Hirdetés

Mire E3-ig számolok - Square Enix

|

Több év elteltével újra előadást tart a Square Enix az E3-on, fókuszban a legújabb Tomb Raider játékkal és a Final Fantasy sorozattal.

Hirdetés

Várhatóan több nagy bejelentésre készül a 2018-as E3-on a Square Enix, ha három év kihagyás után újra részt vesznek az expón. A legnagyobb figyelmet az utóbbi időben a Tomb Raider széria legújabb darabjára, a Shadow of the Tomb Raiderre szánták, de több olyan projekten is dolgoznak nyugati és japán fejlesztőcsapatokkal, amelyek említést érdemelnek. 

Hirdetés

Amik biztosan ott lesznek

Nem is kérdés, hogy melyik játék lesz a Square Enix konferencia főszereplője: természetesen a Shadow of the Tomb Raider, amelyről április óta szivárognak a screenshotok és a hírmorzsák, na meg a hivatalos trailerek is. A 2018-as E3-on végre vége lesz a titkolózásnak és a találgatásoknak, teljes pompájában csodálhatjuk Lara Croftot, illetve a játékmenetet. A játék megjelenése még idén szeptemberben várható, reméljük, nem okoz csalódást.

A Kingdom Hearts III is várhatóan nagyobb szerepet kap a konferencián. A legendás franchise következő darabja már hosszú évek óta készül, de csak a 2013-as E3-on erősítették meg hivatalosan. Azóta gőzerővel fejlesztik, és szintén 2018-as megjelenéssel terveznek, így biztosan készülnek egy bemutatóval az idei E3-ra is. Persze cseppet sem lepődnénk meg azon, ha tovább csúszna a játék, hiszen az eltel évek alatt konkrétumokból vajmi kevés, bejelentett új rajzfilmes világokból viszont annál több érkezett. Ennyi mindent beleszuszakolni egy címbe pedig nem kis idő. 

Biztosra vehető még a japán piacon már sikeres, de a nyugati megjelenésre csak készülő Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age, illetve ehhez kapcsolódóan a Dragon Quest Builders 2 felbukkanása is. Patinás szériáról van szó, az erre fogékonyak minden bizonnyal nagyon örülnek majd az új részeknek. 

Amik valószínűleg ott lesznek

Furcsa lenne, ha a szintén a japán piacon domináló, de nyugaton is nagy népszerűségnek örvendő Final Fantasy sorozat nem kapna említést a sajtótájékoztatón. Kiemelt szerepet kaphat a Final Fantasy XV következő DLC-je, ami lehet, hogy épp a belengetett Shadow of the Tomb Raider crossover lesz. De éppen az sem elképzelhetetlen, hogy valami teljesen új JRPG-címmel készül a Square Enix, és éppen azt sem bánnánk, ha végre kicsit többet megtudnánk a "jól haladó" Final Fantasy VII Remake, amire évek óta várnak már az egyre türelmetlenebb rajongók. Azt már tudjuk, hogy a készítők az epizódokra bontott megjelenés mellett döntöttek, de lassan már tényleg ideje lenne kitalálni, mikor is kapjuk meg az első részt. 

The Avengers Project munkacímen készül egy nagyszabású Bosszúállók játék a Square-nél, ezt is tudjuk már 2017 januárja óta. Az is kiderült, hogy a Crystal Dynamics és az Eidos Montreal dolgozik a Marvel legnagyobb hőseinek adaptálásán. Eddig egy nyúlfarknyi teasert kaptunk csak, ami az égvilágon semmit sem árul el a játékról, így nagyon hálásak lennék egy igazi előzetesért is. 

Amit látni szeretnénk

Innentől kezdve sajnos csak találgatni és reménykedni lehet, hogy mivel készül a japán csapat, de az garantált, hogy rengeteg érdekes anyaguk lesz. Az új, meglepetés IP-knek természetesen mindig örülünk, ahogy a kiváló sorozatok minőségi folytatásainak is. Szóba kerülhet a Life is Strange 2, illetve a Bulletstormot jegyző People Can Fly csapata is fejleszt valamit a Square Enix számára. Sőt még az is lehet, hogy a NieR: Automata rendezője is készül valami újdonsággal, legyen az egy klasszikus remake, vagy egy új NieR cím. Ne feledkezzünk el arról sem, hogy pár hete a kanadai Walmart elvileg egy csomó olyan eddig be nem jelentett játék címét lőtte el, és ezek között bizony ott volt a Just Cause 4 is. Egyelőre a Rage 2-ről tudjuk, hogy tényleg készül, illetve LEGO DC Villains is biztosnak tűnik, szóval simán benne van, hogy a negyedik Just Cause epizód emlegetése sem volt kacsa. Mi mindenképp örülnénk a folytatásnak. 

A Square Enix sajtókonferenciája június 11-én este 7 órakor kezdődik, és természetesen velünk is élőben követhetitek az előadást. Kíváncsian várjuk, mit hoznak az E3-ra, három év alatt mégiscsak volt idejük alaposan felkészülni a rendezvényre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)