Hirdetés

E3 2018 - PlayStation sajtókonferencia összefoglaló

|

Ahogyan a korábbi években, úgy idén is odatette magát a Sony és egy pörgős, tartalmas műsorral hálálta meg, hogy hajnalig fennmaradtunk az előadásáért.

Hirdetés

A Microsoft idén rendesen odatette magát, ami az E3-as előadásuk felhozatalát illeti, hiszen egymást érték a bejelentések (még ha nagy részük nem is exkluzív volt). A Sony viszont más taktikát választott, ők a nyers erő helyett inkább a stílusra szavaztak és több helyszínnel terveztek lenyűgözni minket. Sikerült.

Hirdetés

Természetesen a show-t most is a Sony Interactive Entertainment America elnöke, Shawn Layden nyitotta, aki köszöntőbeszédében egyúttal felhívta a figyelmet arra is, hogy egy templomra hajazó környezetben kezdődik a műsor (nem maradhatott el egy Kingsman poén sem), amelynek jelentőségét itt még nem értettük meg, viszont pillanatokkal később igen. Layden utána ugyanis nem másnak adta át a stafétát, mint a profi argentin zeneszerzőnek és zenésznek, Gustavo Santaolallának, aki meghozta a hangulatot a műsor első nagy bemutatójához, a The Last of Us Part 2-höz. A helyszínre álmodott környezet a Naughty Dog játékát idézte, amely a rövid átvezető után olyan gameplay felvételt villantott, hogy az állunk a földre olvadt: 

Ez azonban nem az egyetlen berendezett helyszín volt, így miközben a jelenlévőket - beleértve a mi Pacánkat is - átterelték egy másik színpadhoz, addig az elnök beszélgetett kicsit a műsorvezetőkkel, közben pedig csak úgy mellékesen bejelentettek pár ajándék térképet a Call of Duty: Black Ops 3-hoz (abban az esetben, ha előrendeljük a Black Ops 4-et), valamint a Treyarch játéka bekerült a PS Plus felhozatalába is: 

Miután kaptunk egy rövid összegzést az előző napok PlayStationhöz kapcsolódó bejelentéseiből (Days Gone megjelenési dátum, Twin Mirror bejelentés, Tetris Effect leleplezés, Ghost Giant VR-cím), még időt szántak a Destiny 2: Forsaken névre hallgató kiegészítőjének sztori trailerére is, amely alapján a Bungie játékosai nem fognak unatkozni:

Amíg mi videókat nézegetve várakoztunk, Pacáék át is ültek az új terembe, ahol ismételten egy rövid zenés felvezető következett és egy olyan Ghost of Tsushima gameplay, amit még mindig nem hiszünk el. Ha ezt így sikerül a Sucker Punchnak szállítania, mi letesszük a hajunkat.

Ezután pedig a Sony erősebben kezdte el fogni a gyeplőt, így rögtön a szamurájkard elrakása után ért minket a következő nagy meglepetés: lelepleződött a Remedy titkos projektje, a multiplatformra szánt Control, amit korábban Project 7-ként (P7) ismertünk. 2019-ig kell várnunk rá.

Még ki sem pislogtuk magunkat rendesen a Quantum Breakre hajazó bemutató után, máris jött a következő rácsodálkozás a Resident Evil 2 Remastered képében, amit 2019. január 25-én már meg is kapunk. 

Természetesen nem maradtunk VR-felhozatal nélkül sem, a Sony még mindig elkötelezett a PlayStation VR iránt, így megmutatták a Rick és Morty alkotójának idevágó projektjét, a Trover Saves the Universe-t, valamint láthattunk egy összeállítást is az eszközre érkező címekből: 

Az idei E3 során már kétszer is felbukkant a Kingdom Hearts 3, meglepődtünk volna hát, ha pont a Sony konferenciáját hagyja ki a Square Enix és a Disney szerelemgyermeke. Az új trailerbe pedig mindent belepakoltak, ami megdobogtathatja a meserajongók szívét: van itt Karib-tenger kalózai, Pixar karakterek és Jégvarázs is. 

Bizonyára a kedves mesehősök jelentették a felvezetést ahhoz az őrülethez, amit Hideo Kojima bemutatott nekünk Death Stranding címszó alatt, márpedig a Norman Reedust és a gyönyörű Léa Seydoux színésznőt is felvonultató - helyenkénti gameplay - videótól ledobta az agyunk az ékszíjat. 

Néhány percnyi szemforgatás után elménk már épp visszanyerte volna frissességét, amikor a Sony bemosott egy képletes jobbhorgot neki, hiszen a Team Ninja bejelentette a Nioh 2-t. Ki számított erre?!

De a műsor fénypontja még mindig hátravolt az Insomniac-féle Spider-Man személyben, amelynek most is megcsodálhattuk a lenyűgöző játékmenetét. Szegény Pókember baját több nemezise is ellátta, ámde jött a felmentősereg és a cliffhanger (vajon így vezetnék be a Square Enix Bosszúállók projektjét? Imádnánk, de csak spekuláció, könnyen lehet, hogy a többiek által említett gonosz vezető bukkan fel).

A kiadó E3-as konferenciájának levezetésébe belefért még egy From Software bejelentés is a PlayStation VR-t megcélzó Déraciné képében, majd még egy is Spider-Man gameplay-jel kényeztettek minket: 

A Sony érezhetően továbbra is a minőségi tartalomgyártásban látja a siker kulcsát, amit E3-as műsoruk tökéletesen jellemzett is és bár örömmel hallottunk volna többet olyan címekről, mint a Dreams, a Concrete Genie, a Spyro: Reignited Trilogy, egy Demon's Souls remake vagy éppen kaptunk volna végre-valahára egy Death Stranding dátumot, mindazonáltal idén is egy jól összerakott, stílusos show-t tudhatnak magukénak, benne számos állejtős pillanattal. Soha rosszabbat. 

Nektek mik voltak a kedvenceitek a fenti játékok közül? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)