Hirdetés

Mire E3-ig számolok - Electronic Arts

|

Bár ismét az Electronic Arts zászlóshajójának számító szériák, mint a Battlefield és a FIFA viszik a prímet az először megrendezett EA Playen, valószínűleg néhány meglepetést is tartogat a kiadó saját rendezvénye.

Hirdetés

E3-as visszaszámlálásunk korábbi állomásain átnyálaztuk, milyen játékokkal készül a második önálló konferenciáját tartó Bethesda, a konzolpiaci előnyét kihasználni igyekvő Sony és a hozzájuk felzárkózni kívánó Microsoft, az NX jövő tavaszi megjelenéséig valószínűleg kicsit alibiző Nintendo, ahogy azt is latolgattuk, mire számíthatunk a szintén tavaly debütált PC Gaming Show idei kiadásától.

Így a sorozat vége felé kerül csak a reflektorfénybe az E3 hetét megnyitó Electronic Arts, akik az elsőség érdekében még egy épülettel odébb is költöztették saját előadásukat és EA Play néven rendeznek egy nagy bulit, amit Los Angeles mellett Londonban is megtartanak. Vegyük is sorra, melyik játékokkal szeretnének elkápráztatni vasárnap este.

Amik biztosan ott lesznek

Mivel a májusi bejelentés óta a játékvilág fele a Seven Nation Armyt dúdolja nap mint nap, biztosak lehetünk benne, hogy a Battlefield 1 alaposabb bemutatása a konferencia egyik csúcspontja lesz. A kiadó és a DICE elég magabiztos lehet a játék technikai állapotát illetően, ugyanis rögtön egy teljes méretű, 64 fős showmeccsel készülnek, amiben népszerű gamer személyiségek is részt vesznek. Mivel a megjelenési dátumot már ismerjük, valószínűleg a játékmenet részletein lesz a hangsúly, illetve talán az egyjátékos módról is elárulnak valamit a fejlesztők.

Az EA saját játékaiba vetett bizalmát tükrözi az is, hogy az elég erősnek ígérkező őszi FPS-szezon közepébe bedobták a Titanfall 2-t is, ami szintén az EA Playen mutatkozik majd be igazán. Az új feature-ökről elég sokat hallhattunk, viszont továbbra is csak egy teaser trailert láttunk. A Respawn csapatának második játéka egyébként kipróbálható lesz a helyszínen, így nagy valószínűséggel nem fognak titkolózni az új fegyvereket, pályákat és mozgási formákat illetően, de kétségkívül sokan örülnének, ha az egyjátékos kampányból is láthatnánk valamit.

Az Electronic Arts konferenciáinak állandó része egy EA Sports blokk, amivel kapcsolatban idén előre elárulták, hogy három játék szerepel majd benne. A FIFA 17 bemutatása garantált, a másik két befutó pedig valószínűleg a Madden NFL 17 és az NHL 17 lesz. Ezeken kívül a nemrég új résszel jelentkezett UFC-sorozat, a jelenleg nem túl népszerű NBA Live és a golffal foglalkozó Rory McIlroy PGA Tour tartozik még a sportrészleg alá, de nem valószínű, hogy ezek ki tudnák túrni a fenti három cím valamelyikét.

Amik valószínűleg ott lesznek

Előre csupán ezeket a játékokat erősítette meg az EA, de vannak olyan címek, amiknek a szereplését hivatalos felsorolás nélkül is gyakorlatilag borítékolhatjuk. Így például nagyon meglepődnénk, ha nem vinné el a kiadó a Mass Effect Andromedát, amiről nagyon keveset hallottunk a tavalyi E3-on történt bejelentése óta és azok is főleg pletykák voltak, úgyhogy érdekes lesz ez a bemutató.

Gyakorlatilag biztosra vehetjük a Star Wars Battlefront szereplését is, hiszen a Season Pass négy DLC-je közül eddig egyedül az Outer Rim jelent meg. A Bespinen játszódó DLC-ből származó játékmenetet így valószínűleg láthatunk, de igazán nagyot talán az szólna, ha a többi csomagról is megtudnánk ezt-azt.

Ha pedig már a Star Wars játékoknál tartunk, nagyon valószínű, hogy az elkövetkezendő évekre a franchise jogait lefoglaló EA bemutat egy új címet a licenc alapján. Legalábbis az évente érkező Star Wars-játékok ígéretéből arra kell következtetnünk, hogy idén is feldolgozza az EA valamelyik stúdiója a messzi-messzi galaxis eseményeit, de az sem kizárt, hogy egy később megjelenő játékot leplez le a kiadó. Természetesen mindenkit a Visceral TPS-e (és Amy Hennig sztorija), illetve a Jade Raymond által vezetett Motive játéka érdekel leginkább, de nem valószínű, hogy mindkettőt látjuk majd.

Amit látni szeretnénk

Bár csak holnap jelenik meg, nem kizárt, hogy a Mirror's Edge Catalyst DLC-terveivel kapcsolatosan is megtudunk valamit, de az EA-nek rengeteg más sorozata van, amikkel kapcsolatosan szívesen hallanánk a jövőbeli tervekről. Szinte biztosak lehetünk például abban, hogy a 2014-es Inquisition nem az utolsó Dragon Age-játék volt, de érdekes lenne megtudni, merre halad tovább a Need For Speed franchise, vagy éppen a PopCap által gondozott Plants vs. Zombies. De nagyon rég hallottunk utoljára a Criterion csapatáról is, így két évvel az extrémsportos prototípusuk bemutatása után az ő szereplésük is sok gamert feldobna.

Hogy ebből mi válik be és a már ismert bemutatók mekkorát szólnak majd, azt június 12-én vasárnap este 10-től tudjuk majd meg, a közvetítést pedig itt tudjátok majd követni a GSO-n. A többi konferencia streamjét itt gyűjtjük nektek össze, az alábbi bannerre kattintva pedig az összes E3-as hírünket megtaláljátok egy helyen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)