Hirdetés

E3 2017 - ezek voltak a mi kedvenceink idén

|

A 2017-es E3-on és EA Play-en is ámulatba ejtően csodálatos és végtelenül kínos pillanatok váltogatták egymást. Most összeszedtük, nekünk mi tetszett a legjobban az elmúlt napokban lezajló eseményen.

Hirdetés

Most, hogy már mindannyian túl vagyunk a 2017-es E3 sajtókonferenciái által okozott örömmámoron és esetleges sokkon, szokás szerint összegyűltünk, és a szerkesztőség tagjai mesélnek egy keveset személyes kedvenceikről. Kommentben írjátok meg, ti mibe szerettetek bele, miben csalódtatok.

Hirdetés

Mazur - Az elmúlt napokban valóságos kis hype-acni vagyok, annyi játékra izgultam rá: Vampyr, Metro Exodus, The Artful Escape, The Last Night, Shadow of the Colossus, Hidden Agenda, Superhot VR, Wolfenstein II, Beyond Good & Evil 2... de sorolhatnám még. Ha viszont egy kedvencemet kellene kiemelni, akkor az legyen a The Evil Within 2 trailere, egyrészt az ígéretes folytatás, másrészt az elképesztő Duran Duran feldolgozás miatt. Néhányszor megnéztem már. 

HP - Nagyon vártam, hogy a Microsoft meg fog lepni, talán túl sokat is reméltem, de úgy érzem hogy Phil Spencer nem nagyon tudja, kiknek is feleljen meg az Xbox, és úttörő sem akar lenni, hogy igényt teremtsen valami merőben új irányvonalra. A Sony is kis pocakot eresztett tavaly óta, a Bethesda is kötelező köröket futott, a Nintendót továbbra is bámulom, tisztelem, de nem robbant szerelem ezen a nyáron sem. Furcsa módon a Ubisoft lepett meg a legjobban, és az EA Play felhozatalával sem volt gondom, sőt legjobban talán az A Way Out mozgatott meg. De összességében pont azt beszéltük a srácokkal, hogy nagyon kellene egy formabontó, merész újító személyiség az iparba, mert a kényelmi megoldások korát éljük, mintha mindent láttunk volna már valahol. Persze ettől még mindennel akarok játszani, a Wolfenstein II pedig első napos vétel lesz. Ebben vagyok biztos egyelőre, a többit még emésztgetem.

Paca - Úgy terveztem, hogy ősszel veszek végre egy Nintendo Switchet, csak az a baj, hogy két konzol árát tudnám elkölteni játékokra a szezonban, illetve az alapján, amit láttam, nagyot csalódtam a Super Mario Odyssey-ben. Szerencsére a One X a legkevésbé sem mozgat, úgyhogy legalább azt kihúzhatom a kívánságlistáról. Az újdonságok közül legjobban az A Way Out tetszett, elősorban a hangulata miatt (a börtönből szökős témát nagyon szeretem, a Splinter Cell: Double Agentben is az a misszió volt a kedvencem), illetve a Wolfenstein II: The New Colossus is zseniális, de ugyanúgy várom a Star Wars Battlefront 2-t, a Destiny 2-t, a Call of Duty WWII-t és a Need for Speed Paybacket. A Sonytól meg igazából mindent.

Mocsy - Mennyi remek játék, amivel alig lesz időm játszani. A DICE elképesztő minőségben varázsolta a képernyőre a Battlefront II-t, ez azonnal levett a lábamról, pedig tudom jól, hogy soha nem lesz annyi időm, hogy a multiplayer játékmódokat profin betanuljam. Marad az egyjátékos birodalmi hadjárat és az űrcsata, ennyi nekem elég a boldogsághoz. A be nem jelentett címek közül az új Metro játék láttán emelkedett az egekbe a pulzusom, nagyon szerettem az előző részek nyomasztó hangulatát és előre látom, hogy indokolatlanul sok időt fogok barangolni a poszt-apokaliptikus orosz felszínen is.

