Hirdetés

E3 2018 - készül a következő Xbox, már kódneve is van

|

Nem meglepő, hogy a fejlesztők új hardveren dolgoznak, de vajon mi lesz a konzolok jövője? Phil Spencer pletykált kicsit.

Hirdetés

Rengeteg érdekes játékot ismerhettünk meg a Microsoft idei E3-as előadásán, ráadásul az Xbox fejesétől megtudtunk egy apró részletet a következő konzolról, illetve egy izgalmas szolgáltatásról is szó esett.

Hirdetés

Phil Spencer már korábban megerősítette, hogy a Microsoft munkatársai azon dolgoznak, hogy konzolminőségű játékokat streamelhessünk bármilyen eszközre. Egyelőre nem tudni azonban, hogyan fogják ezt megoldani a srácok, de akár az is elképzelhető, hogy be lesz építve az új szolgáltatásba az Xbox Game Pass, így amellett, hogy nem lesz szükségünk egy bivalyerős gépre, még a játékokért sem kell külön-külön fizetnünk majd.

Emellett az is kiderült, hogy a vállalat már dolgozik a következő Xbox-generáción, ami talán nem új információ, de az igen, hogy a projekt egyelőre Scarlet kódnéven fut - értesült a Thurrott.com

Egyébként egy Eurogamer interjúból megtudtuk, hogy Spencer eléggé elhivatott a Microsoft videojátékos részlege kapcsán, és a vállalat hosszútávra tervez ezen a téren. Nem vagyunk meglepve ezen az önmagában is evidens állításon (hiszen az Xbox feje legyen már elkötelezett saját divíziója kapcsán), mivel erős hardver mellett már játékok terén is egyre komolyabban veszik magukat, fel is vásároltak négy független fejlesztőcsapatot.

Az Xbox fejese azt is elárulta, hogy a visszafelé kompatibilitás továbbra is fontos a cég számára, szóval nem lennénk meglepve, ha a következő gépükön is játszhatunk majd a régebbi masinákra megjelent címekkel. Emellett - bár konkrét szó nem esett róla - ne felejtsük el, hogy a Mixed Reality szemüvegekkel is lehet majd nagyot robbantani, ha eljön az ideje. Ráadásul úgy tűnik, hogy Phil Spencer nem teljesen osztja Yves Guillemot véleményét, miszerint még egy konzolgeneráció lesz, aztán mindenki streamelni fogja a játékokat. Szerinte mindössze annyi fog történni, hogy az emberek egyre több eszközön tudnak majd remek alkotásokkal játszani, és ezek között bizony ott lesz a TV is.

Ti egyetértetek Spencerrel? Szerintetek mikor érkezhet meg az új Xbox? Mit várnátok tőle?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)