Hirdetés

Mire E3-ig számolok - Nintendo

|

A tavalyi Nintendo játékdömping után nem voltunk biztosak benne, hogy a nagy N képes lesz-e megtartani a lendületét 2018-ra is.

Hirdetés

A Nintendo Switch jött, látott, és olyan gyorsan elfogyott, hogy nekünk is alig jutott. A konzol iszonyatos tempóban repült le a polcokról, nem kis részben azért, mert jött rá egy új Zelda, egy új Mario, egy Splatoon 2 és még rengeteg apróság. A kérdés csak az volt, hogy mi lesz idén.

Hirdetés

Amik biztosan ott lesznek

Mint kiderült, aggodalomra semmi okunk. Azt már jó ideje tudjuk, hogy a Super Smash Bros. egy Switch epizóddal visszatér, így annak jelenléte már garantálható az idei expón.

Néhány napja az is kiderült, hogy a Pokémon franchise egy új párossal bővül. Remélhetőleg a Pokémon: Let's Go Pikachu és Pokémon: Let's Go Eevee részekből komolyabb játékmenetet láthatunk majd, mint amit a beharangozó trailerben kaptunk.

A biztos listán ott szerepel még a Bayonetta 3 is, aminek két elődje a közelmúltban jelent meg a Switchre. A harmadik részről még viszonylag keveset tudunk, de ez valószínűleg változni fog az E3-as műsor után.

Amik valószínűleg ott lesznek

Tavaly már belebegtette a Nintendo, hogy készül egy új Metroid epizód. Hogy azt most bemutatja-e a nagy N vagy sem, azt egyelőre nem tudjuk, de a szivárgások arra utalnak, hogy egy Metroid cím ott lesz a színpadon. A Fire Emblem Memories is több helyen előkerült már, így éppen itt lenne az ideje, hogy a Nintendo bemutassa azt.

A harmadik féltől származó címek kapcsán számítunk egy Fortnite bejelentésre (egyre több a pletyka a portról) illetve jó eséllyel látunk majd jeleneteket a Wolfenstein II és a Crash trilógia átirataiból is.

A megkérdőjelezhető szivárgások egyébként arról tanúskodnak, hogy a Paladins, a Dragon Ball FighterZ és az Overcooked 2 is jönnek a gépre, és az E3-on mutatkoznak majd be. Nem haragudnánk ezekért sem.

Amit látni szeretnénk

A Nintendo saját sorozatainak nagy részéből kaptunk már valamit. A kiszivárgott listán szerepel egy Fallout 3 Remaster, egy F-Zero SX és egy Star Fox játék. Utóbbi egy olyan cím, amit egyrészt el is hihetünk, és esély is van arra, hogy készül is egy switches Star Fox. Ezek mellett a legnagyobbat egy tényleges Metroid 4 bemutató illetve a 2019-es Pokémon játék trailere szólna, de ezekhez talán picit korán van még.

Tavaly ősszel röppentek fel a pletykák, hogy a Square Enix beszélget egy lehetséges Final Fantasy XIV Switch kliensről, és mivel egyelőre (nyugaton) nincs egyetlen valódi MMO sem a konzolra, kicsit örülne a szívünk, ha befutna egy arra vonatkozó hivatalos bejelentés (bármennyire valószínűtlen is). Egyébként bármilyen Square Enix támogatásnak örülnénk a Switch tábornál.

Hasonló vágyálom a Persona 5 Switch verziója, amit ugyan kérve kérlel a közönsége, de az Atlus nem portolt még egyszer sem főágú Persona játékot Nintendo konzolra. Azt  már biztosan tudjuk, hogy a Persona Q2 (a Q1 egy 3DS exkluzív spin-off volt) nagy erőkkel készül így jó lenne látni abból valamit.

Ezek mellett szeretettel várnánk néhány felső polcos JRPG-t (Shin Megami Tensei sorozat, Final Fantasy stb.), és multi orientált játékot (az elkerülhetetlen Fortnite port mellett). Előbbire azért lenne szükség, mert a 3DS fürdött a műfajban, utóbbi pedig jót tenne a hamarosan induló Nintendo Switch Online szolgáltatásának.

A Nintendo E3-as videóprezentációja pontosan június 12-én este 6-kor lesz. Ti mit reméltek látni a műsortól?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)