Hirdetés

Mire E3-ig számolok - Activision, Capcom, Warner Bros. és a többiek

|

Számos olyan kiadó is készül az E3-ra, akik nem tartanak előadást. Vajon végre leleplezik a következő BioShockot? Bemutatja új játékát a Rocksteady? Láthatunk gameplay-t a Cyberpunk 2077-ből? Olvassátok el, hogy miben reménykedünk.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben összeszedtük nektek, hogy a konferenciáktól, tehát az Electronic Arts, a Sony, a Microsoft, a Square Enix, a Ubisoft, a Bethesda, a Nintendo és a PC Gaming Show felhozatalától mire számítunk, de sok olyan jelentősebb résztvevő is akad, akik ugyan nem készülnek saját műsorral a Los Angeles-i expóra, de a játékaikra, várható bejelentéseikre bizony érdemes odafigyelni. Mint mindig, most is egybegyűjtöttük őket.

Hirdetés

Activision-Blizzard

A Sony E3-as felvezetésében olvashattatok róla, hogy a két vállalat nagyon jó kapcsolatot ápol egymással, így az Activision sikerlövöldéjének következő része, a Call of Duty: Black Ops 4 biztosan a PlayStation előadását fogja erősíteni, de ugyanez vonatkozik a Destiny 2 őszre tervezett DLC-jére, a Forsakenre is. Nincs kétségünk afelől, hogy a kiadó büszkén fogja szemléltetni a kicsinosított Spyro játékokat magába foglaló Spyro Reignited Trilogy-t, és ez tökéletes alkalmat biztosítana arra, hogy meséljen nekünk a további remasterekkel kapcsolatos terveiről is, mert állítólag többel is készül idén. Ha pedig ezekről mégsem ejt szót, akkor megelégszünk a World of Warcraft: Battle for Azeroth újabb kedvcsinálójával is, amely a gamescomot és a BlizzCont megelőzően jelenik meg, így az expó a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy mutogassák még egy kicsit a kiegészítőt.  

Warner Bros.

Ha valamikor, idén nagyot mehet a Warner Bros. az E3-on. Persze nem elsősorban a családbarát játékaira gondolunk - mint a LEGO The Incredibles és LEGO DC Super-Villains -, hanem azokra az AAA-kategóriás címekre, amik megérettek a bejelentésre. Ilyen a Rocksteady titokzatos projektje, amire már hónapok óta utalgat a fejlesztőcsapat, és ami a pletykák alapján egy Superman játék lehet. Ezek közé tartozik a Batman: Arkham Origins-t jegyző Warner Bros. Montréal DC-s munkája, amely a feltételezések szerint vagy egy új Batman, vagy egy Damian Wayne sztori lesz. Ed Boon utalgatása arra enged következtetni, hogy a következő Mortal Kombat is kész a leleplezésre, az IO Interactive - a Warner új partnere - pedig a Hitman 2-vel robbanthat nagyot. Éppen itt az ideje annak is, hogy a Techland előrébb lépjen és bejelentse a Dying Light 2-t, valamint a Dying Light: Bad Blood megjelenése is várat még magára, szeretnénk egy helyzetjelentést kapni róla.

Take-Two (Rockstar Games, 2K Games)

A Take-Two birtokában van két népszerű kiadó, a 2K Games és a Rockstar Games is, utóbbi pedig abban a kiváltságos helyzetben van, hogy egy álmos hétköznapon is bármit bejelenthet, az internet azonnal felbolydul tőle. Ennek ellenére számítunk rá, hogy a Rockstar idei nagy dobása, a Red Dead Redemption 2 fel fog bukkanni valamelyik konferencián, jó eséllyel a Sonyén. De ha a vadnyugatot nem is hozza el nekünk a Take-Two, sportjátékok tekintetében biztosan erősíteni fog az NBA 2K19-cel és a WWE 2K19-cel, valamint a 2K Games sem érkezik üres kézzel. A Walmart szivárogtatása ellenére a Borderlands 3 jelenlétét valamelyest cáfolta (?) a Gearbox fejese (a felújított Borderlands azért még képviselheti a szériát), viszont ennek hiányában vagy éppen ez mellett nagy összegekben mernénk fogadni rá, hogy a következő BioShock be fog mutatkozni. Persze hitegethetnénk magunkat még azzal, hogy az Agent - Bully 2 - új Manhunt triumvirátus valamelyik tagja is szerepet kap, de erre annyi esélyt látunk, mint a GTA VI felbukkanására.  

Bandai Namco

Aki Dark Souls híreket remél, annak érdemes figyelemmel követnie a Bandai Namco E3 2018-as jelenlétét, hiszen a vámpíros Dark Souls, a Code Vein biztosan nem fogja kihagyni az alkalmat. Nagyon szeretnénk megismerni már a From Software újdonságát, a Shadows Die Twice-t is. Az utóbbi időben egyre többször került elő a Demon's Souls neve is, így nem lehetetlen, hogy ez a Shadow of the Colossus-t is kipofozó Bluepoint következő projektje. De nyilvánvalóan a Bandai Namco nem csupán a From Software-hez kapcsolódó címekre épít, így a felhozatalának részét képezi a Ríviai Geraltot is felsorakoztató Soulcalibur VI és a fellegekbe repítő Ace Combat 7: Skies Unknown, amely a tavalyi gamescom óta alig hallatott magáról, ezért cserébe minimum egy megjelenési dátum dukál.

