Hirdetés

Mire E3-ig számolok - PC Gaming Show

|

Idén másodjára lesz PC Gaming Show, mi pedig nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy ebben az évben sikerül-e kinőni a tavalyi bemutatkozás gyermekbetegségeit.

Hirdetés

A tavalyi E3-on mutatkozott be először a rendezvény egy teljesen új szegmense, a kifejezetten PC-s játékosoknak szánt PC Gaming Show. A legelső előadás a gyermekbetegségek ellenére is egészen rendben volt, így egyáltalán nem okoz meglepetést, hogy a idén is műsorra kerül.

A műsorvezető ezúttal is a StarCraft szcénából ismerős Sean "Day9" Plott lesz majd, aki szerethető személyiségével már tavaly is egy kiváló választás volt, az ígéret szerint pedig a műsor fele olyan hosszú lesz, mint a múltkori monumentális előadás, szóval látszik, hogy a srácok igyekeznek tanulni a tavalyi hibákból.

Ami biztosan ott lesz

A tavalyi műsor és a bejelentett vendégek alapján lesz több visszatérő arc, így bizonyosan számíthatunk például arra, hogy a Blizzard csapata tiszteletét teszi majd a színpadon. Persze a srácoknak saját rendezvényük is van, így világot megrengető meglepetésekre talán nem érdemes az E3-on számítani, de azt biztosra vesszük, hogy a Heroes of the Storm és a Hearthstone előkerül majd és talán a World of Warcraft újdonságairól is megtudunk valamit. Talán egy új Overwatch karaktert is megismerhetünk.

A Bohemia Interactive is egészen biztosan megjelenik majd a színpadon, hiszen már lassan esedékes az Arma 3 következő kiegészítője, az Apex. A teljesen új, nagyjából 100 négyzetkilométeres terület és a grafikai ráncfelvarrás biztosan remek beszédtémák lesznek majd az előadáson, reméljük valami látványos képanyagot is kapunk majd melléjük.

A vendégeket elnézve Warhammerből sem lesz hiány, hiszen idén különösen sokan foglalkoznak a franchise-zal. A napokban már megjelent a Warhammer: Total War, viszont az év egyik digitális atombombája a Relic váratlan Dawn of War 3 bejelentése volt. A srácok ott vannak a PC Gamer listáján, mi pedig már nagyon szeretnénk akció közben látni ezt a játékot, mert a trailer elképesztően jól sikerült.

Nem szabad elfeledkeznünk a Torn Banner Studiosról sem, akik a Chivalry: Medieval Warfare-rel bebizonyították, hogy tudnak igazán hardcore multiplayer játékot fejleszteni. Minden bizonnyal elhozzák nekünk idén a Mirage: Arcane Warfare névre keresztelt folytatást, mely fantasy elemekkel dobja fel az amúgy is szórakoztató alapötletet.

Amit szeretnénk, ha ott lenne

Habár van egy viszonylag világos képünk arról, hogy kik fogják megmutatni magukat a show-n, a PC Gamer is leszögezte, hogy tartogatnak néhány előre be nem jelentett meglepetést. Mivel itt nem csak egy kiadó sorozatai jöhetnek számításba, ezért elég nehéz megbecsülni, hogy milyen újdonságokra számíthatunk, de azért ötletelni lehet.

Cliff Bleszinski például hatalmas rajongója a PC-s platformnak és elvileg a Nexon is jelen lesz, így nagyon reménykedünk benne, hogy idén is eljön és végre egy kicsit többet is mutat nekünk az új kasztalapú lövöldéjéből, a LawBreakersből. Néhány videót már láttunk a játékból, és nagyjából a történettel is képben vagyunk, viszont jó lenne a megjelenésről is több konkrétumot megtudni.

Egyébként a Cliffy B-hez erősen köthető Gears of War felújított változatát fejlesztő The Coalition is a PC Gaming Show-n jelentette be a PC-s megjelenését, szóval hatalmas durranás lenne hasonló módon bejelenteni egy felújított folytatást is (már csak azért is, mert a Gears of War 2 anno csak Xbox 360-ra jelent meg).

A tavalyi előadás másik meglepetése a semmiből előbukkant Rising Storm 2, amelynek bemutatását akkor nem vitték túlzásba, szóval nagyon jó lenne idén már egy kicsit többet látni a játékból. Egyébként nagyon erős a kísértés, hogy most itt reménykedjünk valamiféle meglepetésben a Valve háza tájáról (lehetőleg feszítővassal kapcsolatos dologra gondolunk), de ezen a ponton már nem nagyon tennénk fel ilyesmire a pénzünket.

A listán feltüntették az Oculus nevét is, így biztos, hogy VR-ral kapcsolatos bejelentések mindenképp lesznek. Talán azt is itt tudjuk meg, mikor jön az Oculus Touch, és milyen játékok fogják támogatni az eszközt az elkövetkező egy éven belül.

A PC-s világ egyik legnagyobb trendje jelenleg a túlélőjáték, szóval vétek lenne, ha a Studio Wildcard nem hozna el valami újdonságot nekünk az Ark: Survival Evolved kapcsán. A játék az egyik legújabb versenyzője ennek a kategóriának, viszont nagyon rövid idő alatt sikerült mégis az élmezőnybe kerülnie. Szintén a PC platform egyik legnagyobb különlegessége a Mount & Blade, melynek folytatása, a Mount & Blade 2: Bannerlord éppen csak bejelentésre került, hogy aztán alig halljunk róla valamit. Nem lepődnénk meg, ha idén végre kiderülne valami.

Nem mehetünk el amellett sem, hogy a Square Enix is szerepel, mint az előadás vendége. Tavaly mutattak nekünk ezt azt a Deus Ex: Mankind Divided, viszont idén tudjuk, hogy egy külön Deus Ex témájű műsor indítja az E3-at, szóval ezt indokolatlannak látjuk. Persze azért így lenne miről beszélniük a PC Gaming Show alatt, hiszen mennyire földhöz vágná magát mindenki, ha bejelentenék a Final Fantasy XV PC-s verzióját.

Ami biztosan kimarad

A tavalyi előadás alkalmával mindenki arra számított, hogy végre megtudhatunk pár új dolgot a Star Citizenről, viszont akkor Chris Roberts nem tudott személyesen megjelenni. A Cloud Imperium Games ezúttal is kapott meghívót, viszont nemrég kiderült, hogy Roberts úr sűrű programja miatt ezúttal sem fog részt venni az E3-on, dehát ez történik, ha valaki fontos ember.

Összességében azért látszik, hogy rengeteg olyan játék előkerülhet majd a prezentáció során, amiért érdemes lesz megnézni, a titokban tartott meglepetésekre pedig különösen kíváncsiak vagyunk.

Szerintetek mi lesz a legnagyobb durranás a PC Gaming Show-n?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)