Hirdetés

E3 2016 - melyik volt a legjobb és legrosszabb konferencia?

|

Mostanra leülepedett minden, amit az E3-on láttunk, így itt az ideje rangsorolni a konferenciákat. A győztes egyértelmű, a többin azért lehet vitatkozni.

Hirdetés

Emlékszem még, amikor 2013-ban Daevvel közvetítettük az E3 konferenciáit, szinte minden előadáson voltak olyan pillanatok, amikor meg kellett állnunk feldolgozni a látottakat. A Battlefront első előzetesétől például kislányhangon sikítottunk fel kánonban. Tavalyról nem emlékszem ilyesmire, eléggé biztosra ment mindenki, és idén is csak a Sony előadása tudta kiváltani belőlem azt, hogy az ájulás szélére kerüljek. Ez részben a show-t megelőző rengeteg szivárgás miatt volt, részben azért, mert általánosságban kevés új bejelentéssel készültek a kiadók. Szubjektív rangsorunkat megtaláljátok alább, írjátok meg, mennyire értetek egyet a sorrenddel. Hátulról indulunk, ha ez a számozásból nem következtethető ki egyértelműen.

6. PC Gaming Show

Rövidebb volt ugyan, mint tavaly, de még így is túl hosszú. A PC Gaming Show ebben a formájában nem való az E3-ra, és kérdés, hogy van-e létjogosultsága, amikor szinte végig csak kis közönségeket érdeklő rétegjátékokat mutatnak. Bakiból kevés akadt, de izgalomból is. Ez erősen kilóg a többi konferencia közül, és nem tudom, hogyan tudnák felpörgetni. Talán kicsit több multiplatform játék kéne, nem csak a Deus Ex, de az meg az AMD-szponzoráció miatt nehezen megoldható. Nem segített rajta az sem, hogy rálógott a Ubisoft előadására, bizonyára sokan kapcsoltak át.

5. Electronic Arts

Nem is maga az előadás volt gáz - a Titanfall 2 tényleg jobb lehet, mint elődje, a Battlefield 1-et imádjuk, a FIFA 17 sztori módja pedig nem tűnik akkora hülyeségnek, mint amekkorának első hallásra tűnhetne. Viszont csak egy nagyon rövid videóban foglalták össze, mennyi mindenen dolgoznak Star Wars fronton (nyilván nem lehet hosszú anyagot mutatni valamiből, ami nincs kész, de ez így akkor is keveseltük), és a Mass Effect: Andromeda esetében is egy látványos, de semmitmondó előzetessel kellett beérnünk. Most nem beszélgettek Pelével, helyette kaptunk egy színészt, aki egy percen keresztül mutatta be, mit tanult a legutóbbi színjátszás órán. A konferencia után jött maga a pokol: a 64-fős Battlefield 1 multiplayer, amire sztárokat hívtak meg. Ők is tudták, mennyire semmi keresnivalójuk egy ilyen eseményen, ezért jól bedrogoztak, szerencsétlenkedtek, felmarkolták a pénzt, aztán elindultak a Los Angeles-i éjszakába. Ilyet jövőre inkább ne, köszi.

4. Ubisoft

Nagyjából tudtuk, mit fog vinni az E3-ra a Ubisoft. Még a nagyon kellemetlen Just Dance táncra is számítottunk, ha Aisha Tyler megnyilvánulásai miatt nem lenne elég ciki az egész, ez rásegített. A Trials of the Blood Dragon bemutatójával próbáltak kreatívak és ütősek lenni, de képernyőn keresztül attól is inkább magzatpózban görnyedve takargattuk a szemünket, várva, hogy véget érjen a kín. Sajnos az eddig látottak alapján az újonnan bejelentett Steep sem annyira sikergyanús, az ötlet maga nem rossz, de nem valószínű, hogy milliós eladásokat fog produkálni. A VR cuccokról ne is beszéljünk. Ugyanakkor a kiadó némileg kompenzált minden ballépést a Ghost Recon: Wildlands, a Watch Dogs 2 és a For Honor videóival, a South Park: The Fractured but Whole részletes bemutatásával és a sorozat készítői, Trey Parker és Matt Stone meghívásával.

3. Bethesda

Tavaly a második helyre került a Bethesda, idén is csak egy pozícióval csúszott lejjebb. A kiadó idén is erős felhozatallal jelentkezett, itt a Quake Champions bejelentése nyitotta az előadást, mely lehet, hogy nem az lesz, amire a rajongók vágynak, de várjunk még vele egy kicsit. A Dishonored 2 dimenziók között váltogatós megoldása csodálatos, a Prey reboot jobban néz ki, mint amilyennek egy új Prey-t valaha is el tudtunk volna képzelni, a Skyrim remasternek egyszerűen csak örülünk, a Doom DLC-re és a TES: Legends kártyajátékra meg nem nagyon tudunk mit mondani. Maradjunk annyiban, hogy a Prey, a Quake és a Dishonored 2 ütött.

2. Microsoft

A Microsoft leginkább három dolog miatt kerülhet a második helyre: az egyik a Play Anywhere bejelentése, ami azt jelenti, hogy a Windows 10-re megvásárolt játékainkat Xbox One-on is játszhatjuk és fordítva (már ha azok mindkét platformra megjelentek, és támogatják a funkciót), a másik az Xbox One S, mely sokkal elegánsabb az eredeti konzolnál, a harmadik pedig a Scorpio, mely jelen állás szerint egy bivalyerős konzol lesz, amin 4K-ban is játszhatunk. Volt persze Dead Rising 4, csodálatos Forza Horizon 3, Gwent, megtervezhető kontrollerek, State of Decay 2, de az említett három bejelentéssel is kiérdemelte az előkelő pozíciót. Az Xbox saját maga készített egy válogatást a legfontosabb pillanatokról, ezt nézhetitek meg alább.

1. Sony

Ez vitán felül áll. Az egész ott keződik, hogy a sajtókonferenciának a gyönyörű Shrine Auditorium adott otthont, a zenekari árokban pedig egy teljes zenekar ült, akiket a God of War zeneszerzője vezényelt. A trailerek alatt élőben szóltak a betétdalok. Lehet ezt nagyzolásnak hívni, de sokat adott hozzá a rendezvény nyújtotta élményhez. Aztán még mielőtt Shawn Layden a színpadra lépett volna, elindult az új God of War előzetese, ami minden elemében lenyűgöző volt. Miután szólt pár szót az orlandói tragédiáról, jött is a következő előzetes, majd még egy, mi meg nem győztünk levegőt venni. Resident Evil VII, Detroit Become Human, Horizon Zero Dawn, Days Gone, satöbbi. Az egész előadás során alig jött fel valaki szövegelni a színpadra, és ahogy kell, minden a játékokról szólt. És Kojima belépője? Atyaúristen. Nehéz mindent kiemelni, ha nem láttátok, szabadítsatok fel valahogy közel két órát, és üljétek végig az egészet, megéri (az első 30 perc egyébként nyugodtan átugorható).

+1 Nintendo

A Nintendo idén sem tarott előadást, de most a Direct bejelentkezés is elmaradt. Ugyanakkor még a sok-sok órás Treehouse is izgalmasabb volt, mint a PC Gaming Show, itt ugyanis nagyon sokat megmutattak az új The Legend of Zeldából, ami minden tekintetben nagyon ütős lesz. Igaz, ezen ezen kívül minden másról csak egy-két percben ejtettek szót, de a szórakoztatáshoz az az egy játék is elég volt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)