Hirdetés

Az E3 2017 legjobb és legrosszabb előadásai

|

Míg egyes előadásokat inkább vetítésnek kellett volna hívni, mások a klasszikus formátumnál maradtak. Idén is sok meglepetés, öröm és csalódás várt minket - ideje, hogy rangsoroljuk az előadásokat.

Hirdetés

Átalakulóban van az E3, és néha kicsit úgy érezzük, már a kiadóknak sincs kedve ezt, ilyen formában csinálni. Lehet, hogy jövőre nem sajtótájékoztatók lesznek, hanem a Nintendóhoz hasonlóan mindenki csak levetít egy előre felvett videót - a Bethesda esetében ezúttal körülbelül két mondat hangzott el, aztán trailer, trailer, trailer, függöny, úgyhogy ők tényleg a minimumot nyújtották. Álleejtő bejelentésekből még kevesebb jutott, mint tavaly (most is részben a szivárgások miatt, amik tényleg senkinek nem hiányoznának), de a Ubisoft például annak ellenére, hogy a legfontosabb játékairól már mindent tudtunk, tudott meglepetést okozni. Nézzük a rangsort, írjátok meg, mennyire értetek vele egyet.

6. PC Gaming Show

Újabb év, újabb olyan PC Gaming Show, aminek nézése közben mi érezzük magunkat kellemetlenül. Ha eltekintünk a technikai problémáktól és a kínos bakiktól (amikből szerencsére nem volt sok), marad egy olyan show, aminek csúcspontján az Age of Empires Definitive Editiont jelentik be, a Battlegrounds készítője azzal az óriási hírrel érkezik, hogy lehet majd autókra, kerítésekre mászni, és javítanak az időjáráson, a maradék időben pedig aranyos, hangulatos indie játékokat nézegethetünk. Oké, volt Forza Motorsport 7 és Sea of Thieves is, de több szerep kellene a nagy játékoknak: szívesen láttunk volna PC-s Destiny 2 gameplayt, vagy bármit, ami megmutatja, miért jó, esetleg miért a legjobb élmény PC-n játszani. Biztosan nem az Ylands vagy a Griftlands miatt, legyenek bármennyire élvezetesek is.

5. Bethesda

Ne értsétek félre: minden tetszett nekünk, amit a Bethesda mutatott, csak tőlük sem előadást kaptunk, hanem egy vetítést. Nem tűnt fel a színpadon Todd Howard, hogy meséljen a Fallout 4 VR-ról, vagy arról, milyen lehetőségeket nyit meg a Switch, csak Pete Hines mondott egy-két szót az elején. Arról sem beszéltek, milyen újításokat láthatunk a Wolfenstein II-ben, vagy hogyan lesz több, jobb a The Evil Within 2 az előző résznél. Mindent későbbi interjúkból kellett kibogarászni. 40 perc alatt letudták az egészet, holott mint a további napokban felkerült videókban láthattuk, lett volna még mit mutatni. Nem volt rossz, de többet vártunk.

4. EA Play

Az EA nagyon igyekszik hangsúlyozni, hogy az EA Play nem része az E3-nak, de ha valaki pont a világ legnagyobb videojátékos show-jára szervezi rá saját, hasonlóan fontos eseményét, ne lepődjön meg, ha összemossák a kettőt. Az EA előadásának voltak csúcs- és mélypontjai: a celebes kellemetlenkedés idén elmaradt, de jövőre, a Need for Speednél megszólaló ifjú után meggondolják talán azt is, érdemes-e youtubereket hívni. Láthattunk sok gameplayt, voltak meglepő és izgalmas bejelentések, beszéltek is, nem csak videókat mutogattak, úgyhogy összességében azt kaptuk, amit kellett - a szokásos "így állnak most a Star Wars projektek" videót viszont hiányoltuk, akár elnyomta volna a Battlefront II-t, akár nem.

3. Sony

A Bethesdához hasonlóan a Sony sem erőltette meg magát. Shawn Layden beköszönt, aztán pörögtek a videók. Az fura volt, hogy több játékot, technológiát az előadást megelőző beszélgetőműsorban lepleztek le, amit valószínűleg csak az érdeklődők töredéke követett. A PlayLinkről pedig szívesen hallottunk volna a show közben is, esetleg sort keríthettek volna élő bemutatóra is. Hiányoltuk továbbá a megjelenési dátumokat: a GT Sport esetében még mindig csak annyi a biztos, hogy ősszel jön, a Detroit: Become Human és a Days Gone kapcsán azonban még ennyit sem tudunk. Na meg a The Last of Us II - az hogy maradt ki? Megmondom: decemberben lesz a PlayStation Experience, minden igazán nagy bejelentést arra tartogatnak, csak nem akartak kimaradni az E3-ból. Ennyi a magyarázat, a gamescomon se számítsatok többre. Egyébként az élő zene, a Days Gone közben belógatott emberek, és a további színpadi elemek dicséretet érdemelnek, még ha itthonról nem is láttuk őket olyan jól, mint a helyszínen lévők.

2. Microsoft

Alapvetően sem a saját kiadású játékok kínálatától, sem az Xbox One X-től nem estünk hanyatt, de a Microsoft egy jól összerakott előadással készült, melynek során egy rakás 4K-s gameplay videót mutatott - olyan játékokét, amik ott debütáltak. A Metro Exodus, az Assassin's Creed: Origins, az Anthem, a Life is Strange: Before the Storm elvitték a műsort, a Forza 7-et meg nyilván nem győzzük várni. Csak sajnos azt nem értjük, miért, kinek lesz jó egy 499 dolláros gép, ha csak a játékok töredéke fut rajta 4K-ban, és még annál is kevesebb 60 fps-sel. Ráadásul a 4K sem mindig natív... A következő hónapokban a kiadónak nagyon erős érveket kell felhoznia, hogy aki eddig nem vett PS4 Prót, miért inkább a One X mellett döntsön.

1. Ubisoft

Érzelmekkel, izgalmakkal teli előadást állított össze a Ubisoft csapata, egyértelmű, hogy ők érdemlik az első helyet. Aisha Tyler nélkül sikerült egy kevésbé kellemetlen show-t mutatni, sokkal jobb a játékokról a fejlesztők és a céget vezető, nagyon barátságos Yves Guillemot szájából hallani, mint a magát gamernek valló, valahogy mégis kissé hiteltelen színésznőtől. Bemutatkozott a Mario + Rabbids: Kingdom Battle, amit a Mario atyja, Shigeru Miyamoto vezetett fel (és megköszönte a könnyeivel birkózó fejlesztőnek, aki a játék készítését vezeti, megható pillanat volt) The Crew 2, a Skull & Bones, a mobilos South Park játék, a Starlink: Battle for Atlas, a Steep: Road to the Olympics, majd a végén a meghatódott Michel Ancel mutatta be a Beyond Good and Evil 2-t, amiért valószínűleg ő maga is éveken át küzdött, és most valóra válhat. Megfelelő arányban voltak a cinematic, a gameplay trailerek és a fejlesztők nyilatkozatai, minden tekintetben elégedettek voltunk. Csak egy Splinter Cell kellett volna még...

+1: Devolver Digital

Amikor a Devolver bejelentette, hogy előadást tart, csak mérsékelten lettünk kíváncsiak: egy indie játékokkal foglalkozó kiadóról van szó, nem vártunk nagy bejelentéseket. Nem is voltak: helyette kaptunk egy teljesen elborult, az előadásokat parodizáló műsort, sok-sok vérrel. Jár érte a pacsi.

Nektek mi a sorrend?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)