Hirdetés

Ezeket a játékokat hiányoltuk az idei E3-ról

|

Nem ez volt az utóbbi évek legizgalmasabb rendezvénye, kevés meglepetés ért minket, és számos, korábban bejelentett játék maradt távol teljesen. Mindenki az új generációra készül?

Hirdetés

Néhány éve látványosan elkezdett átalakulni, hogy a kiadók és fejlesztők hogyan kommunikálnak a játékosokkal. Egyre többen döntenek úgy, hogy kihúzzák magukat a nagy rendezvényekről, és egy szerkesztett vagy élő műsor keretében jelentik be újdonságaikat. A Nintendo Direct és az Inside Xbox után a Sony is elindította a maga műsorát, a State of Playt, valamint egy átlagos májusi délutánon, rövid tease-elés után árulta el egyik legjobban várt játéka, a Death Stranding megjelenési dátumát.

Az E3 egyre többet veszít a szerepéből, de még ne keseredjünk el: valószínűleg mindenki a következő generációra készül már, tartogatja nagy dobásait a 2020-as karácsonyi szezonra. Ugyanakkor volt jó néhány játék, amit szívesen láttunk volna Los Angelesben; ezeket szedtük össze alább.

Hirdetés

The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, és minden, ami Sony

Mondjuk ki: hiányzott a Sony az E3-ról. Elmaradtak a grandiózus pillanatok, a nagy leleplezések, semmit nem tudtunk meg a The Last of Us Part II-ról, a Ghost of Tsushimáról, a további exkluzívokról, a PlayStation VR jövőjéről, a következő generációs Sony konzolról.

Pedig ezek mind fokozhatták volna az élményt, és ha a kiadó is színre lép, nem csak a Cyberpunk 2077-ről és a Marvel's Avengersről szólna minden most a neten. Ez van, majd talán a gamescomon bepótolják.

The Settlers

Tavaly a gamescomon a Ubisoft bejelentette a The Settlers History Collection gyűjteményt, valamint azt, hogy idén ősszel jelenik meg a sorozat következő része. A rendezvényen élőben nézhettünk bele a játékmenetbe, most azonban még csak egy szó erejéig sem tettek róla említést.

A kiadó ismét vár a gamescomig, hogy ne nyomja el más játékok zaja? Esetleg elhalasztotta a megjelenést, csak nem szólt róla? Hamarosan remélhetőleg mondanak majd valamit.

Fable 4

A Microsoft sok mindent csinálhatott volna jobban a jelenlegi generációban, de most, a ciklus végén már kár lenne rákapcsolni. Megértjük, ha a nagy exkluzívokkal kivárják a Scarlett megjelenését, a cég jövője nem a következő másfél éven belül megjelenő saját kiadású játékoktól függ.

Ugyanakkor szerettük volna, ha bejelentik végre az állítólag a Playground Games műhelyében készülő Fable 4-et, melyről pár infót megszellőztettek a szivárogtatók a rendezvény előtt, azonban a játék nem bukkant fel az előadás során. Jó eséllyel ez is a következő generációra csúszik, viszont így legalább sokkal nagyobb, tartalmasabb, ambíciózusabb lehet, mint azt most remélni merjük.

Metroid Prime 4

Volt pár érdekes bejelentés a Nintendo E3-as prezentációja során, de néhány hiányzást is észrevehettünk. Nem jelent meg például a tavaly egy logóval bejelentett Metroid Prime 4 sem. Ennek oka az lehet, hogy januárban újrakezdték a fejlesztést, és már akkor szóltak, hogy sok időbe telik majd kitalálni, milyen irányba vigyék a sorozatot, mi lenne a legjobb. Sebaj, addig is lesz mivel játszanunk switchen, várunk türelemmel.

Bayonetta 3

Még egy Nintendo játék, ami nem jutott szerephez az E3-on, viszont az E3 után a Platinum fejese, Atsushi Inaba elmondta, hogy nem kell megijedni, a fejlesztés jól halad, de nem gondolják, hogy mindent mutogatni kell a rendezvényen. Mindent beleadnak, minőségi játék lesz, de időbe telik, mire a projekt végére érnek.

Gears Tactics

Tavaly az Xbox előadáson három Gears játékot mutattak be: a Gears 5-öt, a Gears POP!-ot és a Gears Tacticsot. Ebből kettő idén is visszatért, de a PC-exkluzívnak szánt stratégiai játék kimaradt.

Rod Fergusson producer elmondta, hogy míg tavaly szerették volna hangsúlyozni, milyen erőteljesen foglalkoznak a franchise-zal, most el akarták különíteni a játékokat egymástól. A Tacticsról ezért később ejtenek szót, de a fejlesztés nem állt le.

Babylon's Fall

A Square Enix előadása tömve volt mindenféle jósággal, még ha ezek többsége nem is kimondottan a nyugati játékosokat célozta meg. Ugyanakkor hiányzott a PlatinumGames-féle Babylon's Fall, amit egy évvel ezelőtt mutattak be.

