Hirdetés

E3 2018 - PC Gaming Show sajtókonferencia összefoglaló

|

Helyi idő szerint pontban éjfélkor kezdődött a kimondottan PC-játékokra fókuszáló előadás. A tavalyi, kissé lehangoló műsor után idén egy dinamikusabb, izgalmasabb show-t láthattunk.

Hirdetés

Az idei PC Gaming Show-t a tavalyi előadáshoz hasonlóan a Darkest Dungeon narrátora vezette fel, majd átadta a terepet a műsorvezető Sean 'Day[9]' Plottnak. Day[9] társat is kapott idén, a lelkes és pörgős Frankie Wardot. A kettejük közti dinamika, és a pörgős formátum jobban működött, mint a tavalyi előadás, és persze nem utolsósorban több izgalmas bejelentést és trailert láthattunk (no meg egy rakás elvont indie címet is). Bakiból is csak egy viccesebb volt, de Sean remekül oldotta meg a helyzetet.

Hirdetés

A felkonf egy montázzsal kezdődött, ahol önironikusan megjegyezte a narrátor, hogy már mindenből battle royale-t csinálnak. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) három ilyen címet is bemutattak, és még csak a stílus két húzóneve, a Fortnite és a PUBG sem szerepelt a konferencián.

Elsőként a Goat Simulatorról elhíresült Coffee Stain Studios legújabb projektjét tekinthettük meg. A Satisfactory teljesen más stílust képvisel, mint a fejlesztők eddigi munkái, de az alapötlet érdekesnek tűnik - nyitott világú, co-op, gyűjtögetős-építős-gyármenedzselős játékról van szó, első ránézésre rengeteg tartalommal.

Ezután láthattunk egy kedvcsinálót a rejtélyes, érzelmekkel teli indie túlélőjáték Neo Cabről, majd befutott az este első battle royale címe, az egy meccsen akár 1000 főt felvonultató Mavericks: Proving Grounds

Ezeket követte az egykori népszerű Skyrim-modként működő The Forgotten City, amely teljes, egyedülálló kiadása még idén jelenik meg. A Star Control: Origins is kapott egy hangulatos trailert, és már Steamen elő is lehet rendelni az űrkalandot. A játék egyébként még idén szeptember 20-án jelenik meg.

A Crytek készülő, elképesztően hangulatos játékáról, a Hunt: Showdownról sajnos nagyon keveset beszéltek, viszont kaptunk egy nagyon menő trailert hozzá.

A májusi trailer után még többet láthattunk a Frogware borzongató nyomozós kalandjából, a The Sinking City-ből, illetve kiderült, hogy a VR-os PvP mech akciójáték Archangel: Hellfire július 17-én fog megjelenni.

Múlt héten már kaptunk egy teasert az ingyenes akció-TPS Warframe legújabb tartalmi kiegészítőjéről, a The Sacrifice-ról. Ezúttal még többet láttunk belőle, de azt is megtudtunk, hogy a július 7-i TennoConon további részleteket mutatnak be a kiegészítővel kapcsolatban. 

Ezután igazi meglepetésben volt részünk, ugyanis a Sega több, eddig konzol-exkluzív játékát jelentette be PC-re, közte két Yakuza címmel, amelyek közül az elsőként érkező, a Yakuza 0 már előrendelhető Steamen.

Ezt követően a Tripwire képviselője mutatta be a Killing Floor 2 idei Summer Sideshow eseményét, valamint az egészen beteg nyílt világú akció-RPG-ként emlegetett cápás szerepjáték Maneatert. Utóbbi bemutatója kétségtelenül a show egyik csúcspontja volt.

Érkezett aztán sorban három sajátos indie cím az Untitled Publisher csapat jóvoltából: a körökre osztott, kézzel rajzolt RPG Bravery Network Online; a farmos-irodaházas (ki tudja hová vezető) FPS kaland Morningstar; és a pixelgrafikás, pörgős 2D akció-platformer Overwhelm. Utóbbi már beszerezhető Steamen, jelenleg akciósan 6,55 euróért.

Trailerrel ünnepeltük a dinópark szimulátor Jurassic World Evolution megjelenését, majd bepillantást nyerhettünk az Insomniac Games Oculus Riftre megjelenő nyílt világú androidos VR-kalandjának, a Stormland világába is.

Ezután újabb két, egyedi hangulatú indie-t láthattunk. A Night Call egy rejtélyes noir történetet mesél el, míg a Sable egy lenyűgöző grafikájú nyílt világú játék a magánnyal és a felfedezéssel a főszerepben.

Megnyugodhatunk, hogy a rengeteg crowdfunder pénz nem volt hiába, ugyanis tovább fejlődik a már most elképesztően látványos Star Citizen. Ezúttal az Alpha 3.2-ből láthattunk anyagot. A bemutató után maradtunk az űrben, a Genesis Alpha One világában. A szeptember 4-én megjelenő játékban a felfedezésé, az űrállomásunk építéséé és a legénység menedzseléséé lesz a főszerep.

Azt is megtudtuk, hogy decemberben érkezik egy hangulatos kiegészítő, a Hamlet a Don't Starve-hoz, valamint mozgás közben láthattuk a Just Cause 4 fantasztikus játékmotorját, az Apexet.

Ezt követően jöttek a zombik, vagyis a két The Walking Dead játék. Mind az Overkill kooperatív lövöldéjének, mint a Telltale kalandjának, a The Walking Dead: The Final Seasonnek is kiderült a pontos megjelenési dátuma. Előbbi november 8-án, utóbbi augusztus 14-én érkezik a PC mellett Xbox One-ra és PS4-re is.

Bemutatták a hangulatos rogue-like akciót, a Noitát is, illetve két doktornak öltözött fejlesztő beszélt kicsit a Two Point Hospital című kórház-menedzser-szimulátorról is. Az egyik doki sztetoszkópja pár percre kilőtte a mikroportját, de a Day[9] nyakkendőjébe épített szerkezettel megoldották a problémát, így inkább vicces szituáció lett a kis technikai malőrből.

Újabb anyaggal tette tiszteletét az este második battle royale-ja, a Hi-Rez által fejlesztett Realm Royale. A játék alpha verzióban van, de már jó ideje ingyenesen játszható PC-n.

Következett aztán egy farmos, állatnevelős cukiság, az Ooblets, majd két fejlesztő jóvoltából jobban megismerhettük az Anno 1800 technikai és játékmenetbeli sajátosságait.

Bemutatkozott aztán az eddigi legbetegebb trailerrel a Cyanide & Happiness webes képregénysorozaton alapuló Rapture Rejects is. Ez is battle royale, de felülnézetes játékmenettel és izometrikus irányítással. Hiánypótló alkotás, de webszéria humora nem ismer határokat, így csak óvatosan a trailerrel.

A konferenciát a Hitman 2 ugyancsak zseniális, hal- és egyéb fegyverdobáló bemutatója zárta. Megtudtuk, hogy november 13-án érkezik PC-re, Xbox One-ra és PS4-re, valamint kooperatív mód is kerül a játékba.

A közel két órás műsor végén a még mindig lelkes Sean és Frankie megköszönték a figyelmet, és Day[9] nem tudta kihagyni, hogy viccesen odaszúrjon a Twitch-chat közösségének.

Összességében egy egészen érdekes PC Gaming Show-t láthattunk, és néha fájdalmasan lassan teltek a percek, de a 110 perces műsoridő nem volt annyira leterhelő és érdektelen, mint az utóbbi évek előadásai. Reméljük, jövőre tovább javulhat a helyzet.

Nektek mi volt a kedvencetek a 2018-as PC Gaming Show-ról?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)