Hirdetés

Az E3 2019 10+1 legizgalmasabb bejelentése

|

Nem csak Keanu Reeves és a Cyberpunk 2077 megjelenési dátuma volt fontos az idei rendezvényen.

Hirdetés

Nem volt nagyon érdekfeszítő az idei E3, amiben közrejátszott, hogy a Sony teljesen kivonta magát az egészből, pedig a korábbi években a PlayStation konferencián mindig jutott idő egy-két olyan bejelentésre, amitől könnyezve, ordítva szorítottuk az asztalt. Az sem elhanyagolható tény, hogy 2020-ban indul az új konzolgeneráció, feltehetően mindenki erre készül már. Mindenesetre össze tudtunk kaparni 10+1 olyan újdonságot, amit jó volt látni az elmúlt néhány napban.

Hirdetés

Keanu Reeves és a Cyberpunk 2077 megjelenési dátuma

Ezt nem is kell ragozni: az Xbox előadás során vetített Cyberpunk 2077 előzetest követően megjelent a videó végén látható karaktert alakító Keanu Reeves, olyan fantasztikus volt, mint mindig, és egy kicsit el is vette a reflektorfényt a lényegtől, a játék megjelenési dátumának bejelentésétől. A CD Projekt RED egyébként is a játékipar egyik legkedveltebb szereplője, a Cyberpunk 2077 az utóbbi évek legjobban várt játéka, de most még jobban felértékelődött mindkettő.

Watch Dogs Legion

Egy ideje már tudtuk, hogy a Watch Dogs sorozat következő része Londonba visz minket, ami önmagában izgalmas; végre nem egy amerikai várost járhatunk be. Ahogy megláttuk a Piccadilly Circust, az Underground táblákat, a buszokat és a taxikat, azonnal beleszerettünk a játékba. A Watch Dogs Legion kapcsán azonban még ennél is érdekesebb, hogy nem csak egy főszereplője lesz. A város 9 millió polgárának mindegyikét beszervezhetjük a DedSecbe, és szabadon váltogathatunk közöttük (annyi megkötéssel, hogy egyszerre max. 20-ból lehet választani).

Aki meghal, annak örökre búcsút inthetünk, de nem kell attól félnünk, hogy nem lesz utánpótlás. Mindenki egyedi, másképp viselkedik, eltérő képességekkel rendelkeznek, és lesz, akivel könnyen barátkozhatunk, míg mások a DedSecről alkotott negatív véleményük miatt vonakodni fognak egy kicsit. Nagyon érdekes a rendszer, érdeklődve várjuk, sikerül-e úgy megvalósítani, ahogy a Ubisoft eltervezte.

Deathloop

A Bethesda most nem csak régi franchise-ai felmelegítésével és a Skyrim további platformokra költöztetésével foglalkozik, hanem új ötleteknek is teret ad. Míg Shinji Mikami és csapata, a Tango Gameworks a The Evil Within 3 helyett egy Ghostwire: Tokyo nevű thrilleren dolgozik, az Arkane Lyon, akiknek a Dishonored játékokat köszönhetjük, egy időhurkos shootert készít.

Középpontjában két edzett harcos áll majd, akik egymásra vadásznak, mert míg egyikük szeretné megtörni az időhurkot, a másik célja ezt megakadályozni. Kreatív pályatervezésre, természetfeletti elemekre, a Dishonoredhöz mérhető minőségre számítunk.

Marvel's Avengers

Valószínűleg minden európai játékos és videojátékokkal foglalkozó újságíró egyetért abban, hogy nem jó ötlet itteni idő szerint hajnali 3-ra időzíteni egy fontos előadást, de ezt egyes kiadók jellemzően nem veszik figyelembe.

A Square Enix egyébként is elsősorban a japán piacra, valamint a JRPG-k iránt érdeklődő nyugati játékosok aránylag szűk rétegének gyárt, úgyhogy nem volt könnyű ébernek és érdeklődőnek maradni a show teljes ideje alatt.

Egyetlen játék miatt viszont kitartottunk: a műsor végén végre bemutatkozott a Marvel's Avengers. Nem mosott el mindenkit, de simán kisülhet valami jó belőle, és önmagában az nagy öröm, hogy olyan színészeket kértek fel a Bosszúállók megformálására, mint Troy Baker, Nolan North vagy Laura Bailey.