Elvileg 2019-re tervezték a megjelenést, de így, hogy idén egyáltalán nem esett szó róla, nem mernénk arra fogadni, hogy ez a terv még áll.

Session

Az Electronic Arts nem hajlandó elkészíteni a Skate 4-et, ezért többen is úgy gondolták, hogy meg kell ragadniuk a gyeplőt. Az egyik a Crea-ture Studios, mely a közösségi finanszírozás segítségével megvalósuló Sessionön dolgozik, ami 2018-ban az Xbox előadáson is megjelent egy trailerrel.

A fejlesztők Discordon szóltak, hogy inkább a fejlesztésre koncentrálnak, ezért nem mennek az E3-ra, és egyébként is okkal voltak csendben az utóbbi időkben, mert a legfontosabb, hogy a korai hozzáféréses verziót hamarosan át tudják adni a játékosoknak.

Need for Speed

Az EA pénzügyi jelentésében szerepel, hogy ősszel új Need for Speed és új Plants vs. Zombies is érkezik, azonban az EA Play során egyetlen kiadatlan játékról beszéltek, a Star Wars Jedi: Fallen Orderről. Elég aggasztó, hogy még nem készek szót ejteni két, néhány hónap múlva a polcokra kerülő játékról, ráadásul az NfS-ről egész június folyamán nem beszélnek. Talán majd a gamescom környékén?

Skull & Bones

A Ubisoft kitalálta, hogy kiemeli az Assassin's Creed IV: Black Flagben bemutatkozott hajózást, és külön játékot készít arra építve. Aztán jött a Sea of Thieves, és átírta egy kicsit a terveket. A Skull & Bones egyébként is nehézkesen készült, de ha tényleg egy olyan játék lenne, amiben teljes egészében csak az online tengeri csatáké a főszerep, valószínűleg erős hiányt éreznénk. Elképzelhető, hogy évekig nem látjuk még, de leghamarabb is 2020 márciusát követően jelenhet meg.

Beyond Good & Evil 2

Készül végre a Beyond Good & Evil 2, ami csak annyiban hasonlít az elsőhöz, hogy ugyanabban az univerzumban játszódik. Megnőtt a projekt, de azért haladni is kell vele, így a fejlesztők ahelyett, hogy az E3-ra mentek volna, egy streamben beszéltek egy kicsit a játékról június 5-én.

Megtudtunk pár új részletet, láthattunk koncepciórajzokat, de érezhető volt, hogy nem fogunk tudni egyhamar nekiesni.

Assassin's Creed Ragnarök

Az Assassin's Creed Originst viszonylag hamar követte az Odyssey, ugyanakkor az idei év kimarad, a fejlesztők most a legutóbbi játék bővítésére helyezték a hangsúlyt. 2020-ban viszont lesz új Assassin's Creed, és minden jel arra mutat, hogy a vikingek kerülnek a középpontba. Várhatóan 2020 őszén jelenik meg, és ahogy a Black Flag, ez is az új generációs gépek egyik nyitócíme lehet. Örültünk volna, ha bejelentik, de megértjük, miért nem.

Splinter Cell

Szegény Sam Fishernek mostanában csak cameoszerepek jutnak. Először a Ghost Recon Wildlandsben szerepelt, most pedig az a megtiszteltetés érte, hogy egy mobiljátékban bandázhat a Tom Clancy-univerzum további karaktereivel.

Szomorú sors ez, de hátha majd egyszer úgy látja a Ubisoft, hogy eljött az ideje a Splinter Cell sorozat folytatásának.

A Rocksteady újdonsága

A Batman: Arkham széria fejlesztői dolgoznak valamin, ami lehet egy Suicide Squad játék, egy olyan DC-adaptáció, amelynek középpontjában A Baglyok Bírósága áll, egy játék az Igazság Ligája főszereplőivel, vagy gyakorlatilag bármi más. Sokféle pletykát hallottunk, de a csapat csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy a fejlesztők gőzerővel dolgoznak, valamint hogy nem Superman lesz a főszereplő. Szóltak, hogy kihagyják az E3-at, de ettől nem fájt kevésbé a hiányuk.

A Harry Potter játék

És ha már Warner Bros., meg adaptációk: emlékeztek még arra a Harry Potter játékra, amiből tavaly októberben láttunk jeleneteket? Eléggé úgy tűnt, hogy előrehaladott állapotban van, azonban az akkori szivárgás óta nem hallottunk róla semmit, és az E3-on sem bukkant fel. Kamu volt vajon? Vagy elkaszálták? Meddig kell még várnunk a leleplezésre? Összehangolják vajon a megjelenését a harmadik, 2021 novemberében mozikba kerülő Legendás állatok filmmel?

Ti esetleg valami mást hiányoltatok? Írjátok meg kommentben!

Címkék: #e3 2019
Platformok: Nintendo Switch PC PlayStation 4 Xbox One
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)