Hirdetés

E3 2019 - mit várhatunk a Bethesdától?

|

Egyetlen játékot erősített meg a kiadó az idei expóra, de biztosak vagyunk benne, hogy nem csak a Doomot viszi magával Los Angelesbe.

Hirdetés

Mielőtt belevágunk abba, hogy milyen játékokat mutat meg a Bethesda az idei E3-as konferenciáján, beszéljünk egy kicsit azokról, amik biztosan nem lesznek ott. A tavaly csak egy logóval megvillantott The Elder Scrolls VI és az évek óta ígérgetett Starfield biztosan nem kapnak még csak említést sem, ezt a kiadó már márciusban megerősítette. Hogy ennek mi az oka, azt pontosan nem tudjuk, de nem is számít igazán; majd mutogatják őket, ha olyan állapotban lesznek, hogy érdemes. Addig nézzük, mit várhatunk a kiadótól azon kívül, hogy kínosan próbálják majd eltussolni a Fallout 76-ot.

Hirdetés

Amik biztosan ott lesznek

A Bethesda egyetlen játékot erősített meg, ez pedig nem más, mint a Doom Eternal. Az elmúlt hónapok során több forrásból is kaptunk képeket és rövid gameplay részleteket is a játékból, ami még pörgősebbnek és brutálisabbnak tűnik, mint a 2016-os elődje. Visszatér a többjátékos mód, amin sokat finomítottak az évek során, a kampányt pedig a lehető legmagasabb sebességi fokozatba kapcsolták, így most már nem csak letéphetjük a démonok fejét, de kapunk egy hatalmas pallost is, amivel darabolhatjuk a pokol katonáit.

Amik valószínűleg ott lesznek

Nagy pénzben mernénk fogadni rá, hogy az alábbi játékok nem maradnak távol a Bethesda konferenciájától, úgyhogy igazából a fenti részbe is kerülhettek volna, de ha a kiadó csak egyetlen címet lengetett be, nem tehetünk mást, óvatosnak kell lennünk. Ahogy Todd Howard állításaival kapcsolatban is. Tavaly több mint 20 percet kapott a Fallout 76 az E3-as sajtókonferencián, de aztán az őszi rajt nem épp a kiadó várakozásainak megfelelően sikerült. Azóta próbálják kipofozni a játékot, vannak még tervek, és nem tehetik meg, hogy úgy csinálnak, mintha az egész nem is lett volna.

Szintén jó eséllyel mesélnek majd egy kicsit a mostanra célegyenesbe érő Wolfenstein: Youngbloodról, ami július 26-án meg is jelenik, úgyhogy pont ráfér egy kicsit a hype. És ha már a klasszikus FPS-eket soroljuk, nem feledkezhetünk meg a Quake Championsről, ami ugyan nem lett a világ legnagyobb e-sport játéka, de továbbra is akadnak rajongói, hiszen mégiscsak az egyik legjobb arena shooter a piacon. Most, hogy az Nvidia rápörgött erre a Quake II RTX vonalra, valószínűleg ebből a projektből is kapunk egy kis ízelítőt.

A TES VI biztosan nem lesz ott, de a The Elder Scrolls rajongók azért valószínűleg nem maradnak bejelentések nélkül. A The Elder Scrolls: Blades nemrég indult világhódító útjára mobilokon, a TESO pedig épp július elején kapja meg a legújabb fejezetét, az Elsweyr-t, amiben nekromanták is lehetünk. A kiadó két további DLC-t is beígért az év végéig, ezekhez legalább egy címet illene odadobni a rajongóknak.

Bár a Rage 2 nem lett átütő siker, az Avalanche már dolgozik a játék bővítésén, sőt, már egy tervezetet is kiadott azzal kapcsolatban, hogy hónapról hónapra milyen extra tartalmakkal bővül a játék. Ezekről a DLC-kről várhatóan szintén szó esik.

Amiket látni szeretnénk

Azt tudjuk, hogy az Arkane Studios besegített az új Wolfenstein játék pályatervezésénél, de remélhetőleg erre nem azért volt idejük, mert épp nem dolgoznak semmin, hanem azért, mert olyan jól állnak a saját projektjükkel. A Prey már önmagában is fantasztikus volt, a DLC-k pedig csak még jobbá tették, úgyhogy nagyon örülnénk egy folytatásnak, de akkor sem haragudnánk meg, ha a Dishonored univerzumot bővítenék a srácok.

Az Evil Within 2 megjelenése óta is eltelt már két év, úgyhogy ezen a vonalon is erősíthetne a Bethesda. A kiadó egyébként az elmúlt években fokozatosan bővítgette VR-portfólióját is, úgyhogy simán elképzelhető, hogy valamelyik ismert játékukat portolják az egyre népszerűbb headsetekre.

A Bethesda sajtókonferenciája magyar idő szerint június 10-én hajnali fél háromkor kezdődik, és ha éjszakáznátok miatta, akkor itt követhetitek. Egyébként pedig csak nézzetek majd vissza, mi azonnal szolgáltatjuk a híreket.

Ti mit vártok leginkább a fentiek közül? Milyen bejelentésekre számítotok, milyen új játékoknak örülnétek a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)