Chavalier - Olyat lehet, hogy értelmes válasz helyett leadok egy félmérföldes listát? Nem? Mindjárt gondoltam. Szóval mérhetetlenül boldog vagyok, amiért folytatást kap az Ori, kiegészítőt a Tyranny és spin-offot a Dishonored 2. Ha pedig leveszem a szemüvegem és távolról hunyorogva bámulom a tévét, akkor már-már Witchernek látom az új Assassin's Creedet. Jár a pacsi Egyiptomért és előre szólok, hogy én a vízilovakkal vagyok, meg a német vezényszavakra támadó robotkutyákkal (Wolfenstein II). És ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen mint már említettem, nagyon-nagyon hosszú listám van.

Kaci - Nincs okom panaszkodni, hiszen én vagyok az a szerencsés, aki Los Angelesben testközelből ismerheti meg az új címeket, de akkora itt a felfordulás, hogy a bejelentett játékok feléről nem is tudok. Amit nem mutattak az EA, Microsoft, Bethesda és Sony konferencián, az nekem teljesen kimaradt eddig. A Detroit: Become Humanre eddig is rá voltam kattanva, de most, hogy egy hatalmas 4K tévén letoltam a demót, miközben a Connort játszó színész végig ott állt mögöttem, még jobban várom a megjelenést. A másik cím, ami jelenleg a legközelebb áll a szívemhez, az a Devolver gondozásában készülő Absolver, ami 20 perc játék után legalább ötször bonyolultabbnak tűnik, mint a For Honor. Nem tudom, hogy van-e igény most a piacon ennyire összetett verekedős akciójátékokra, de engem megvettek, az biztos.

Csirke - Sokkal többre számítottam a Microsoft konferenciájától, az előadás utolsó percéig vártam, hogy előhúzzák a nagy meglepetést a kalapból. Persze azért így sem lehet okom a panaszra, mert rengeteg ütős játékot láthattunk és fejben már most több komplett fizetést elköltöttem. Nyilván én is nagyon várom az összes nagy címet, tátott szájjal néztem az új Metro előzetesét, a lassan Witcherré váló Assassin's Creed Origins és a fagyos tájakra vezető Horizon Zero Dawn DLC már biztos, hogy első napos vétel lesz számomra, ha holnap jelenne meg az Anthem, akkor is késő lenne, de most inkább mégis a Ori and the Will of the Wisps bejelentését emelném ki. Szerelmes vagyok az első részbe, az Ori azon kevés játékok egyike, amit feleségem is végigjátszott, sőt ő maga kérte, hogy adjam át neki a kontrollert. Ez pedig nem véletlen, az Ori az elejétől végéig egy igazi csoda. 

BZ - Trailerek szintjén egyértelműen a Wolfenstein II viszi a prímet. A játék lényege láthatóan megmarad, de ütős, morbid módon vicces és hihetetlenül egyedi a felvezetés. Ja, és akarok egy Lieselt, lehetőleg most. Emellett vessetek a mókusok elé, de már megint izgulósra vártam egy Assassin's Creed részt, és ugyan a gameplay videók alapján nem hoz olyan óriási változást, van azért itt újdonság bőven, a korszakot imádom, a megvalósítás pedig szép. Viszont a trailer és az eddigi infók alapján elkezdtem nagyon félni a Beyond Good and Evil 2-től. Eleve a féregnyúlványom is tele van a prequel divattól, borzasztóan idegesített az oda nem illő fuckolás, tartok az online coop feleslegességétől, és egyáltalán: hová tűnt az első rész bájos-misztikus varázsa? Azért picit még remélek, de csak picit.

RG - A Devolver előadása egészen lenyűgöző volt, hiszen amúgy a kutya sem figyelt volna oda rájuk, így azonban nem csupán beintettek a szakmának, hanem egyúttal észrevette őket még az is, aki eddig azt sem tudta, kik ők. Csodás görbetükröt tartottak a piac minden egyes szereplője elé, legyen az fejlesztő, forgalmazó vagy éppen játékos. És, hogy melyik játékokat várom a legjobban? Azokat, melyekről egyszer régen Mocsy beszélt, és így hangzott: "el fogunk árasztani PS4 játékokkal" :) Amúgy jöhetne már végre valami igazi chilles vonatszimulátor, mint amilyen a kétezres évek elején a Microsoft Train Simulator volt. 

