Hirdetés

Mire E3-ig számolok - PC Gaming Show

|

Habár lassan és döcögősen, de azért az évek során fejlődött a PC Gaming Show. Idén ismét megrendezésre kerül, mi pedig reméljük, hogy a szervezők ismét tanultak a hibákból.

Hirdetés

Amikor 2015-ben először megrendezésre került a PC Gaming show, zseniális ötletnek tűnt: végre véget ér a konzolos platformok dominanciája és a PC egyenrangú félként szerepelhet majd az E3-on. Aztán elérkezett az igazság pillanata, nekünk viszont egy szomorú felismeréssel kellett távoznunk a konferenciáról:

ez így bizony nem működik.

Persze nem arról van szó, hogy maga a PC Gaming Show egy alapvetően életképtelen ötlet lenne, egész egyszerűen az a baj, hogy a PC Gamer szerkesztősége hihetetlen hátrányból indult.

Hirdetés

Sajnos minden egyes PC Gaming Show-t követően előkerül az az általános kritika, hogy a műsor túl hosszú és rengeteg dumával van kitöltve, ami sajnos a lenyűgöző trailerekhez szokott közönségnek még csak meg sem közelíti az ingerküszöbét. Míg ez tényleg nem segít, valójában ez csak tünete az alapvetőbb problémának: a három nagy kiadó triumvirátusával ellentétben a PC Gamer mögött sem az évtizedes tapasztalat, sem pedig az erős brand nincs meg, amivel húzóneveket tudna szerezni, így esélyük sincs elhappolni a versenytársak közönségét.

Viszont így felmerül a kérdés, hogy akkor pontosan ki a célközönség? Ahogy Kaci két évvel ezelőtt is említette, főleg a rétegjátékok dominálnak ezen a show-n, viszont nagyon valószínű, hogy akik ezeket a játékokat szeretik, azoknak nincs igazán igénye egy olyan, mainstreamre kihegyezett műsorra, mint az E3, ha pedig van is, ez nem akkora réteg, ami feltétlenül indokol egy külön előadást. Ettől függetlenül persze mindig jutnak érdekes bejelentések és van fejlődési lehetőség a jelenlegi koncepcionális problémák ellenére, PC Gamer állítása szerint idén minden eddiginél jobb lesz a PC Gaming Show, mi pedig kíváncsian várjuk, hogy mivel rukkolnak elő a srácok.

Akik biztosan ott lesznek

Pár nappal ezelőtt előkerült egy lista azokról a fejlesztőkről, akik biztosan színpadra lépnek majd a PC Gaming Show-n, amiből aránylag jól lehet következtetni arra, hogy milyen játékok kerülnek majd elő. A listán a Cloud Imperium és a Crytek is szerepel, ami alapján számíthatunk rá, hogy a Star Citizen és a Hunt: Showdown is megmutatják majd magukat.

Ezek mellett a Digital Extremes és a Hi-Rez is szerepelni fog, ami azt jelenti, hogy a Warframe legújabb tartalmait is láthatjuk majd, valamint a Paladins és a SMITE fejlesztői is bemutatják a játékuk legújabb újdonságait.

Amik valószínűleg ott lesznek

A listán a Double Fine is szerepel, ami alapján jó esély van rá, hogy végre láthatunk valami újat a Psychonauts 2-ből, de nem lepődnénk meg, ha valami új, egyedi agymenéssel lepne meg minket Tim Schafer és csapata. Szintén érdekes még a Square Enixet itt látni, és nagyon reméljük, hogy megmutatják a Shadow of the Tomb Raidert, viszont kérdéses, hogy a Square valóban ezzel, vagy valami kisebb játékkal érkezik erre a színpadra. A saját előadásán és valószínűleg egy platformgyártóén is szerepet kaphat a játék.

Említésre méltó még a Starbreeze megjelenése, akik ugye jelenleg is az Overkill's The Walking Dead fejlesztésén dolgoznak, mi pedig nagyon reméljük, hogy végre megnézhetjük egy kicsit jobban is ezt a játékot. Ha már a The Walking Deadről van szó, érdemes hozzátenni, hogy a SkyDance Media is ott lesz, ami jelenleg egy The Walking Dead témájú VR játékon dolgozik, szóval azon sem lepődnénk meg, ha a kettőt együtt mutatnák be.

Amit látni szeretnénk

Egy ilyen konferencián kicsit nehezebb spekulálni, de azért van néhány cím, amit el tudnánk képzelni a PC Gaming Show keretein belül. A rendezvényen a Sega is ott lesz, szóval az ő oldalukról kapásból el tudnánk képzelni egy új Sonic játékot, lehetőleg egy olyat, ami most már tényleg új életet tud lehelni a sorozatba.

Tavaly már felírtam a kívánságlistámra az Ebb Software horrorisztikus kalandját, a Scornt, úgyhogy felírom idén is, hátha ezúttal végre teljesül a kívánságom. Igazság szerint nem is az a lényeg, hogy konkrétan milyen játék kerül bejelentésre, egészen egyszerűen jó lenne látni, ha végre a PC Gaming Show is bemutatna valami igazán áll leejtős dolgot. Szeretnénk egy olyan trailert, aminek láttán elmondhatjuk: 2019-ben is meg akarjuk nézni a PC Gaming Show-t.

Ha szeretnétek idén figyelemmel kísérni az előadást, akkor június 12-én éjfélkor tudjátok majd követni itt a GameStaron. Ti mire számítotok? Mit látnátok a legszívesebben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)