Hirdetés

Mit várunk az EA Play-től?

|

Az EA továbbra is szeretne mindenkit beelőzni az E3-tól független előadásával, az EA Play-t pedig ezúttal is érdemes lesz figyelemmel követnie mind a Star Wars, mind a kiadó sorozatai iránt rajongóknak.

Hirdetés

Kicsit furcsa helyzetben van az EA, hiszen egyáltalán nem megy rosszul a szekér, de az utóbbi két évben egy játékuk sem volt, ami igazán esélyes lett volna a nagyobb "Év játéka" elismerések begyűjtésére. Még a 2014-es Dragon Age Inquisition, ami utoljára képes volt erre, sem maradt meg klasszikusként az emlékezetünkben. Így akkora kényszer nincs rajtuk, hogy villantsanak az idei EA Playen, mint mondjuk a Microsofton, de azért szívesen vennénk tőlük egy valóban kiemelkedő alkotást. A náluk lévő tehetségek pedig nagyon is képesek erre.

Star Wars minden mennyiségben

Tavaly már megvillantotta a Visceral műhelyében készülő Star Wars játékot a kiadó, így okkal várhatjuk, hogy ismét feltűnjön az első 3 Uncharted játékot jegyző Amy Hennig-féle TPS, lehetőleg sokkal több infó kíséretében. Emellett meglepetésként még megérkezhet a Respawn csapata is, akik legutóbb a Titanfall 2-vel bizonyították, hogy még piszkosul értenek a pörgős akciójátékokhoz, most pedig azt is megmutathatnák, hogy ezt a Star Wars világában is kamatoztatni tudják.

Ez a két játék viszont nagy valószínűséggel csak mellékesen jelenik majd meg, hiszen idén ősszel érkezik a Star Wars Battlefront 2, aminek nem csak szüksége van az E3-as hype-ra, de a korábban bejelentett újdonságok alapján könnyen megeshet, hogy meg is érdemli. DICE játéka kapcsán nem csak a Motive segítségével készülő kampányra és a Criterion keze munkáját dicsérő járműves részekre vagyunk kíváncsiak, hanem arra is, mennyire sikerül az ígéretekhez hűen elmélyíteni a játékmenetet.

Végül mellékzöngeként feltűnhet a Star Wars: The Old Republic, a mobilos Galaxy of Heroes új tartalmainak szereplése pedig garantált.

Visszatérő vendégek

Több már megjelent játék és ismert széria újdonságainak szereplését megerősítette már az EA, így például a Titanfall 2 új DLC-je és a Battlefield 1 - In the Name of the Tsar nem csak látható lesz, hanem a helyszínen lévő vendégek ki is próbálhatják őket. Mivel ezeket részben ismerjük, talán egy fokkal izgalmasabb, mit hoz a még idén megjelenő Need for Speed, aminek valami izgalmas újítást kell felmutatnia, ha jobban szeretne teljesíteni, mint a langyos fogadtatásban részesült 2015-ös reboot.

Néhány percet talán kapnak a Sims 4 és a The Sims Mobile újdonságai, de értelemszerűen nem ezek lesznek az EA Play fénypontjai.

Egy kis mozgás mindig kell

Az Electronic Arts jelenlegi ügyvezetője, Andrew Wilson nem kis részben a sportjátékaik felvirágoztatásával haladt előre a cég vezetői pozíciójáig, így idén is biztosan kapunk egy kisebb sportszekciót. Szerencsére az évet jelölő szám növekedése mellett is akadnak változások: a Madden NFL például Frostbite motorra költözik és valószínűleg sztorimódot kap, valamint ismét visszatér az NBA Live konzolokra és mobilra is.

A hazai piac számára persze továbbra is a FIFA 18 lesz a legérdekesebb, aminek kapcsán még nem tudjuk, a Nintendo Switch-port mellett milyen változásokra érdemes számítani.

Ne sírj értem, Androméda

Végül utolsó kérdőjelként ott lebeg előttünk a BioWare neve, akik a következő Dragon Age mellett dolgoznak egy egyelőre ismeretlen IP-n is. Akármelyiket húznák elő a képzeletbeli cilinderből az EA Play szervezői, valószínűleg nagyot szólna a bejelentés, de egyikről sem tudjuk, készen áll-e erre.

A meglepetés ereje

Mivel a FIFA kapcsán az EA hamar beállt a Nintendo Switch mögé, nem lepődnénk meg, ha néhány másik játékkal is készülnének a hordozható paltformra. Ehhez a törekvésükhöz pedig akár egy külső partner játékát is felkarolhatták, ahogy tették anno az Unravel kapcsán is, ami segíthetne nekik, hogy ne csak a nagy franchise-okról szóljon az idei EA Play.

Az élő közvetítés a linken lesz megtekinthető június 10-én este 21:00-tól.

Ti mit vártok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)