Hirdetés

E3 2016 - közel az Xbox One egér és billentyűzet támogatása

|

Phil Spencer elárulta, hogy már nem kell sokáig várnunk, hamarosan egeret, valamint billentyűzetet használva is játszhatunk Xbox One konzolon.

Hirdetés

Már tavaly júliusban is szó volt róla, hogy egér és billentyűzet támogatást kaphat az Xbox One konzol. A Windows 10 megjelenése kapcsán merült fel az egész, most pedig a Play Anywhere funkció miatt újra szó esett a dologról. Phil Spencer szerint már csak hónapok választanak el minket attól, hogy ezeket a perifériákat is használni tudjuk a konzolon.

A Microsoft E3-as sajtókonferenciájának egyik legnagyobb dobása a Play Anywhere bejelentése volt, ami lényegében egy cross-buy megoldás.

Elég lesz az adott játékot egyszer megvásárolnunk, ezután pedig szabadon játszhatunk vele Xbox One-on és Windows 10-es PC-n is. Itt jön képbe az a felvetés, hogy milyen lesz kifejezetten PC-re kitalált játékokat (például RTS-eket) konzolon tolni, valamint az is, hogy nagy szükség lenne ilyen esetekben egér és billentyűzet támogatásra.

Phil Spencer az ezzel kapcsolatos kérdésekre azt felelte, hogy dolgoznak az ügyön, és bár pontos dátumot még nem tud mondani, az biztos, hogy a PC-s perifériák támogatásáig már nem évek, hanem csupán hónapok vannak hátra. 

Spencer azt is kifejtette, hogy nagyon kíváncsian várja, a támogatás élesítése után mennyi eddig kizárólag PC-re megjelenő játék fejlesztője dönt úgy, hogy konzolra is átültessék az adott címeket. 

Ha a cross-buy mellett a cross-play is elindul, vagyis a PC-s és Xbox One-os felhasználók egymással, illetve egymás ellen is játszhatnak, akkor szintén különösen fontos lehet, hogy mindannyian azonos perifériák közül válogathatnak. Ti várjátok már, hogy egeret és billentyűzetet csatlakoztathassatok az Xbox One konzolotokhoz? Szerintetek lesz értelme?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)