Nightwolf - Oké, a Sony kamionja pittyegve betolathat hozzám és boríthatja a teljes felhozatalt a gép elé. Rövidre zárom, minden érdekelt. Te jó ég, micsoda jelenetsor a God of War végén... na, de tényleg rövidre zárom ezt a részt. Két címnél pattantam fel ösztönösen a székből és vigyorodtam el gyermeki lelkesedéssel. A Beyond Good & Evil 2 nagyon igen: disznó mellett álldogáló keleti gyönyörűség minden perspektívából mutatós és jó előjel. Kicsit sok "F" betűs szó gördült le a nyelvekről a bemutatóban, de valahogy nem volt idegen egy rasztafári majom szájából. A Skull and Bones pedig felhergelt! Amiben vitorla van és daloló legénység, hát, vegyék úgy, hogy én már ott is vagyok és húzom az egyik ágyú zsinórját. Illetve a Starlink: Battle for Atlas jópofasága tetszett. Nem varázsolnak el "az űrben repkedve is lövünk" stílusú játékok, de ha valamit összerakunk és az megjelenik teljes pompájában a képernyőnkön, azért oda vagyok. Ez meg ugye ilyen!

Gócza - Számomra a Sony exkluzív játékai voltak a legemlékezetesebb dolgok az idei E3-on, köztük is kimagaslóan tetszett a Spider-Man játék, aminek a traileréről egy önálló cikket is összedobtam. Viszont mivel túlságosan felhype-oltam magam előre az E3-ra, ezért összességében kicsit csalódás volt az idei rendezvény. Be se állt a szám arról, mennyire várok egy Bloodborne 2 bejelentésre, de nem hogy azt, semmit nem kaptunk a From Software-től. Hol a Bloodborne 2-m, kérdem én, HOL VAN?

Szada - Egyértelműen a Sony exkluzívjai tetszettek a legjobban. A God of War, a Spider-Man, a Days Gone, a Horizon: Zero Dawn kiegészítő, a Detroit: Become Human, a Hidden Agenda, a Gran Turismo Sport és az Uncharted: Lost Legacy egytől-egyig olyan nyomós indokok voltak a PlayStation 4 mellett, hogy a konferencia után beadtam a derekamat és megrendeltem a konzolt. Lehet, hogy az Xbox One X néhány fps-sel többet tud kisajtolni a multiplatform címekből (amikből mellesleg szintén a szívem csücskévé vált a Wolfenstein II: The New Colossus, a Destiny 2 és az Assassin's Creed: Origins), de tekintve, hogy itt duruzsol mellettem elégedetten a nem is olyan régen vásárolt PC-m, amire szintén megjelennek az Xbox címek a Play Anywhere-nek köszönhetően, ezért a PlayStation 4 volt a logikus döntés.

Tonight - Összességében a Sony műsora tetszett a legjobban, mert még ha nem is volt annyira ütős, mint tavaly, továbbra is rendkívül tetszenek azok a címek, amikkel készülnek. Viszont ha egyet kell választanom, akkor szerintem a The Evil Within 2 előzetesére esne a választásom, mert hihetetlenül elkapott a hangulata még annak ellenére is, hogy nem játszottam az előző részével. Külön említést érdemel a Devolver műsora, ami hibátlan szatírája volt ennek az egész műfajnak.

Daev - Tízensok éve ez volt az első olyan E3, amit nem a helyszínen vagy előben online követtem végig. Én továbbra is a Destiny 2 miatt vagyok a leginkább lelkes, akármennyire is igyekszik a Sony elvenni a kedvem. Kis csalódás volt, hogy az E3 idén inkább szólt a teljesítményről, mint a tartalomról, pedig ideje lenne megtanulni, hogy "content is king". Jaj, úgy szeretném, ha a Battlefront 2 fele olyan jo lenne, mint amilyennek kinéz. Illetve tudja valaki, hogy mi az az Anthem? Akarom én azt?

Somi - Devolver Digital. Nincs rájuk szó, egyszerűen nem tudom hova tenni őket. Zsenik vagy elmeháborodottak. Vagy mindkettő egyszerre. Ha játék akkor: Vampyr mindenképp. Régóta vágyódom egy igazán jó vámpíros játékra, ami nélkülözi a csili-vili romantikát, hanem amolyan Vampire The Masquerade - Bloodlines - szerűen mocskosan és vérgőzösen tárja elénk a vérszopókat. Aztán már csak felsorolás: Ori, Dishonored: Death of The Outsider, AC: Origins, Unruly Heroes, Battlerite, és még megannyi indie játék, amit jobban várok a nagyoknál. 

Most pedig ti jöttök!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)