Hirdetés

Mire E3-ig számolok - Microsoft

|

Három-négy éve mindig úgy kezdjük a Microsoft E3-as beharangozóját, hogy nagyot kell villantaniuk a Sonyhoz képest, ha végre felszeretnék pörgetni a konzoleladásokat. Ez idén sincs másképp.

Hirdetés

Bevallom, évről vére hatalmas lelkesedéssel és várakozással kezdem el nézni a Microsoft E3-as prezentációját, de sosem kapom meg azt a katartikus bejelentés vagy meglepetést, ami kirántana az Xbox One tulajdonosok egykedvű mindennapjaiból. Igen, tudom, hogy a nappaliban csücsül a világ legerősebb konzolja, biztos, hogy a multiplatform címeket erre fogom megvenni, de az évente borítékolhatóan érkező Forza játékok mellett örülnék végre valami más exkluzív címnek is, ami miatt széles vigyorral az arcomon zizzentem be a masinát. "Mindig van remény" - énekelte Máté Péter, de én már nehezen hiszek neki. A Microsoftnak pedig még nehezebben. 

Hirdetés

Amik biztosan ott lesznek

Először a 2014-es E3-on mutatták meg nekünk a Crackdown sorozat harmadik epizódját, az eltelt évek alatt viszont egyre csak fogyott a lelkesedésünk a Sumo Digital játéka iránt. Csúszott a megjelenés, és bár a tavalyi gamescomon egész jól elvoltunk a kipróbálható verzióval, az azért biztosnak tűnik, hogy nem a Crackdown 3 lesz az a játék, ami miatt egymást agyontaposva kapkodják le a boltok polcairól az Xbox One-okat az önkívületben tomboló vásárlók. Ideig-óráig el lehetett szötymörögni a Sea of Thievesszel és a State of Decay 2-vel is, és nagyjából ezt várjuk az új Crackdowntól. Valószínűleg kapunk egy végleges megjelenési dátumot, de semmiképpen sem ez lesz a show csúcspontja. 

Ha már szóba került a State of Decay 2, teljesen biztos, hogy mozgás közben is láthatjuk majd a játék első DLC-jét, valamint nagyon fura lenne, ha kimaradna a felhozatalból az Ori and the Will of the Wisps és a Below. Mindkét játék esetében szeretettel várjuk a megjelenési dátumokat is, 2018-ban bőven megkaphatjuk őket. 

Mivel a Microsoft legalább úgy össze van bútorozva az EA-vel, mint amennyire a Sony és az Activision szeretgeti egymást, az Anthem kapcsán is a redmondiak előadásán várható új gameplay anyag, nagy meglepetés lenne, ha kimaradna a Battlefield V, illetve biztos, hogy az új Metro is megjelenik majd valamilyen formában. A Minecraft buksijának simogatása, valamint az Xbox Game Pass és a Play Anywhere szolgáltatások promotálása sem maradhat ki, erre mérget vehetünk már most. 

Amik valószínűleg ott lesznek

Annyi pletykát olvashattunk már a Forza Horizon 4-ről, hogy szinte már az előző szekcióban, a biztos címek között is helyet kaphatott volna a játék. A Playground Games nyílt világú versenyjátéka elvileg Japánba visz el bennünket, de hallani lehetett arról is, hogy az Egyesült Királyság lesz a helyszín. Kétségtelenül az előbbi lenne az extrémebb és izgalmasabb, hiszen ki ne szeretne a Fudzsi hegy lábánál száguldozni. Lehetséges azonban, hogy nem ez lesz az egyetlen játék, amit a Playground mutat be a Microsoft előadásán, ugyanis tudni lehet, hogy a csapat egy nyílt világú szerepjátékon is dolgozik. Sokak szerint ez bizony a legújabb Fable epizód lesz. Az elkaszált Fable Legends után valószínűleg nagyon sok rajongó örülnek egy új résznek, egy tisztességesen összepattintott Fable pedig tényleg olyan húzócím lehetne, ami felkelti a szkeptikusok érdeklődését is. 

A Capcom háza tájáról is kaptunk érdekes infókat: a japánok a Street Fighter V mellett egy titokzatos új akció-kaland alkotást lepleznek le Los Angelesben, ami PC-re és Xbox One-ra jelenik meg. Tekintettel a Capcom Microsoft-exkluzív múltjára és a műfajra, egészen nagy összegben mernénk fogadni arra, hogy ez a játék a Dead Rising 5 lesz. A negyedik epizódtól nem estünk hasra, de egy kis vérfrissítéssel még bőven vissza lehet hozni a sorozatot a lejtmenetből. 

Amit látni szeretnénk

Kétségtelen, hogy nem egy új Halo vagy Gears of War epizód lenne a kreativitás csúcs, de mindkét sorozatot szeretjük annyira, hogy boldogan rávetnénk magunkat egy újabb részre. Az igazán nagy örömöt viszont inkább teljesen új IP-k váltanák ki belőlünk. Olyan új címek, amik tényleg merészek és ambiciózusak. Persze ilyen játékokat a legnehezebb előhúzni a bűvészkalapból, de gondoljunk csak arra, hogy az Insomniac Games-féle Spider-Mant sem láttuk jönni, mégis jelenleg már ez az egyik legjobban várt őszi játék. 

Valami hasonlót kellene bedobnia a Microsoftnak, sőt lehetőleg nem is csak egy ilyen címet. Maga a sajtókonferencia június 10-én 22:00-tól indul, ekkora végre kiderül, hogy sikerül-e meglepetést okozni, vagy kedvetlenül grimaszolunk az előadás utolsó perceinek lepörgése után. Én továbbra is az előbbiben bízom, bár egyre kevésbé. Lepjetek meg minket, könyörögve kérem! 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)