Hirdetés

E3 2018 - Ubisoft sajtókonferencia összefoglaló

|

Táncoló pandáktól marcona űr- és klasszikus kalózokon át hellén harcosokig sok mindenkit összefújt a szél a Ubisoft E3-as konferenciáján.

Hirdetés

Valószínűleg a világ kifordulna önmagából és eljönne az apokalipszis, ha egyszer megúsznánk az aktuális Just Dance epizód bemutatóját a Ubisoft E3-as konferenciái. Ettől szerencsére idén sem kellet félni, mármint azért szerencsére, mert senki sem kockáztatna egy potenciális apokalipszist. Bár a táncoló pandát elnézve én lehet, hogy mégis. 

Hirdetés

Megkaptuk tehát a Just Dance 2019 bejelentését megjelenési dátummal együtt, a játék egészen pontosan október 25-én jelenik meg PS4-re, Xbox One-ra, Xbox 360-ra, Wii-re, Wii U-ra és Nintendo Switchre is.

Rögtön ezt követően azonban már egy sokkal izgalmasabb blokk következett. Ismét mutattak nekünk egy keveset a Beyond Good & Evil 2-ből, az ütős cinematic trailer mellett (amelyben újra felbukkant Jade!) még maradt idő egy másik fontos bejelentésre is. Maga Joseph Gordon-Levitt ugrott be és mesélte el, hogy a HitRecord nevű művészeti kollaborációs vállalkozás (amelynek nem mellékesen ő az igazgatója) belefog egy nagyszabású projektbe. Ennek köszönhetően maguk a játékosok is részt vehetnek a Beyond Good & Evil 2 épülésében és szépülésében, saját zenéket komponálhatnak vagy rajzaikkal díszíthetik a játékbéli környezetet. 

Nem véletlen, hogy a GameStar szerkesztőségének nagy része is odavan a Rainbow Six: Siege-ért, a játéknak immár több mint 35 millió felhasználója van, ez nem mindennapi. Mint kiderült, hamarosan érkezik ennek örömére egy Another Mindset című dokumentumfilm. Kíváncsian várjuk.

A Siege után egy mókásnak szánt blokk következett, döntse el mindenki maga, hogy mennyire volt ez vicces és mennyire inkább szemforgatásra késztető. Ha valami összetörik a színpadon, akkor garantált a nevetés, ezt az örök igazságot ismételten megerősítették a történtek. Ennél egy fokkal fontosabb, hogy jön a Trials Rising a pörgő-forgó motoros széria legújabb része. 

A motorok után Washington DC felé vettük az irány, két ütős videót kapott ugyanis a Tom Clancy's The Division 2. Az első egy meglehetősen érzelmes anyag, ha ilyen lesz végig a folytatás hangulata, akkor mi mindenképp vevők vagyunk rá. Elárultak még pár apróságot az endgame tartalmakról (lesz például 8 fős raid is), valamint kiderült, hogy három ingyenes DLC fűzi tovább a játék történetét. A végére még egy újabb gameplay felvétel is belefért, amiért külön hálásak vagyunk.

Majmos nyulas szekció jött a folytatásban, ismét láthattuk a Mario + Rabbids Kingdom Battle: Donkey Kong Adventure DLC-t (huh, ezt azért fárasztó volt begépelni), amiben a közkedvelt óriásmajom találkozik össze a sokak által kedvelt, de talán szintén tömegek által a halálba kívánt nyulakkal. 

Ezt követően a Skull & Bones volt a sor, hogy megmutassa, lehet ezt a kalózos zsánert ügyesen is megragadni, úgy, hogy tényleg libabőrös legyen az ember háta és elszántan vitorlázzon az összecsapások kellős közepére. Van ugyebár egy másik vonal is, amiben akár egymást is arcon lehet hányni, de talán a Skull & Bones azoknak is tetszeni fog, akiket a Sea of Thieves inkább csak kiégetett. 

Emlékeztek még Elijah Wood játékára? Nem maradt ki a Ubisoft 2018-as felhozatalából a Transference sem, ami egy egészen pofás két perces előzetest kapott. Mi továbbra is nagyon ki akarjuk próbálni ezt a különleges kis gyöngyszemet. 

Mijamoto Sigeru ebben az évben is meglátogatta a Ubisoft előadását, most épp a Starlink miatt volt itt dolga. A Starlink: Battle for Atlas ugyanis exkluzív vendégül látja majd a jó öreg Fox McCloudis, a Starfox játékok hősét. A Starlink: Battle for Atlas október 16-án jelenik meg PC-re, Xbox One-ra, PlayStation 4-re és Switchre is.

A For Honor kétségtelenül nem tudott olyan sikeres lenni, mint a Siege, de azért persze ő is megkapta a saját kis szeletét a konferenciából. Kiderült azonban, hogy egészen június 18-áig ingyen lehet bezsebelni a játékot Uplayen, szóval, ha még hiányzik a gyűjteményetekből, akkor ne késlekedjetek. Marching Fire címmel új DLC-t is kapunk. 

Nagyjából ennél a pontnál kezdtem el írni a hírt az új Assassin's Creed gyűjtői kiadásairól, pedig a játékot ekkor még be sem mutatták nekünk, még javában a Crew 2 prezentációja zajlott.

Sajnos végül tényleg nem maradt szinte semmi érdekes újdonság, amit elárulhattak volna az Assassin's Creed Odyssey nagy leleplezése során, hiszen a játszható karakterek kilététől kezdve a megjelenési dátumig minden kiszivárgott már idő előtt. Érezhetően még tovább halad a sorozat az RPG műfaj felé vezető úton, azt pedig majd csak az idő fogja tudni eldönteni, hogy ez mennyire jó döntés. Mi már ma szeretnénk játszani az Odyssey-vel.

Egyedül azt sajnáljuk nagyon, hogy most is igazi nagy meglepetés nélkül zártunk egy olyan konferenciát, amit be kell vallanunk, nagyon vártunk már. Se egy új Prince of Persia, se egy új Tom Clancy's Splinter Cell nem fért bele az idei előadásba. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)