Hirdetés

Mire E3-ig számolok - Microsoft

|

Idén különösen igaz, hogy a Microsoftnak nagyot kell villantania az E3-on, ha nem szeretne behozhatatlan hátrányba kerülni a Sonyhoz képest. Ehhez viszont egy bivalyerős konzol mellett izgalmas játékok is kellenek.

Hirdetés

Sokan már most borítékolják, hogy ebben az évben is a Sony lesz az E3 nagy nyertese és toronymagasan elviszik az egész show-t. Az már biztos, hogy a Microsoft konferenciáján végre minden fontos információ kiderül a még mindig Project Scorpio kódnéven futó új konzolról, játékok terén azonban egyelőre nagyrészt csak a remény maradt nekünk arra nézve, hogy a redmondiak előhúznak valami nagy meglepetést a kalapból. 

Egy konzol mind felett

Kétségtelenül a Project Scorpio teljes körű leleplezését várjuk a legjobban. Minden idők legerősebb konzolja (ami cseppet sem meglepő jelző egy most debütáló masinánál) már felfedte, hogy mi rejtőzik a műanyag borítás alatt, most viszont már konkrét megjelenési dátumra és ajánlott fogyasztói árra számítunk. No és persze játékokra, mivel a 12GB GDDR5-ös RAM és a nyolc magos 2.3GHz-es CPU édeskevés, ha nincs olyan cím, amit szívesen pörgetnénk ezen a gépen 4K-ban, 60 fps-sel.

Az ár is nagyon fontos tényező lesz, hiszen ha túlzottan elszalad a ló a Microsofttal, akkor a baráti árú PS4 Prótól nehéz lesz elcsábítani az embereket, főleg ha ezzel párhuzamosan a Sony még farag is egy keveset a saját gépe árazásán. 

Számítottunk rá, hogy a saját Windows 10-es VR headsetjeiket mutogatják majd, illetve konkrétumokkal szolgálnak azzal kapcsolatban, hogy milyen formában képzelik el az Xbox One VR-támogatását, hiszen ezen a téren szintén komoly lehetőségek állnak a Microsoft előtt - ha valóban sikerül összerakni egy megfizethető vezeték nélküli VR sisakot, akkor bejöhet a cég számítása. A vállalat egyik illetékese azonban megerősítette, hogy az Xbox előadás során nem lesz szó a VR-ról, jelenleg inkább a kevert valóság és a PC együttesére koncentrálnak. Pedig az őszre pletykált Scorpio is csábítóbb lett volna VR-támogatással. 

Biztos résztvevők

Nem sokat változott a konferencián biztosan felbukkanó játékok sora a tavalyi listához képest, persze az azóta már megjelent címeket kiesését nem számítva. A Sea of Thieves például garantáltan bérelt hellyel rendelkezik. Ennyi idő után már eléggé kellemetlen lenne, ha tovább húznák a kalózos móka megjelenési dátumának leleplezését, úgyhogy reméljük a legjobbakat. Ha tovább csúszna a dolog, akkor már félő, hogy szépen lassan teljesen érdektelenné válik az össznépi kalózkodás. Mi is nagyon szeretnénk egy közös szerkesztőségi hajót kormányozni, de a vén tengeri medvék türelme sem végtelen. 

Hasonló a helyzet a Crackdown 3-mal is. Megjelenési dátum egyelőre sehol, pedig az első híresztelések szerint még 2016-ban meg kellett volna kapnunk a játékot. Az viszont már ma kiderült, hogy ez a játék sem kerülheti el a sorsát, és a Play Anywhere szolgáltatásnak köszönhetően PC-n is elérhető lesz. A tavalyi show-n leleplezett State of Decay 2 helye is bombabiztos, lefelé görbülne a szánk széle, ha nem kapnánk egy ütős kis gameplay videót. A Forza sorozat is átállt az éves megjelenésre, így a tavalyi Forza Horizon 3 után tudhatjuk, idén ősszel a Forza Motorsport széria kapja meg hetedik epizódját. Project Scorpión 4K-ban száguldó autócsodák nélkül jobb, ha el sem kezdik a konferenciát. 

Az E3 idejére elvileg már elstartol az Xbox Game Pass szolgáltatás is, de az ismétlés sosem árt, ezért valószínűleg meghallgathatunk majd egy rövid blokkot arról, hogy milyen jó lesz nekünk, ha előfizetünk rá.

Akiknek örülnénk

Multiplatform címek közül is érdemes lesz párat mutogatni a show-n, hiszen ezekből a játékokból is Project Scorpión lehet majd a legszebb látványt kicsikarni (konzolok terén persze, a PC-t most engedjük el egy pillanatra). A Middle-earth: Shadow of Warról már tudjuk, hogy támogatja az új Microsoft konzolt, így vétek lenne kihagyni a vérben ázó 4K-s orkokat, több mint valószínű, hogy nem is maradnak le a konferenciáról Mordor lényei. Assassin's Creed: Origins gameplayre is számítunk, elvégre a skorpió Egyiptomban őshonos állat - jó, természetesen igazából az új konzol erejének prezentálása lesz itt is az indok. Hallani pletykákat a Red Dead Redemption 2 feltűnésével kapcsolatban is, és noha a Rockstar játékai általában a Sony konferenciáján bukkannak fel, azért van ebbe a felvetésben is némi ráció. 

Tegyék meg tétjeiket! 

Egy igazán combos show-hoz a fentieken túl még bőven kellene puskaporral rendelkeznie a Microsoftnak, mert ez még kevés lesz az új konzoljuk eladásához. Azt már elárulták, hogy új Halo FPS-re és Gears of War epizódra ne várjon senki sem, mert csalódni fog. A 343 Industries azért valami meglepetéssel készül, ez lehet egy DLC vagy egy spin-off rész is. Az utóbbi időben csak kukázott projektekről hallottunk, új belső fejlesztésű IP nem tűnt fel, ezért akkor szólhatna a legnagyobbat az előadás, ha pár ezidáig jól titkolt újdonságot rántanának elő a ruhaujjukból. Csak remélni tudjuk, hogy ezt meg is lépik. 

A Microsoft konferencia június 11-én vasárnap, este 11 órakor kerül kezdődik. Ti milyen meglepetésekre számítotok? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)