verekedős alternatívát nyújtó The King of Fighters XIV és a Mega Man atyjának új címe, a Mighty No. 9.

A Telltale Games annyi branddel zsonglőrködik, hogy bármelyiket is vigye magával az E3-ra, a rajongók már annak is örülni fognak. Szerencsére a közelmúlt híreiből lehet tudni, hogy a The Walking Dead 3. évada és a Batman kalandjáték biztosan megmutatja magát. Noha a csapat nem említette, de talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy a The Wolf Among Us és a Game of Thrones szériák folytatásai mellett a Marvellel és a Lionsgate-tel közös projektjei is felbukkannak a show alatt, a saját IP-je leleplezése pedig csak cseresznye lenne ama bizonyos torta habján. 

Kicsi a bors, de van mit mutatnia

A Focus Home Interactive terveivel kapcsolatban nem kell találgatnunk, a kiadó konkrét listával érkezik az expóra. Olyan finomságokkal készül, mint a Life is Strange fejlesztőinek új játéka, a Vampyr, a Lords of the Fallen készítőinek sci-fije, a The Surge, kedvenc tolvaj goblinunk újabb kalandja, a Styx: Shards of Darkness és a Bound By Flame csapatának szerepjátéka, a The Technomancer. Figyelmet érdemel még egyúttal a Warhammer FPS-nek becézett Space Hulk: Deathwing, a Mordheim: City of the Damned nevezetű körökre osztott, Warhammer világon alapuló taktikai akciójáték, valamint a Farming Simulator aktuális része is.

Az 505 Games bizonyára a Robert Kirkman bevonásával készített Overkill's The Walking Dead horrorral és a Payday 3-mal kívánja felhívni magára a figyelmet, de ide köthetjük a Rocket League-et is (ők felelnek a konzolos változatok forgalmazásáért), abból mindig vevők vagyunk valami újra.

Létezik olyan stúdió is, amely kevés címmel látogat ki Los Angelesbe. A Bigben Interactive-tól mindössze két játék részleteire vágyunk: az 1999-es kultikus Outcast HD-feldolgozása, az Outcast: Second Contract is ígéretesnek tűnik, továbbá a versenyjátékok szerelmesei bizonyára örülnének a WRC 6 újdonságainak.

Végül, de egyáltalán nem utolsósorban következzék a Nordic Games, többek között rajtuk áll vagy bukik, hogy lesz-e Darksiders 3. Amiről biztosan ejtenek majd néhány szót, az a frissen bejelentett ELEX, a The Talos Principle 2, a The Guild 3 és a régóta készülő Spellforce 3, de az legalább ennyire érdekes, hogy mit kezdenek a birtokukban lévő megszámlálhatatlan IP-vel. Olyan címek esetleges felújításáról vagy netalántán folytatásáról beszélhetünk, mint a Codename: Panzers, a Desperados, az Imperium Galactica, a Red Faction, a Painkiller, a Titan Quest, a Men of Walor és a Frontlines: Fuel of War, tehát nem kevés múlik a Nordic Games bevállalósságán.

Az E3 2016 június 12-én, vasárnap este, 22:00-kor rajtol el az EA Play konferenciával. A friss híreket a rendezvény előtt, közben és alatt is megtaláljátok E3-as aloldalunkon, a konferenciákról pedig ide, vagy az alábbi bannerre kattintva tájékozódhattok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)