Hirdetés

Mire E3-ig számolok - Sony PlayStation

|

Tavaly elolvadtunk a Sony előadása során, idén valószínűleg minimális mennyiségű újdonságot kapunk - nekünk viszont az is elég, ha a tavalyit ismétlik.

Hirdetés

Az európaiak számára szerencsétlen időpontban, hajnalban szokott lenni a Sony előadása, ráadásul 3-tól, ami pont olyan, hogy az ember addig már nem marad fenn, de olyan korán meg még nem látja értelmét a kelésnek. Azonban aki akár egyszer is élőben követte, az tudja, megéri: az amúgy is őrületes katarzisra, amit egy Sony-féle bejelentés vagy trailer tud okozni, rásegít a fáradtság (ingyen lifehack, adjátok tovább). Tavaly csak kapkodtuk a fejünket a God of War, a Days Gone, a Horizon Zero Dawn és a számos további izgalmas játék láttán, és úgy üvöltöttünk Kacival, mintha a helyszínen lennénk. (Ő most tényleg úgy üvölthet, kint lesz a rendezvényen és a helyszínről tolja nektek az infókat.)

Sok játék maradt megjelenési dátum nélkül, sok volt az újdonság, ezért arra számítunk, hogy idén főleg a tavaly vagy azelőtt bejelentett címekkel fog foglalkozni a kiadó, és kevés újjal szolgál. Az esemény így is izgalmas lesz, lássuk bővebben, mire számíthatunk.

Amik biztosan ott lesznek

Lényegében minden, ami tavaly is megjelent ott, idén is szerepet kell hogy kapjon. A Gran Turismo Sport, a Knack 2 és az Uncharted: The Lost Legacy még ebben az évben érkeznek, így ezekről biztosan sok szó esik (az első kettő kapcsán jó lenne egy-egy megjelenési dátum), és várható, hogy a Detroit: Become Human, valamint az Insomniac-féle Spider-Man is az őszi szezon kínálatát erősíti majd, ezek kapcsán szintén számos részletre számítunk. 

Bár legalább egy trailer erejéig feltűnnek, nem tartjuk valószínűnek, hogy a Days Gone, a God of War és a The Last of Us: Part II még idén piacra kerül. Mivel mindegyiket veszettül várjuk, bármi apróságnak örülünk velük kapcsolatban. A Death Stranding azonban ezúttal kimarad a jóságból, ezt maga Kojima jelentette be (ő azért ott lesz vendégként). 

A Sony Interactive Entertainment America elnöke, Shawn Layden a közelmúltban arról is beszélt, hogy a japán kiadók és fejlesztők egyre nagyobb mértékben térnek vissza a konzolokra, ezzel kapcsolatban pedig több nagy bejelentést terveznek az E3-ra. Kíváncsian várjuk, hogy milyen meglepetésekkel készülnek. 

Amik valószínűleg ott lesznek

A Dreams, a WiLD és a Matterfall három nagy kérdőjel - ezer éve nem hallottunk róluk, nem tudni, készülnek-e még, pedig a Sony eléggé nyomta őket anno.

Míg a Guerrilla egyik részlege a Horizon Zero Dawnon dolgozott, a másik évek óta készített valami mást, amit tekintve, milyen nagyra nőtt a Horizon, félre kellett tenni. Elképzelhető, hogy mikor már majdnem kész volt, a pihenő projektet újra elővették, és most készek bejelenteni. Akár egy új Killzone lesz, akár valami más, részünkről jöhet.

A Sucker Punch csapata is régóta pihen, ők legutóbb az idén már hároméves Infamous: First Lighttal szolgáltak. Ha egyszerűen gondolkodunk, nem éri meg fenntartani egy olyan csapatot, ami három évig nem csinál semmit, úgyhogy a háttérben talán már dolgoztak valamin, amit idén lepleznek le.

A Sony és a Ubisoft jó kapcsolatot ápolnak (a Ubi egyébként a Microsofttal is, változik ez mindig, mint a széljárás), úgyhogy számítunk minimum egy Assassin's Creed: Origins gameplay trailerre. A Rockstar szintén puszipajtás, tőlük egy Red Dead Redemption 2 előzetesre vágyunk. A Square Enixnek a Final Fantasy VII Remake-ről volna időszerű mondania valamit, és a Kingdom Hearts 3-ról is rég hallottunk.

Az online pletykagyár szerint itt lepleződhet le a Bloodborne fejlesztőinek újdonsága, a Sonyval közösen készített Phantom Wail is, amely állítólag azték témájú lesz és a hangsúly a puszta kezes harcokon lesz benne. 

Szerepet kaphat még a mobil is, bár azzal hol foglalkoznak, hol nem.

Amiket szeretnénk, ha ott lennének

Nehéz megtippelni, hogy a kezdeti lökés után a PlayStation VR háttérbe szorul, vagy inkább még jobban rákapcsol a kiadó. A Final Fantasy XV VR változatáról semmi hír nem jött a bejelentés óta, és a GT Sporton kívül nincs a láthatáron olyan AAA játék, ami támogatja a perifériát. Elég sok fogyott belőle, úgyhogy lehetséges, hogy ezen a téren is számíthatunk izgalmakra. Azt sem szabad elfelejteni, hogy mind a londoni, mind a manchasteri stúdió a VR-ra fókuszál. És akkor még ott van a Breaking Bad VR is. Izgi! 

Ami viszont még ennél is érdekesebb, az a PlayStation 5 bejelentés lehetősége. A PlayStation 4 Pro még egyéves sincs, viszont ha a Project Scorpio tényleg annyira jó lesz, amennyire a Microsoft ígéri, a Sonynak előbb-utóbb lépnie kell. Az exkluzívok miatt a PS-nek azért így is van előnye, úgyhogy a kiadó valószínűleg inkább vár egy kicsit, meglátja, hova jut a Micro, és aztán válaszol - mondjuk egy árcsökkentéssel

Ti mit vártok a Sony E3 2017-es előadásától?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)