Capcom

Ha csak a kiadó meg nem lep minket a Resident Evil VIII és a Resident Evil 2 Remake bejelentésével, akkor bizony a széria kimarad az E3-ból, de a zombik nem. A Capcom korábban már elismerte a Dead Rising 5 létezését, így minden adott hozzá, hogy felvázolják nekünk az elképzeléseiket Frank West jövőjével kapcsolatban. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy meglépik-e a régóta pletykált Devil May Cry 5 bemutatását, elvégre már domain is van hozzá. Esélyes még a Monster Hunter: World PC-s változatának jelenléte, a Street Fighter V biztos résztvevő, talán az Onimusha feltámasztását is megérjük szőrös fejjel és az Okami HD is átköltözhet Nintendo Switchre. Egyébként tudja valaki, hogy mi lett a Deep Downnal? Remélhetőleg a Capcom igen, hiszen a napokban megújították a védjegyet.

Focus Home Interactive

A Focus Home Interactive egy előre bejelentett felhozatallal kíván kitűnni az expó forgatagában. A kínálatuk fénypontja garantáltan a The Surge 2 lesz, de olyan jól csengő nevekkel is biztosan ügyeskedni fog a stúdió, mint a parás hangulatú Call of Cthulhu, a minden évben visszatérő farmjátéksorozat új része, a Farming Simulator 19, az érzékeny témát feldolgozó Insurgency: Sandstorm, a The Technomancer fejlesztőinek fantasy szerepjátéka, a Greedfall és az Asobo Studio izgalmasnak ígérkező akció-kalandja, A Plague Tale: Innocence is. Fontos, hogy itt lesz először játszható a Space Hulk: Tactics, illetve a S.T.A.L.K.E.R. fejlesztőit tömörítő Vostok Games battle royale játéka, a Fear the Wolves is.

505 Games

Nagyot mehet az 505 Games is, ha kicsit megerőlteti magát, hiszen az Overkill's The Walking Deaddel sok zombirajongó érdeklődését felkeltheti, ráadásul a Castlevania szellemi örökösét, a Bloodstained: Ritual of the Nightot is felkarolták, ez pedig már két ütős lap lehet a kezében. Meg lennénk lepve, ha a Remedy újdonsága, a Project 7 (P7) kimaradna a buliból, ahogyan a nyáron korai hozzáféréssel elrajtoló Assetto Corsa Competizione is biztos szereplőnek tűnik.

Telltale Games

Az epizodikus kalandjátékok királya még idén lezárja a hamarosan induló The Walking Dead: The Final Seasont, így Clementine kalandjai lassan véget érnek, amit a The Wolf Among Us: Season Two követhetett volna, csakhogy a Telltale Games jövőre csúsztatta azt. Azért egy trailerrel egészen nyugodtan megörvendeztethetnek minket, ahogyan azt is elárulhatnának már, hogy az egyre türelmetlenebb rajongók mikor kapják meg a Game of Thrones és a Tales from the Borderlands új évadát, a saját IP-jükről nem is beszélve, amit 2015 óta sem lepleztek le. Van mit elregélniük, na.

SEGA

A SEGA már kevésbé titokzatos, vagyis aki a Shenmue III és a Shenmue 1&2 Remaster részleteire vágyik, az jó eséllyel nem fog csalódni, de hasonló a helyzet az új Sonic játékkal, a Team Sonic Racinggel és a retroélményt kínáló Sega Mega Drive Minivel is. Terítékre kerülhet még a Yakuza franchise is, elvégre három epizód jön újrakeverve PS4-re, valamint a Microsoft színpadán is villanthat valamit a vállalat, hiszen Phil Spencer a Yakuzára is szemet vetett.

CD Projekt RED

Olyan széles lenne a mosolyunk, mint Geralté, amikor meglátja a kitömött unikornist, ha a The Witcher 3: Wild Hunt fejlesztőcsapata végre ízelítőt adna a Cyberpunk 2077 játékmenetből, erre pedig nagy esély van, hiszen a lengyel csapat egy szerepjátékot biztosan be fog mutatni az eseményen. Bár tisztában vagyunk vele, hogy a Cyberpunk mellett készül náluk egy másik nagy projekt is, viszont mind annak, mind egy esetleges The Witcher játéknak a bejelentése még túl korai lenne, ezért valószínűleg nem is fogják meglépni. Nem úgy a Gwent újdonságai, például az egyjátékos kampány kapcsán.

Lesz tehát bőven mi miatt izgulni az E3 ideje alatt, még úgy is, hogy a Darksiders 3-at és a Biomutantot birtokló THQ Nordic távol marad Los Angelestől. De talán a játékfejlesztés ízére újfent rákapott Valve betoppan valamelyik előadásra és elkápráztat minket bármilyen hármas számmal. Az viszont biztos, hogy a kiadók bármivel is készüljenek az expóra, a friss híreket a rendezvény előtt, közben és alatt is megtalálhatjátok E3-as aloldalunkon, a konferenciáknak pedig itt nézhettek utána.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)