Hirdetés

E3 2019 - Bethesda sajtókonferencia összefoglaló

|

A kiadó nem titkolta, hogy a Fallout 76 nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, de gyorsan tovább is lendült, hogy bejelentsen ezt-azt.

Hirdetés

A Bethesda sajtókonferencia elején, már az elmaradhatatlan imázsvideóban sem győzték hangsúlyozni, hogy mennyire fontosak a játékosok, amit valahol el is vártunk a Fallout 76 katasztrófája után (a közönség valamilyen oknál fogva mindig ujjongott, mikor szóba került a játék, ezen a ponton már nem tudni, hogy ironikusan tapsoltak vagy komolyan örültek). Todd Howard nem is tagadta, hogy megérdemeltek voltak a kritikák, de mivel a játékosok nem hagyták el a játékot, és a fejlesztők is fejlesztgették, végül mindenki boldog lehet. Meglepődtek azon, hogy a problémák ellenére mennyire barátságos és összetartó a közösség - ezzel talán nem voltak egyedül. Ennél korrektebbül nem is indulhatott volna a műsor, és a java még csak ezután jött.

Hirdetés

Bár nem a Fallout 76-tal indult a prezentáció, térjünk rá erre elsőként. A játék első éve az új világ felfedezéséről szólt, de a másodikban a túlélők benépesítik a tájat: visszatérnek az emberi NPC-k, akikkel interakcióba léphetünk, összetett párbeszédeket folytathatunk. Az ingyenes Wastelanders frissítés gyökeresen megváltoztatja majd a játékot, de érkezik még az év folyamán egy új játékmód is: a Vault 51-be megyünk, ahol betölthetjük az Overseer szerepét, ha méltónak bizonyulunk; és hogyan bizonyíthatnánk jobban rátermettségünket, mint azzal, hogy minden riválisunkat kinyírjuk. Bizony, 52 fős battle royale módot kap a játék, amiből azért a szörnyek sem maradnak ki. Június 10-étől lehet belenézni, és június 10-17 között zajlik egy ingyenes időszak, melynek során minden játékos ingyen megnézheti, milyen a többjátékos Fallout-élmény. 

A Tango Gameworks végül nem a The Evil Within 3-at jelentette be, hanem a Ghostwire: Tokyo nevű játékot, mely nem túlélő horror lesz, bár itt is paranormális jelenségekkel nézünk szembe. Egy napon az emberek nagy része hirtelen eltűnik, és a mi feladatunk utánajárni, hogy mi történt, felfedezni a világot, megmenteni az emberiséget.

A másik nagy újdonság az Arkane Lyonnál készülő Deathloop volt. Természetesen fantasztikusan dizájnolt pályákra számíthatunk, amik teret adnak arra, hogy kreatívan intézzük el ellenfeleinket, úgy, ahogy nekünk kényelmes. Vadonatúj sci-fi IP lesz főszerepben két, egymásra vadászó bérgyilkossal, egy kis Blade Runner beütéssel, különleges képességekkel, látványos küzdelemmel, és időhurokkal.

Megnézhettük a közelgő Wolfenstein: Youngblood játékmenetét, ejtettek pár szót arról, hogy hogyan játszhatjuk kooperatívan (ha nem találunk magunk mellé pajtást, a gép irányítja a másik testvért) valamint említést tettek a vele egy napon érkező Cyberpilotról is.

Épphogy megjelent az Elsweyr, máris bejelentettek több új kiegészítőt a The Elder Scrolls Online-hoz: a Dragonholdot, valamint az augusztusban megjelenő, sárkányos Scalebreakert. Most egyelőre még az Elsweyren van a hangsúly, ehhez kapcsolódik a frissen kiadott előzetes is.

Megtudtuk, hogy a ZeniMax Online a TESO mellett további projekteken dolgozik: az egyik főszereplője nem más, mint Billy Blaze, vagy ahogy többen ismerhetitek: Commander Keen. A következő Commander Keen játék egy rajzfilmes, free-to-play mobiljáték lesz iOS-re és Androidra, középpontjában Billyvel és Billie-vel, az ikerpárral. Kütyüket használhatunk majd, hogy megküzdjünk a mindenféle földönkívüliekkel. Az iménti linken gameplay videót is láthattok.

Ha már mobiljáték: a The Elder Scrolls Blades hatalmas sikert aratott, még a mai nap folyamán, egy ingyenes frissítéssel új melókkal, arénával, új, sárkányos questekkel, ékszerekkel bővítik. A PvP arénára, valamint arra, hogy meglátogassuk mások városait, őszig kell várnunk, ahogy a switches változat megjelenésére is.

A Bethesda is beszáll a streamingbe saját technológiájával, az Orionnal, melynek segítségével késés nélkül, akár 4K-ban és 60 fps-sel játszhatunk mobil eszközeinken a játékaival. Aki kipróbálná, a Slayers Clubon keresztül jelezheti.

Röviden szó esett még a The Elder Scrolls Legendsről, mely kapott egy kedvcsináló trailert, valamint egy másikat, amivel bejelentették, hogy új kiegészítővel fog bővülni hamarosan.

A Rage 2 első kiegészítője, a Rise of the Ghosts a roadmapben ígért dolgokat hozza: új sztoriküldetéseket, fegyvereket, képességeket, egy új ellenséges frakciót, valamint eddig zárt területeket. Megjelenési dátumot még csak nagyjából sem tudunk.

A show legfontosabb eleme természetesen a Doom Eternal bemutatója volt. Láthattunk új, ugrándozós gameplayt, meg persze mészárlósat is, illetve megtudtuk, hogy a helyszínen lévők már ma kipróbálhatják, és nekünk sem kell borzasztóan sokat várni: a megjelenési dátum november 22. Lesz benne egy olyan többjátékos mód, amiben két, játékosok által irányított démon veszi fel a harcot egy teljesen felszerelt harmadik játékossal. A gyűjtői kiadás viselhető Doom Slayer sisakkal érkezik, és már most előrendelnénk. belőle hármat.

Az új játékokat nagyon izgatottan várjuk, a Fallout 76 megmenekülésében reménykedünk, a Doom és a Wolfenstein pedig egyszerűen nem lehet rossz. Ha nem is a Bethesdáé lesz az idei E3 legerősebb előadása, a kiadó kínálatával elégedettek lehetünk.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)