Rainbow Six: Quarantine

Sam Fisher megjelent a Ubisoft előadása alatt, de új Splinter Cell játékot nem kaptunk, és könnyen lehet, hogy ebben a generációban nem is fogunk már. Ugyanakkor amellett, hogy a kiadó életben tartja a Siege-et, készít egy kooperatív lövöldözős játékot is, melyben a terrorelhárítóknak egy természetfeletti vagy földönkívüli (ez nem derült ki egyértelműen) fenyegetéssel kell szembenézni. Ela és Vigil biztosan szerepelnek majd benne, de hogy kik látogatnak még át a Siege-ből, az egyelőre rejtély - ahogy az is, hogy milyen lesz maga a játék. Az ötletet értékeljük, a végeredményt kíváncsian várjuk.

Microsoft Flight Simulator

Mielőtt az élet úgy hozta, hogy a GameStarnál lettem újságíró, pilóta akartam lenni, ezért a 2000-es évek elején vadul pörgettem a Microsoft Flight Simulator 2000-et. Ahogy a levegőbe értem, nem tudtam betelni a tájjal és az élménnyel, pedig hol volt még az a mostani szinttől... Nem kell sem a sorozat, sem a repülés szerelmesének ahhoz, hogy lássuk, mennyire gyönyörű lesz a 2020-as játék, szavakkal nem lehet leírni, nézzétek meg az előzetest alább. Bárcsak minden játék így nézne ki...

Blair Witch

Fosatós horrorban most épp az Outlast a király, ezért is gondoltuk, hogy ezen sorozat következő epizódja mutatkozik be, amikor elindult a Blair Witch előzetese. Aztán persze kiderült, hogy valójában egy régi franchise kerül újra elő, de így sem vagyunk szomorúak. Az Ideglelés filmekhez kapcsolódó játékban egy nyomozó és kutyája látogat el egy erdőbe, ahol aztán mindenféle kellemetlen dolgok történnek. A fejlesztésért a Layers of Feareket jegyző Bloober Team felel, a videó határozottan meggyőző, nézzétek csak (ha meritek):

Star Wars Jedi: Fallen Order

Oké, hogy az EA Play és az E3 két, egymástól független, semmilyen módon nem kapcsolódó rendezvény, de az Electronic Arts következő Star Wars játéka az Xbox konferencián is felbukkant, úgyhogy minden szempontból indokolható a listára kerülése.

Örülünk annak, hogy végre nem egy multis FPS-t rendelt be a kiadó, annak is, hogy Cameron Monaghan alakítja a főszereplőt, meg annak is, hogy nem csak vakon kaszabolunk, hanem összetett, taktikázós harcrendszert kapunk. A végeredmény persze még bármilyen lehet, de tetszett, amit eddig láttunk.

Forza Horizon 4 LEGO Speed Champions

Már a Forza Horizon 3 Hot Wheels DLC-jére is kerek szemekkel néztünk, de a Playgroundnak sikerült azt tetéznie. Holnap jelenik meg a LEGO Speed Champions, mely LEGO autókat, pályaelemeket, és az ezekkel járó rombolhatóságot hozza el a játék világába. Nyilván nem azoknak szól, akik a vezetés élménye miatt játszanak, de ezt a Hot Wheels csomagról is el lehetett mondani, és mégis sokan szerették. Most már akkor egy LEGO Racers 3-at is kérnénk, ha lehet!

Elden Ring

George R. R. Martinról köztudott, hogy szívesen foglalkozik mindennel, ami elvonhatja a figyelmét az utolsó A tűz és jég dala könyvek írásáról.

Most a From Software-rel szövetkezett, hogy közösen elkészítsék a csapat legnagyobb játékát, mely egy vadonatúj fantasy világban játszódik, és nem lesz kegyesebb a Dark Soulsoknál. Az első előzetes inkább a hangulatát mutatta be, nem pedig azt, hogy milyen lesz maga a játék, de bízunk Miyazaikban és Martinban is.

+1 Baldur's Gate 3

Nem az E3-on, hanem a rendezvényt néhány nappal megelőző Google Stadia prezentáció keretében jelentették be, de az, hogy készül a Baldur's Gate 3, ráadásul a többszörösen bizonyított Larian Studios dolgozik rajta, az elmúlt napok egyik legjobb híre volt számunkra. Persze még évek telhetnek el, mire befejeződnek a munkálatok, és azt sem tudjuk, hogy végül olyan lesz-e, amilyet a rajongók szeretnének, de érdeklődve figyeljük majd a fejleményeket.

Nektek mi tetszett a legjobban? Írjátok meg kommentben!

Címkék: #e3 2019
Platformok: Nintendo Switch PC PlayStation 4 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)