Hirdetés

E3 2018 - Bethesda sajtókonferencia összefoglaló

|

Néhány kellemetlen és jó pár tényleg mókás pillanat mellett a Bethesda játékok rajongói megkapták azokat a bejelentéseket, amelyekért hosszú ideje ácsingóztak.

Hirdetés

A Bethesda csapatát valóban csodálatos emberek alkotják, akik még azzal a nagy Walmart szivárgással is képesek voltak viccelni, ami egy csomó kiadó, többiek között az ő játékaik egy részét is idejekorán ellőtte. Éppen ezért teljesen felesleges perceken át mutogatni azt, hogy bizony náluk még a kilencvenharmadik titkárnő is fontos és megbecsült tagja a munkaközösségnek. Főleg azért untuk nagyon ezeket az üresjáratokat, mert a kiadónak bőven akadt bejelenteni valója még úgy is, hogy két legnagyobb dobásukat már ismertük. Pete Hines volt a házigazdánk és egy kellemes körútra vitt bennünket. 

Hirdetés

A konferencia rögtön a Bethesda egyik legnagyobb új címével és egy rögtönzött minikoncerttel indított. Nagyon örülünk, hogy mozgás közben is láthattuk a Rage 2-t, mert ezen képsorok alatt a szerkesztőség java szépen el is döntötte, hogy bérelt helye lesz ebben az elmebeteg, golyózáportól hangos és gépolajtól bűzös univerzumban. Már csak 2019 tavaszáig kell kibírnunk. Meg persze azt is el kell felejtenünk, hogy valaki képes volt Tim Willitst és Magnus Nedforst egymás mellé pakolni a színpadon. Majdnem fél méter van a két ember magassága között, könyörgöm! Különösen úgy volt szép a kamera képe, hogy szegény Willits fejét az idő nagy részében még ki is takarta egy mikrofon. 

Egy rövid blokk erejéig eztán emlékeztettek bennünket, hogy a Bethesdának is akad a fiók mélyén egy gyűjtögetős kártyajátéka. Ezt, vagyis a The Elder Scrolls: Legendset hamarosan a konzolos tábor is kipróbálhatja. 

Ennél talán egy fokkal izgalmasabb, hogy új DLC-ket kap a The Elder Scrolls Online. A Wolfhunter DLC nem túl meglepő módon a vérfarkasokra koncentrál, a második bővítmény pedig a Murkmire címet kapta. Új trailer nem járt melléjük, a Summerset kiegészítő viszont kapott egy videót.

Tudtuk, hogy valószínűleg érkezni fog a Doom 2 is, mindössze a címében nem voltunk teljesen biztosak. Akik egy számozott folytatásra tippeltek, azoknak csúnyán elúszott a feltett pénze, ugyanis Doom Eternalként kell majd keresni az új epizódot, ami jóval több démonnal és temérdek egyéb újdonsággal felvértezve hozza el a poklot a Földre. További részleteket a Quakeconon árulnak majd el nekünk augusztusban.

Pár szó erejéig a Quake Champions is kapott egy kis figyelmet, amelyet egyébként a héten bárki teljesen ingyenesen bezsákolhat. 

Ugyancsak régóta sejteni lehetett, hogy DLC-vel bővül a Prey, az új kalandok pedig a Holddal lesznek kapcsolatosak. Ebben az esetben sem csalt a megérzésünk, tényleg bejelentették a Mooncrash DLC-t, ami egyből megvásárolhatóvá is vált 20 euróért. 

Wolfenstein vonalon azonban tényleg meg tudtak bennünket lepni. Wolfenstein: Youngblood lesz a címe a következő játéknak, amelyben B.J. ikerlányaival harcolunk majd, a két női főhős miatt pedig adta magát az egyik legnagyobb újdonság: az 1980-as évek Párizsában játszódó Youngblood coopban is végignyomható. A játék jövőre érkezik meg PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és talán Nintendo Switchre.

A Bethesda továbbra is elkötelezett a virtuális valóság felé, ezt bizonyítandó két újdonságot is bejelentettek: a Prey Typhon Hunter VR és a Wolfenstein Cyberpilot is érdekesnek tűnik. Előbbiben egy multiplayer játékmódot kapunk, VR-ban bögrévé változni pedig olyan élmény lehet, amit azonnal ki szeretnénk próbálni. A Wolfenstein Cyberpilot egy hacker kalandját takarja, aki náci robotok felett veszi át a kontrollt. 

Mivel lassan tényleg a világon mindenre megjelenik a Skyrim, a Bethesda vette a lapot és egy mókás videóban felvázolta, milyen lenne, ha például Alexára is befutna a játék. Itt tényleg őszintén nevettünk.

A vége felé bekeményítettek, a Microsoft konferencián nemrég szintén felbukkant Todd Howard temérdek fontos információt elárult nekünk a Fallout 76-ról, ami valóban egy online túlélőjáték lesz, de azért nem kell egyből megijedni. A változatos új szörnyekkel telepakolt tájon akár teljesen egyedül, vagy cimboráinkkal karöltve is bóklászhatunk, ha viszont egy ütközetben pont mi húznánk a rövidebbet, akkor sem fogunk elveszíteni egyetlen tárgyat vagy egyéb elért eredményt sem - sokan ugyebár ettől a büntetéstől tartanak a túlélőjátékok esetében.

A Fallout 76 egy olyan gyűjtői kiadás formájában is megvásárolható lesz, ami sötétben világítós térképet, és egy viselhető, életnagyságú Power Armor sisakot is tartalmaz. Lehetőleg azonnal szeretnénk kérni egy ilyet, nagyon szépen köszönjük. 

Az előadás végén gyorsan bedobtak még egy mobilos The Elder Scrolls RPG-t, amely egy kézzel is irányítható. Az erre fogékonyak biztosan temérdek játékórát pakolnak majd a metrón zötykölődve a The Elder Scrolls Bladesbe.

A sajtókonferencia legvégén két nyúlfarknyi teaserrel búcsúztak el tőlünk, de ezek voltak azok a videók illetve bejelentések, amelyekre hosszú évek óta a kiadó játékainak összes rajongója várt. Először nemes egyszerűséggel bejelentették a régóta pletykált, egyjátékos kampányra összpontosító Starfieldet.

Majd a sci-fi szerepjáték után leghíresebb fantasy szériájuk következő részét tárták a szemünk elé. Persze még évek fognak eltelni, mire kézhez kaphatjuk a The Elder Scrolls VI-ot, de legalább most már hivatalosan is készül a játék.

Ennyi volt idén a Bethesda sajtókonferenciája, amelyen jóval kevesebb videó és bejelentés kapott helyet, mint pár órával ezelőtt a Microsoft műsorában, sokkal többet beszéltek az előadók és ez néha tényleg kicsit a kellemetlen határait súrolta, de összességében azt kaptuk, amit elvártunk. Ilyen sorozatokkal a zsebében mondjuk nincs is különösebben nehéz dolga a Bethesdának.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)