Hirdetés

E3 2019 - nem lesz deathmatch a Doom Eternalban

|

A fejlesztők úgy érezték, hogy az előző rész nem túl sikeres multija után most inkább a Battlemode-ra koncentrálnak.

Hirdetés

A Doom Eternal fejlesztői leültek beszélgetni az IGN.com csapatával az E3-on, és kitárgyalták a játék multis lehetőségeit. A csapat vezető producere, Marty Stratton elmondása szerint a Battlemode lesz a fókusz, és nem is lesz semmilyen deathmatch stílusú mód.

Hirdetés

A Battlemode egy aszimmetrikus PVP élmény, ahol valaki a démonölőt játssza, míg két másik játékos a démonokat.

"Az igazán király része ennek, hogy a játékmenetet egyenesen a Doomból téptük is. Ez az a harcélmény, amit a játékosok akarnak és szeretnek."

Ugyan a Battlemode tényleg tagadhatatlanul lazának tűnik, ettől ez még egy bátor döntés. Annak idején a Doom találta fel a deathmatch műfajt, ezért sem hagyhatták ki a rebootbol sem. A fejlesztők szerint ez azonban nem feltétlenül volt jó döntés már a 2016-os Doom esetében sem.

"Nem volt benne az alap kampány egyetlen eleme sem. Nem volt benne a játékélmény, amit az emberek megszerettek az egyjátékos módban. Nem voltak démonok, nem volt szörny mészárlás. Egy kicsit így unalmasnak hatott."

A játék kreatív rendezője hozzátette, hogy szerinte kicsit túl sokszor dőlt el egy meccs azon, hogy kinek volt jobbak a reflexei.

Mi nem feltétlenül gondolnánk azt, hogy ez probléma lenne egy Doom játéknál. A multis rész elhalálozásának inkább volt az az oka, hogy nem a színtiszta reflex-alapú játékmenetet hangsúlyozták, hanem a CoD-os megoldásokat. Akárhogy is, ezúttal senki se számítson DM multira.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)