Hirdetés

E3 2016 - Ubisoft sajtókonferencia összefoglaló

|

A franciák számos izgalmas játékkal érkeztek Los Angelesbe, és bár rengeteg gameplay-t kaptunk, a nagy meglepetések itt is elmaradtak.

Hirdetés

A Ubisoft nem várta meg, amíg véget ér a PC Gaming Show, így aki semmiről nem akart lemaradni, annak egyszerre két stremet kellett néznie. Szerencsére (vagy inkább sajnos) a PC Gaming Show vége már nem sok izgalmat tartogatott, így fejest ugorhatunk abba az őrületbe, amit a Ubisoftnál sajtókonferenciának neveznek. 

Szokás szerint csak fogtuk a fejünket az elején, amikor elindult a legújabb Just Dance felvezetője, ami ezúttal hatalmas szőrös jelmezbe bújtatott táncosok kíséretében történt. Aisha Tyler is kitért pár szóban az orlandói tragédiára, de egy zsiráffal a háta mögött annyira nem jött át a dolog. A műsorvezető immár ötödik éve irányítja a Ubisoft E3-as előadásait, és akik káromkodásra, közepesen bunkó beszólásokra és kellemetlen megjegyzésekre számítottak, azok ismét elégedetten távozhattak a helyszínről.

A kiadó egyébként idén ünnepli a 30. születésnapját, amit számos ajándék játékkal ünnepelnek, így mindenki örülhet egy kicsit.

A Ghost Recon Wildlandsre eléggé rápörögtünk tavaly, és az idei közel tíz perces gameplay láttán is elismerően biccentettünk. Bemutatták a Tom Clancy's Division második DLC-jét és néhány egyéb extráról is lerántották a leplet, közben pedig úgy csináltak, mintha minden a legnagyobb rendben lenne a játékkal. 

A For Honor egy hosszú demóval tette tiszteletét az expón, és miközben nekem nagyon bejön a játék (mind kinézetre, mind játékmenetre), a jelek szerint a szerkesztőség többi tagját abszolút hidegen hagyja a vikingek és szamurájok harca. Sebaj, legalább több marad nekem. 

Természetesen a Watch Dogs 2-be is belenéztünk, méghozzá nem is csak egy pillanatra, közel negyed órán át nézhettük, ahogy az új főhős és hacker cimborái mindent feltörnek San Franciscóban (még egy '73-as kisbuszt is, amiben valószínűleg még nem volt fedélzeti számítógép, de annyi baj legyen). Nem sokkal később a Watch Dogs filmet is megerősítették.

A AAA-kategóriás játékok mellett kiseb címekkel is készült a Ubisoft, így bemutatkozott a Grow Up és a Trials of the Blood Dragon is. VR címekben sem volt hiány, maga Palmer Luckey repült pár kört az Eagle Flightban, a Star Trek sztárjai pedig a nem meglepő módon a Star Trek: Bridge Crew nevű, kifejezetten mókásnak tűnő játékot próbálták ki.

Hogy a South Park: The Fractured but Whole előadás alatt Trey Parker és Matt Stone milyen poénokkal bombázták a közönséget, azt most inkább nem részletezném, de maga a játék elég szórakoztatónak tűnik. Ha már a filmes vonalnál járunk, nem mehetünk el szó nélkül az Assassin's Creed film mellett sem, amelyből egy kulisszatitkokkal tűzdelt trailert is kapunk.

A show végén maga Yves Guillemot leplezte le a Ubisoft Annecy új játékát, amely a Steep nevet kapta. Az egész koncepció kicsit olyan, mint a The Crew, csak kocsik helyett itt sílécekkel és ejtőernyőkkel száguldozhatunk a virtuális Alpokban a barátainkkal. Szórakoztatónak tűnik, de ennél valami komolyabb bejelenésre számítottunk.

Hiányzott a konferenciáról az Assassin's Creed (bár idén nem lesz új epizód), a Splinter Cell, a Child of Light és a Rayman francise is. A Beyond Good & Evil 2-t már nem is mondjuk.

Mindent egybevéve egy mozgalmas, gameplay-ekkel és megjelenési dátumokkal rendesen megpakolt konferenciát tudhat magáénak a Ubisoft, amely idén sem nélkülözte a teljesen indokolatlan betéteket. Nagy kockázatot ők sem vállaltak, de a többieket elnézve nem is volt rá szükség.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)