Hirdetés

E3 2017 - Xbox sajtókonferencia összefoglaló

|

Főszerepben természetesen a bivalyerős új konzol állt, de azért szoftver fronton sem okozott csalódást a Microsoft előadása.

Hirdetés

Óramű pontossággal vasárnap este 11-kor kezdődött az Xbox sajtókonferencia, és egy 105 perces show során megismerhettük az Xbox One X-et, számos játékot. Voltak meglepetések, régóta várt bejelentések, és sok-sok 4K-s videó.

Hirdetés

A konferenciát rögtön az új Xbox konzol bemutatásával nyitották, kaptunk egy gyönyörű, talán kissé túlzó felvezető videót.

A Project Scorpio cím ezennel a múlté, ugyanis a Microsoft új szuperkonzolja a nem túl kreatív Xbox One X nevet kapta. A 4K és a 60 fps mantrákon kívül nem kevés konkrét infót is kaptunk. A One S-re dizájnban és méretben is hasonlító, de fekete színű One X november 7-én jelenik meg, és a már pletykált 499 dolláros árcédulát kapja. Lesz még speciális áramkör és vízhűtés, de az igazi kérdés, hogy ezzel az árral megállja-e a helyét a piacon.

Rövid átvezető után, miután Phil bepromózta a Mixer streamszolgáltatást is, elkezdődtek a trailerek és a gameplayek bemutatói is. 

Elsőként nem is jöhetett volna más, mint a patinás Forza sorozat új darabja, a Forza Motorsport 7. K.Flay Blood In The Cut című nótája alatt gyönyörű tájakon dübörögtek át kocsik - ezek közül pedig kiemelkedett a 2018-as Porsche 911 GT2 RS, amelyet először élőben is az E3-on mutattak be teljes valójában. A 700-nál is több verdát felvonultató, dinamikus környezetben játszódó Forza Motorsport 7 október 3-án érkezik majd, és a Play Anywhere program keretein belül Windows 10-en és Xbox One-on is élvezhetjük, nem csak a One X-en.

Ezt követte a Metro sorozat friss darabja, az Exodus. A nyomasztó hangulatú gameplay videó nagyon ütősre sikerült, kíváncsian várjuk, hogy fog kinézni a beharangozott 4K-ban, 60 fps-sel. Pontos megjelenési dátumot nem adtak meg, de csak jövőre érkezik majd a játék.

Ezután Assassin's Creed Origins következett, ami a show egyik legszebb és legizgalmasabb játéka volt - annak ellenére is lenyűgöztek minket a trailerek, hogy a játék összes infója kiszivárgott már. Az ókori Egyiptomban játszódó történet szerint Bayeket, az utolsó medjay-t irányítjuk, aki később megalapította magát az assassin testvériséget. Az RPG elemekkel, felújított harcrendszerrel és kvázi drónként használt sassal felturbózott Nílus-parti AC hangulatosnak tűnik.

A show-ra beköszönt Brendan Greene, vagyis PlayerUnknown is, aki bejelentette a Battlegrounds Xbox-megjelenését. A port még idén érkezik, Xbox One-on és a One X-en is elérhető lesz.

A Battlegrounds trailer után következtek a zombik, bemutatták a State of Decay 2-t. Az első rész alapelemei, mint a bázisépítés, a túlélők begyűjtése, és a súlyos döntések meghozása továbbra is megmaradnak, de majd co-opban is játszhatjuk nyílt világú TPS-t - sajnos várhatóan csak 2018 tavaszától.

Ha pedig a Battlegrounds valakinek nem lenne elég a battle royale játékok piacán, érdemes csekkolnia a The Darwin Projectet, amely humorosabb rajzfilm környezetben játszódik. A prezentálás során kiderült, hogy a Mixer streamszolgáltatással bele lehet majd szólni és akár e-sportként is el tudnák képzelni a játékot.

Természetesen a Minecraft sem maradhatott el. Idén nyártól megvalósul a mobileszközök, a Windows 10, a VR és a konzolok közötti crossplay, de a körből a Switch sem marad ki. Érkezik még a 4K textúrákat hozó Super Duper Graphics Pack (igen, tényleg ez a neve), valamint a közösségi tartalomgyártást és megosztást is megkönnyítik majd.

Leleplezték a Dragon Ball FighterZ-t is, ami szintén csak jövő tavasszal érkezik. 

Ezután különösebb átvezetések nélkül megcsodálhattuk a Black Desert MMORPG, a The Last Light, a The Artful Escape hihetetlen hangulatos indie-k és az "anime Dark Souls" Code Vein bemutatóit is.

Következett aztán a show leghosszabb szakasza, a Microsoft-exkluzív Sea of Thieves bemutatója. A gameplay demót egy zseniális brit narrátor prezentálta, de nem feküdtünk tőle jobban hanyatt, mint az eddig látottaktól. Sajnos megjelenési dátumot még mindig nem kaptunk, de valamikor 2018-ban jelenik meg a játék. 

November 7-én, a One X megjelenés napján érkezik majd cuki platformer, Super Lucky's Tale is, ami a VR-os Lucky's Tale-ből nőtte ki magát.

A rókakölyköt követte egy másik ügyességi játék, az évek óta várt Cuphead trailere. A szeptember 29-én érkező run and gun platformer szintén a Play Anywhere program egy darabja, PC-n is elérhető lesz.

A cukiság után ordibált és robbantgatott egyet a képernyőn a káromkodó Terry Crews, aki a Crackdown 3 trailer hangulatát alapozta meg. Sokat nem tudtunk meg a játékról, de legalább már megvan a megjelenési dátum: november 7-én érkezik a One X-szel.

A Crackdown után jött a meglepetés, ugyanis a Life is Strange előzménytörténetéről is itt rántották le a leplet. A három epizódos Before the Storm első része augusztus 31-én fut be PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

A dráma után jött egy kis felüdülés - megismerhettük a Middle-earth: Shadow of War karizmatikus orkjait. A gameplayben bemutatták az új Nemesis rendszert, a Nemesis Fortresst és egy rakás új orkot is. 

Orkszelidítés után éles váltással befutott az Ori and the Will of the Wisps trailere. Az érzelmes hangulatot Gareth Coker, a játék zeneszerzőjének élő zongorás kísérete alapozta meg.

Phil átvezetője után bejelentette, hogy az Xbox 360-as játékok Xbox One-os népszerűségén felbuzdulva az eredeti Xbox néhány játékai is megjelenik a One család gépeire - az első ilyen a Crimson Skies felújított verziója lesz. Ezen kívül egy csomó Xbox One játékhoz ingyen 4K textúra frissítések érkeznek az Xbox One X Enhanced program keretein belül.

A show végére pedig egy új IP, a Bioware Antheme maradt. Az open world kooperatív játékot Patrick Söderlund konferálta fel, és viszonylag hosszú gameplay videót is kaptunk.

A sajtókonferenciát már vissza is nézhetitek az hivatalos YouTube csatornáján. A híreket pedig megtaláljátok E3 aloldalunkon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)